Hello. Som uz bezradny. Chcem si kupit novy fotak. Aj mam vybrane konkretne modely, ale s tym, ze sa jedna o EVF versus DLSR. Konkretne Canon 450D a Canon SX10. Nie som moc kreativni typ,najlepsie by bolo, keby mi fotak vyplul uz hotovu fotku, bez najmensich uprav v SW. Ak by som bral zrkadlovku, tak to by bolo s kit objektivom (18 - 55mm, f 1:3,5-5,6). Poda zrkadlovka s kitom lepsi vykon/vystup ako napr. EVF? Alebo ani nie? co by som chcel fotit nie je moc specificke. Asi vsetko, s dorazom na svojich psov (cize vela foto bude v pohybe), dovolenky, vsedne chvilky. Avsak obycajny kompakt mi uz nevyhovuje, chcem trosku viac. Co by bolo potom podla vas pre mna lepsie? Tommy
...vzhľadom na momentálne bezkonkurenčnú cenu 40D by som nad uvedenými ani neuvažoval.......ani ako začiatočník:)...
...nie sme predsa tak bohatí,aby sme kupovali lacné veci......u DSLR to platí dvojnásobne......kedže je vysoký predpoklad,že sa low endu budeš do roka zbavovať:)...
pokial ma take poziadavky na fotenie ako napisal,tak si myslim ze mu vydrzi aj 400D hodne dlho a hlavne v pohode posluzi,nie kazdy sa zbavuje low endov,mnohym sluzia k ich spokojnosti.Podla mna to co potrebuje je okrem zakladneho objektivu este nejaky s dlhsim ohniskom.
Na vonok su to takmer robnake fotaky. Daj si ich parametre vedla seba, vratane ceny a je to! Vyber si ten, ktory ma take parametre ako chces a je v takej cene, aku si ochotny investovat. Co sa tyka vybavenosti, poradie su urcil presne.
Však v pohode, len tá istota tvrdenia ma rozveselila :-))) Potvrdzuje to fakt, čo som nedávno čítal, že Slováci si z európskych národov vraj najviac potrpia na značku - teda najmenej vyberajú tovar podľa jeho vlastností.
pokial ma take poziadavky na fotenie ako napisal,tak si myslim ze mu vydrzi aj 400D hodne dlho a hlavne v pohode posluzi,nie kazdy sa zbavuje low endov,mnohym sluzia k ich spokojnosti.Podla mna to co potrebuje je okrem zakladneho objektivu este nejaky s dlhsim ohniskom.
...to,že sa zbavujú všetci low endov som ani nenapísal.......je to však trend (to je nepopierateľné),kupovať každý rok nové telo....a fotiť stále s tým istým......seťákom:))...
...z druhej strany si porovnajme cenu 450ky vs 40ky.......myslím,že to už stojí za úvahu:)...
EVF versus DLSR, výhody a nevýhody
...nie sme predsa tak bohatí,aby sme kupovali lacné veci......u DSLR to platí dvojnásobne......kedže je vysoký predpoklad,že sa low endu budeš do roka zbavovať:)...
...z druhej strany si porovnajme cenu 450ky vs 40ky.......myslím,že to už stojí za úvahu:)...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa