Ahojte, chcel by som si zaobstarať zrkadlovku, ale neviem sa rozhodnúť, že akú, tak vám sem píšem. Budem s ňou fotiť všetko. Rodinné akcie, prírodu, hmyz, kvety atď. Som amatér. Teraz mám FUJI Finepix S1000fd. Rozmýšlal som nad zrkadlovkami Sony, Pentax, Olympus, pretože majú stabilizáciu na čipe a tým pádom sú objektívy lacnejšie, ale nechám to na vás. Prosím poradte mi...
zacal by som v Tvojom pripade s Canomatix-om. Tato znacka ma v sebe kombinaciu vsetkych vychytavok Tebou spomenutych znaciek. Je k dostaniu na vsetkych parkoviskach pred obchodnymi retazcami vo zvyhodnenom sete s bleskom a s brasnou. :o)
http://www.makofoto.cz/aktuality/canomatic.htm
Prosim ta najsprv si urob prehlad, na fore najdes mnozstvo diskusii. Potom si z toho nieco vyber, take 2-3 modely a potom si nechaj poradit. Takto ti budeme radit fotaky od 300 do 5000€ a vlastne ti vobec neporadime, pretoze tu vymenujeme asi 30 modelov.
OOO jak ste všetci vystrelili :D.......... OKEJ už sa nebudem nič pýtať...
ale mozes sa pytat, len sa najskor nauc, ako sa pytat :o) a je tiez mozne, ze nie si prvy, co sa nieco take pyta, preto je dobre si nieco aj vyhladat v archive...
Aby som mal kvalitnejšie fotky (tech. kvalita) a chcem využiť nové funkcie čo vo FUJI niesú. Manuálne už fotiť viem a vyčerpal som všetky možnosti môjej S1000fd a fotí aj otec, tak by sme chceli nejakú zrkadlovku... Rozmýšlali sme nad :
1. Sony Alpha 330
2. Pentax K200D
3. Olympus E-520
4. ešte som našiel Pentax K20D, ale to už je asi vážnejší stroj
nepoznam tu fujinu hoci som si ju skusal v madarsku vo fotosope jednom kedysi davnejsie ale tak clovek casom zabuda.. pokial si si nie isty ze si ochotny dat 1000 eur za novy objketiv, sony vyskrtni. olympus tiez, ak ti robi problem sa zmierit s tym, ze mas mensi snimac oproti aps-c klasike (canon, nikon, pentax, sony..) preco si nezvazil canon/nikon? napriklad, D90 od nikonu, resp 450D/500D od canonu su lepsie investicie. jednak lacne kvalitne objektivy (minimalne na ten canon) z bazarov a jednak kvoli uzivatelskej zakladni.. pokial na ne nemas, nechod do zrkadloviek, len preto ze mas pocit ze fujina ti nestaci. mas 15, je to dost mozne ze proste je vlna zrkadloviek a citis sa menejcenny ze ty nemas taky vystup, ale mozno nie... ak skutocne chces zrkadlovku, chod po kvalite, neskor ta kupa moze mrziet, pokial by si siel do sony/olympus, do 3 mesiacov to predas len co zistis aka je situacia na trhu ;) je tu vela takych ludi co kupili lacnu zrkadlovku v domnienke ze im nikdy v zivote nebude nic viac treba a uz ma vacsina z nich canon/nikon ;)
nepoznam tu fujinu hoci som si ju skusal v madarsku vo fotosope jednom kedysi davnejsie ale tak clovek casom zabuda.. pokial si si nie isty ze si ochotny dat 1000 eur za novy objketiv, sony vyskrtni. olympus tiez, ak ti robi problem sa zmierit s tym, ze mas mensi snimac oproti aps-c klasike (canon, nikon, pentax, sony..) preco si nezvazil canon/nikon? napriklad, D90 od nikonu, resp 450D/500D od canonu su lepsie investicie. jednak lacne kvalitne objektivy (minimalne na ten canon) z bazarov a jednak kvoli uzivatelskej zakladni.. pokial na ne nemas, nechod do zrkadloviek, len preto ze mas pocit ze fujina ti nestaci. mas 15, je to dost mozne ze proste je vlna zrkadloviek a citis sa menejcenny ze ty nemas taky vystup, ale mozno nie... ak skutocne chces zrkadlovku, chod po kvalite, neskor ta kupa moze mrziet, pokial by si siel do sony/olympus, do 3 mesiacov to predas len co zistis aka je situacia na trhu ;) je tu vela takych ludi co kupili lacnu zrkadlovku v domnienke ze im nikdy v zivote nebude nic viac treba a uz ma vacsina z nich canon/nikon ;)
wayne od teba ako uzivatela DSLR Sony by som toto necakal, chcez zmenit znacku? :)
Ked chces Pentax K200D tak v megafote pisu ze ho maju na sklade, set s objektivmi 18-55 a 50-200 za menej ako 600 eur, co je dobra cena, alebo pockaj na novy Pentax K-x, ja mam K-m a som spokojny.
Ked chces Pentax K200D tak v megafote pisu ze ho maju na sklade, set s objektivmi 18-55 a 50-200 za menej ako 600 eur, co je dobra cena, alebo pockaj na novy Pentax K-x, ja mam K-m a som spokojny.
k-x by malo byt v podobnej cene. ak kupis k200d, kupis velmi dobre, ale predsalen je to starsi stroj uz. k-x nebude mat akurat 2 display, utesnenie a rozmery, ale bude lepsie ostrit, rychlejsie fotit, tocit video a bude farebny :P
domqo, ak nebudes chciet canon ci nikon, ber pentax.
Kúpa zrkadlovky
http://www.makofoto.cz/aktuality/canomatic.htm
1. Sony Alpha 330
2. Pentax K200D
3. Olympus E-520
4. ešte som našiel Pentax K20D, ale to už je asi vážnejší stroj
domqo, ak nebudes chciet canon ci nikon, ber pentax.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa