Fórum » O TECHNIKE

softbox na 430EXII

immortal20
2009-09-29 15:27:54+02
ahojte mate s tym skusenosti ? myslim konkretne http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-b-i-g-2/b-i-g-mini-softbox-423201-%5Bid-252799%5D.html alebo http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-lumiquest/lumiquest-softbox-lq-107-%5Bid-252608%5D.html hlavne by ma zaujimalo ci senzor na ostrenie (co velmi z obrazku nevidim) nie je zahaleny a da sa pouzit luc na ostrenie ... (poprosim komenty iba k teme blbosti si piste inam ... dakujem)

immortal20
2009-09-29 15:29:10+02
este doplnim otazku ci je ten senzor na ostrenie funkcny po nasadeni toho sofboxu na to sa konkretne pytam a ak hej aky mate blesk a aky sofbox diky

Manny357
2009-09-29 15:55:19+02
Konkretne tento: http://www.oehling.cz/inshop/prislusenstvi-lumiquest/lumiquest-softbox-lq-107-%5Bid-252608
%5D.html Ma to vybratie dole kvoli tomu aby bolo odhalene prave to cidlo...
maju ho aj v prolaike http://prolaika.inshop.sk/inshop/blesky-a-prislusenstvo/bouncery-a-softboxy/lumiquest-soft-box.html

2009-09-29 16:07:44+02
clovece,, ty zakladas vlakna ako na beziacom pase..pokial ta za to platia, daj info, nech si nasporim na novy objektiv :o)))
ale k otazke, ktoru si si aj sam zodpovedal - kup ten vykrojeny...

IceDive1
2009-09-29 16:08:38+02
Ak to chces pouzivat s bleskom na fotaku tak investuj radsej do TTL kabla ako do tohto cuda, ktore mam doma a pouzitelne to je tak na makro.

wmatko
2009-09-29 16:09:25+02
nezbadas rozdiel ci je to s alebo bez toho :)

compact
2009-09-29 16:12:39+02
príspevok od: IceDive1
Ak to chces pouzivat s bleskom na fotaku tak investuj radsej do TTL kabla ako do tohto cuda, ktore mam doma a pouzitelne to je tak na makro.
suhlasim... sused sa mi na tuto vecicku dal nahovorit. Videl som vysledky a pocitt mam z toho taky ze si to nikdy nekupim.... akurat to ubere vykon blesku inak rozdiel moc nepoznat.

wmatko
2009-09-29 16:12:52+02
príspevok od: wmatko
nezbadas rozdiel ci je to s alebo bez toho :)
cize upresnim.. zbitocne vyhodene prachy, bez ocakavaneho vysledku :) to iste dosiahnes klasickou matnou krytkou (takou mliecnou) co byva pri bleskoch.. a takisto sa to neda pouzit :) (mozno tak v nudzi ked od stropu palis

immortal20
2009-09-30 08:21:31+02
a mate s tym niekto skusenosti ?
to ze to mate doma je pekne ale poprosim vas aky typ sofboxu a aky typ blesku ...
btw videl som fotky co sa vdaka tomu daju spravit na fashion show a je to parada ... vykrojeny je to som si vsimol aj ja ale nevyhodim peniaze kym tam nebude napisane ze npr pri mojej 430EXII s typom ja neviem akym bud fungovat luc na 100%
zatial mi nikto neodpovedal na otazku ... ano mam npr ten typ s tym bleskom a ide to ale nie som s tym spokojny ... priklad odpovede ... dakujem

2009-09-30 08:46:40+02
ty si strasne podrazdeny clovek alebo ta velmi nieco serie, lebo pises prisne ako stara 50-rocna ucitelka, co drzi celibat od narodenia :o))
ked si videl fotky na fashion show a pacili sa ti, tak nechapem, na co sa pytas este tu...aj ked vysledna fotka moze mat super postprocessing a nemusela byt surova....kazdy, kto ho ma, ma na to iny nazor, lebo jednemu sa paci a druhy ho nepouziva...

2009-09-30 08:48:10+02
inak opytaj sa quintesa, on niekedy riesil presne ten isty vykrojeny softbox, zrejme ho kupil a podla mojich info ma 430-tku blesk...

Ultra TXF
2009-09-30 09:21:35+02
Čo som skúšal,tak jedine Bigbounce má nejaký význam,pretože má pomerne veľkú plochu a dokáže zdifúzovať svetlo z blesku,čokoľvek menšie je veľmi diskutabilné.Teda čo sa týka priameho pálenia,nie odrazom.

IceDive1
2009-09-30 09:25:55+02
Doporucujem schladit. Ludia tu sa ti snazia poradit ze su to vyhodene prachy. Tieto srandy by mali sluzit na zmakcenie svetla len v reali to az tak dobre nefunguje. Aspon upresni v akych situaciach to chces pouzit. Ak na makro tak ok. Ak chces s tym mat pekne difuzne svetlo pri foteni aranzovanych portretov tak na to zabudni. Proste uz len z podstaty ze ten svetelny zdroj je maly to nemoze byt dobre. A pre tvoje info mam iny blesk ako ty a aj ten vacsi typ softboxu od lumiquestu a aj tak je to pouzitelne akurat na fotenie hmyzu a anglicakov....

immortal20
2009-09-30 15:49:30+02
Doporucujem schladit. Ludia tu sa ti snazia poradit ze su to vyhodene prachy. Tieto srandy by mali sluzit na zmakcenie svetla len v reali to az tak dobre nefunguje. Aspon upresni v akych situaciach to chces pouzit. Ak na makro tak ok. Ak chces s tym mat pekne difuzne svetlo pri foteni aranzovanych portretov tak na to zabudni. Proste uz len z podstaty ze ten svetelny zdroj je maly to nemoze byt dobre. A pre tvoje info mam iny blesk ako ty a aj ten vacsi typ softboxu od lumiquestu a aj tak je to pouzitelne akurat na fotenie hmyzu a anglicakov....
Ak chces s tym mat pekne difuzne svetlo pri foteni aranzovanych portretov tak na to zabudni. tak toto ma zaujalo ze preco nie ? mne sa casto stava ze su podmienky ked blesk potrebujem aj ked nerad a vacsinou to prepali a s tym uz vela nespravim ani v programe potrebujem to na zjemnenie svela a plynulejsie rozlozenie ...
a na to schladenie uz som chladny len ma vie nastvat ked je kopa prispevok na topic a ziadna zmysluplna odpoved ...

immortal20
2009-09-30 15:55:00+02
omg ale pytam sa ci ma s tym niekto skusenosti a ci ma niekto na 430ke nejaky sofbox alebo difuzor alebo ako sa to nazvat chce ...a nedostal som priamu odpoved na tie luce ... tak preto som podrazdeny ... proste na otazku cakam konkretnu odpoved ... sorry ak vam pripadam podrazdeny ale tak chcem na to odpoved... a jasne mas pravdu surove fotky ma nezaujimaju ide o to aby sa to podom dalo jednoduchsie upravovat ... svetlo pridat vie kazdy do fotky a prepalene mieste myslim totalne biele s tym sa uz nic nespravi ... ide mi hlavne o to ze ked je tam aj vykrojeny a z internetovej stranky mi napisu ´mozno´ tak tu zhanam odpoved aby som nekupil nieco co mozem potom predavat lebo to nebude kompatibilne ... urcite si aj ty na zaciatkoch bol neinformovany a nemal si skusenosti a otazkami si chcel sa dozvediet viac ... urcite ma chapes ..

2009-09-30 16:57:46+02
príspevok od: immortal20
omg ale pytam sa ci ma s tym niekto skusenosti a ci ma niekto na 430ke nejaky sofbox alebo difuzor alebo ako sa to nazvat chce ...a nedostal som priamu odpoved na tie luce ... tak preto som podrazdeny ... proste na otazku cakam konkretnu odpoved ... sorry ak vam pripadam podrazdeny ale tak chcem na to odpoved... a jasne mas pravdu surove fotky ma nezaujimaju ide o to aby sa to podom dalo jednoduchsie upravovat ... svetlo pridat vie kazdy do fotky a prepalene mieste myslim totalne biele s tym sa uz nic nespravi ... ide mi hlavne o to ze ked je tam aj vykrojeny a z internetovej stranky mi napisu ´mozno´ tak tu zhanam odpoved aby som nekupil nieco co mozem potom predavat lebo to nebude kompatibilne ... urcite si aj ty na zaciatkoch bol neinformovany a nemal si skusenosti a otazkami si chcel sa dozvediet viac ... urcite ma chapes ..
chlapce a ty si odkial, ked pouzivas skratku ´omg´...citas sa? ty chces...niekolkokrat v prispevku....v jednej vete priznavas, ze si podrazdeny a o par slov dalej pises, ze ak nam pripadas podrazdeny...tak si alebo len pripadas? mam pocit, ze nevies, co chces...nie, nechapem ta...uz na zaciatku si vyskocil, ze nechces tu ziadne kecy, len priame odpovede...na taky diktatorsky pristup ti nikto normalne neodpovie, lebo uz vopred nie je ziadna ochota z tvojej strany na diskusiu...nie sme na vojne, ani v base, ani neviem kde, aby ti niekto toto toleroval...aj ked ti niekto nieco napise, tak si hudies svoje a stale chces odpoved na nejake luce (ani panboh nevie, ze ake)...ides kupovat 5dMarkII, objektivy do 1200€ a pytas sa uplne blbosti - ci niekto pouziva na 430-tke softbox alebo difuzor...a chces na to odpoved...ja chcem teraz Chardonnay rocnik 1945, alpsku cokoladu a Saru Stokes k tomu...ale koho to zaujima? nikoho, lebo to chcem ja...tak zmen pristup a dozvies sa, ze kazdy normalny clovek, ked nefoti s odrazom o dosticku pouziva napr. plastovy difuzer, aby nemal ostre svetlo...a naozaj sa ukludni, vyloz si nohy na stol a rozmyslaj zdavym sedliackym rozumom...

IceDive1
2009-09-30 18:28:59+02
Tak som si dal tu namahu a cvakol som benatsku masku este aj s Lumiquestom typ SOFTBOX II. Na prvej fotke je zdroj svetla zdialeny cca 80-100cm od objektu.

IceDive1
2009-09-30 18:30:47+02
Na tejto fotke som dal Lumiquest co najblizsie ako sa dal s tym aby nebol na zabere. Samozrejme sa zdroj svetla zvacsil oproti fotenemu objektu, tym padom je tien makksi.

IceDive1
2009-09-30 18:32:09+02
No a tu si to porovnaj s inymi difuzormi. Vzdialenost svtelneho zdroja od objektu 80-100cm.

immortal20
2009-10-07 08:59:31+02
No a tu si to porovnaj s inymi difuzormi. Vzdialenost svtelneho zdroja od objektu 80-100cm.
za toto ti velmi dakujem nasiel som nieco podobne na nete ale s portretmi a blesk nebol z boku ale frontalne ... za tu namahu co si si dal by som ti dal nejaky rank ak to tu je ... este raz dakujem btw pouzivas vobec ten difuzor ci vobec nie ?

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()