Hladam objektiv na fotenie skupin osob z kratkej vzdialenosti, vacsich priestor a krajiny mam Canon 40D a slabe financie hladam nieco do 200Eur ale neviem co je dobre.
do 200 EUR kupis akurat tak 50/1.8, alebo 35/2, ak ich budes vediet spravne pouzit dokazu spravit kvalitne fotky, ale o mechanickej kvalite mozes len snivat
Lacny a kvalitny nejdu dokopy v ziadnej oblasti zivota. Ak ti to niekto tvrdi, tak si daj na takeho cloveka pozor. Vsetko ma svoju cenu. Tak ako aj ty.
zda sa ze Canon EF 50mm f/1.8 II je velmi oblubeny uvazujem nad nim ale aj nad Canon EF 28mm f/2.8 hladam rozne fotky ale zatial vidim rozdiel iba v cene o 70 E.. mate skusenosti s niektorzm
zda sa ze Canon EF 50mm f/1.8 II je velmi oblubeny uvazujem nad nim ale aj nad Canon EF 28mm f/2.8 hladam rozne fotky ale zatial vidim rozdiel iba v cene o 70 E.. mate skusenosti s niektorzm
kedze ide o pevne skla, dost zasadny rozdiel je v ohnisku. 28mm je na Canon APS-C cca 45mm cize v podstate ´standardne sklo´, 50mm je 80mm co uz moze byt na skupiny osob z kratkej vzdialenosti trochu dlhe ....
mne sa podarilo kupit jazdeny 50/1.8 za 80eur, a som spokojny, dobra kresba, v spojeni s makro medzikruzkom je to aj relativne akceptovatelna nahrada makro objektivu...
ale keby som si teraz mohol vybrat, tak asi 28/2.8.. aj ked ma o nieco horsiu kresbu, vzdy je lahsie v pripade potreby prist blizsie k cloveku, ako ist od neho dalej...
... pravda, avsak na portrety single cloveka je 28mm zase kratke. nazumujes sice nohami, ale portretovany cloviecik nevyzera na tomto ohnisku ... no prilis kuuul ;-)
mam momentalne iba zoom 70-300 a uz vela dobrych momentov mi utieklo lebo som bol velmi blizko a hlavne velmi uzky, navyse ma cakuju rozne oslavy .....jaaj boze nevim ale zajtra uz nieco zoberem a bude
tak hladaj.
v tvojom pripade ti odporucam pohladat odborunu literaturu a naucit sa nieco o foteni.
Inak Canon EF 100mm/f2,8 macro. Mozes fotit prirodu, portrety aj macro. Cena 480EUR
Haldam objektiv na fotenie osob.. + daky na fotenie prirody.. mam canon ESO 450D .. dakujem za radu
Objektívy sa dajú najlepšie nájsť v predajni foto. V lese bohužiaľ nerastú. V obchode s foto by Ti mal aj predavač poradiť, ktorý z tých nájdených je na foto osôb a prírody najlepší. Rovnako ako pri hľadaní húb Ti odporúčam pohľadat odbornú literatúru a naučiť sa niečo o problemamtike.
Objektívy sa dajú najlepšie nájsť v predajni foto. V lese bohužiaľ nerastú. V obchode s foto by Ti mal aj predavač poradiť, ktorý z tých nájdených je na foto osôb a prírody najlepší. Rovnako ako pri hľadaní húb Ti odporúčam pohľadat odbornú literatúru a naučiť sa niečo o problemamtike.
ej ale keby rastli v lese by som sa aj turostom stal. Chodil by som do hory o piatej rano kym nebudu vsetky vyzberane. :-) Aha tam raste pevna patdesiatka a tam zas univerzalny objektiv pre vsetky pouzitia nekompromisnej kvality a dielenskeho spracovania :-)
lacny ale kvalitny objektiv
ale keby som si teraz mohol vybrat, tak asi 28/2.8.. aj ked ma o nieco horsiu kresbu, vzdy je lahsie v pripade potreby prist blizsie k cloveku, ako ist od neho dalej...
v tvojom pripade ti odporucam pohladat odborunu literaturu a naucit sa nieco o foteni.
Inak Canon EF 100mm/f2,8 macro. Mozes fotit prirodu, portrety aj macro. Cena 480EUR
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa