Fórum » O TECHNIKE

EVF versus DLSR, výhody a nevýhody

Tommyn
Tommyn 2009-08-10 15:08:08+02
Hello. Som uz bezradny. Chcem si kupit novy fotak. Aj mam vybrane konkretne modely, ale s tym, ze sa jedna o EVF versus DLSR. Konkretne Canon 450D a Canon SX10. Nie som moc kreativni typ,najlepsie by bolo, keby mi fotak vyplul uz hotovu fotku, bez najmensich uprav v SW. Ak by som bral zrkadlovku, tak to by bolo s kit objektivom (18 - 55mm, f 1:3,5-5,6). Poda zrkadlovka s kitom lepsi vykon/vystup ako napr. EVF? Alebo ani nie? co by som chcel fotit nie je moc specificke. Asi vsetko, s dorazom na svojich psov (cize vela foto bude v pohybe), dovolenky, vsedne chvilky. Avsak obycajny kompakt mi uz nevyhovuje, chcem trosku viac. Co by bolo potom podla vas pre mna lepsie? Tommy

beholder
2009-08-12 13:39:35+02
...vzhľadom na momentálne bezkonkurenčnú cenu 40D by som nad uvedenými ani neuvažoval.......ani ako začiatočník:)...

...nie sme predsa tak bohatí,aby sme kupovali lacné veci......u DSLR to platí dvojnásobne......kedže je vysoký predpoklad,že sa low endu budeš do roka zbavovať:)...

markato1
2009-08-12 13:47:24+02
bazarovu 400D a nejaky lepsi objektiv k tomu

dodo_bb
2009-08-12 13:51:04+02
Mimochodom, si úplný začiatočník a píšeš, že si zameraný len na Canon. Vidieť, že vieš čo chceš :-))))

markato1
2009-08-12 13:52:28+02
pokial ma take poziadavky na fotenie ako napisal,tak si myslim ze mu vydrzi aj 400D hodne dlho a hlavne v pohode posluzi,nie kazdy sa zbavuje low endov,mnohym sluzia k ich spokojnosti.Podla mna to co potrebuje je okrem zakladneho objektivu este nejaky s dlhsim ohniskom.

wayne
2009-08-12 13:53:48+02
príspevok od: dodo_bb
Mimochodom, si úplný začiatočník a píšeš, že si zameraný len na Canon. Vidieť, že vieš čo chceš :-))))
aspon nekupi bludy ako niektori z nas (ja) :)

beholder
2009-08-12 13:55:26+02
...urobil som si vodičák a som zameraný iba na bmw.........kamarát tvrdí,že je naj:)...

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-08-12 13:55:45+02
Na vonok su to takmer robnake fotaky. Daj si ich parametre vedla seba, vratane ceny a je to! Vyber si ten, ktory ma take parametre ako chces a je v takej cene, aku si ochotny investovat. Co sa tyka vybavenosti, poradie su urcil presne.

markato1
2009-08-12 13:55:48+02
keby vedel co chce tak sa nepyta:)

dodo_bb
2009-08-12 13:57:23+02
príspevok od: wayne
aspon nekupi bludy ako niektori z nas (ja) :)
Však v pohode, len tá istota tvrdenia ma rozveselila :-))) Potvrdzuje to fakt, čo som nedávno čítal, že Slováci si z európskych národov vraj najviac potrpia na značku - teda najmenej vyberajú tovar podľa jeho vlastností.

beholder
2009-08-12 13:59:51+02
príspevok od: markato1
pokial ma take poziadavky na fotenie ako napisal,tak si myslim ze mu vydrzi aj 400D hodne dlho a hlavne v pohode posluzi,nie kazdy sa zbavuje low endov,mnohym sluzia k ich spokojnosti.Podla mna to co potrebuje je okrem zakladneho objektivu este nejaky s dlhsim ohniskom.
...to,že sa zbavujú všetci low endov som ani nenapísal.......je to však trend (to je nepopierateľné),kupovať každý rok nové telo....a fotiť stále s tým istým......seťákom:))...

...z druhej strany si porovnajme cenu 450ky vs 40ky.......myslím,že to už stojí za úvahu:)...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()