8-O co to je? dal som tento výraz hladat tu na stranke, ale okrem clankov ktore hovoria o novinkach zo sveta fotoaparatov som nic nenasiel... nijake vysvetlenia...
Vysvetli mi to prosim niekto?
Dakujem
Len taká maličkosť, ak je chromatická aberácia závisla aj od pretekaniu nábojov, napríklad pri foteni konárov v silnom protisvetle, preco sa nevyskytne na záberoch, fotených kvalitne vykorigovaným objektívom? podla mňa to pretekanie ovplyvní iba minimálne, ide hlavne o optiku
Fotograf77 - chromatická aberácia je vlastnosť optiky, daná tým, že index lomu je funkciou vlnovej dĺžky. ´Pretekanie´ náboja je iný problém, ktorý ale môže tiež ovplyvniť farebnosť.
Nepozna niekto program na odstranenie tejto vady z fotky? Nejaku automatiku, ktoru nastavim tak a tak a ona potom odstrani tie modre a fialove okraje. dakujem
Nepozna niekto program na odstranenie tejto vady z fotky? Nejaku automatiku, ktoru nastavim tak a tak a ona potom odstrani tie modre a fialove okraje. dakujem
ak fotis do rawu a pouzivas pscs3, tak adobe raw converter 4.6 ma v siestej zalozke parametre pre korekciu objektivu, kde su chromaticka aberacia a vinetacia objektivu
ak fotis do rawu a pouzivas pscs3, tak adobe raw converter 4.6 ma v siestej zalozke parametre pre korekciu objektivu, kde su chromaticka aberacia a vinetacia objektivu
Ak mas pscs3 a doinstalovany plugin adobe raw converter 4.6, tak vo photoshope v menu ´Soubor´ -> ´Otevrit jako´ (ALT+SHIFT+CTRL+O) sa Ti otvori dialog, kde vyberies subor napr. jpeg a dolu v polozke ´Otevrit jako´ nastavis ´Camera Raw´. To Ti otvori subor najskor v raw converteri a nasledne do photoshopu.
chromatická aberácia
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa