ahoj cau nazdar.mam nikon D60 a objektivy vid.hore chcem si na tento moj zazrak kupit filtre.vybral som si z ephotoshopu PRECHODOVY B+W Gradiated filter gray 502 ,cilkularny polarizacny HOYA CIR-PL Pro1 Digital ,NEUTRALNY Hoya ND8 Pro1 Digital.Teoria je ako tak nastudovana ale neviem ci som dobre zvolil parametre znacku.chcem pocut nazor niekoho skuseneho.a ci sa oplati vobec na tento setak kupovat filtre.chcem len kruhove filtre (su spratnejsie v batohu ) fotim len v prirode hlavne krajimu .dik :)
Kvalitu si si vybral najvyssiu, takze ak si nepoplietor priemer, tak sa nebudes mat na co stazovat. Problem budes mat pri pouzivani prechodoveho a polarizacneho. Na objektive sa ti pri zaostrovani otaca predna obruba, takze pri kazdom preostreni budes musiet opat nastavit rovinu polarizacie alebo sklon prechodaku. Ak to chces ale na krajinu, tam sa tak neponahlas, takze si to v klude, na stative, nastavis.
Kvalitu si si vybral najvyssiu, takze ak si nepoplietor priemer, tak sa nebudes mat na co stazovat. Problem budes mat pri pouzivani prechodoveho a polarizacneho. Na objektive sa ti pri zaostrovani otaca predna obruba, takze pri kazdom preostreni budes musiet opat nastavit rovinu polarizacie alebo sklon prechodaku. Ak to chces ale na krajinu, tam sa tak neponahlas, takze si to v klude, na stative, nastavis.
Áno,vybral si si dobre a ja ti hovorím,že spomínaný problém budeš mať len pri tej 18-55 VR.Pre 55-200 VR to neplatí.
Cafte,ja sa tiez chystam splasit na 17-40 77mm CPL HOYA a rozhodol som sa viac-menej pre triedu HD ako pre PRo1.Pisu ze je odolnejsi proti poskriabaniu,podla vas sa oplati investovat o par stoviek Sk navyse v tomto pripade,ze by bol odolnejsi ako Pro1?Mate niekto takuto konkr. skusenost borci?
Nechcem sa pohybovať v rovine veštenia,len poukazujem na konkrétny technický rozdiel medzi týmito dvoma objektívmi,ktorý tu bol spomenutý.
Na 18-55VR sa predná obruba otáča pri ostrení,na 55-200VR sa neotáča (má vlastný ostriaci prstenec).
To je všetko.
volil som radsej vysiu kvalitu filtrov aby sa obicajny objektiv stal aspom o kusok lepsi.ked som si v januari kupil D60KU TAK SOM BOL SPOKOJNY AJ S FOTAKOM AJ S OBJEKTIVMY ALE TERAZ MI ZACINA DOST VECI VADIT PREPALENA OBLOHA VSELIAKE OBLESKY atd. .... TAK TO CHCEM RIESIT FILTRAMY.NO DUFAM,ZE OSPESNE :)
Cafte,ja sa tiez chystam splasit na 17-40 77mm CPL HOYA a rozhodol som sa viac-menej pre triedu HD ako pre PRo1.Pisu ze je odolnejsi proti poskriabaniu,podla vas sa oplati investovat o par stoviek Sk navyse v tomto pripade,ze by bol odolnejsi ako Pro1?Mate niekto takuto konkr. skusenost borci?
ja mam canon 17-40 f4 a pouzivam cpl a uv hoya-kenko pro1d a skutocne su kvalitne a mozem len odporucit, predtym som pouzival filtre canon ale tam zostavali mapy po vode a mastne flaky a dost sa škrabali
Filter na Nikon 18-55 mm VR a 55-200 mm VR
Na 18-55VR sa predná obruba otáča pri ostrení,na 55-200VR sa neotáča (má vlastný ostriaci prstenec).
To je všetko.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa