Fórum » O TECHNIKE

kupa puziteho objektivu

kenny438
2009-11-10 21:04:32+01
kedze penazi nie je nikdy nazvys a kazdy zacinajuci ,,fotograf,, vratane mna nema peniaze na rozhadzovanie na nove objektivy tak by som poprosil tych starsich skusenejsich ktory co to uz nafotili nech nam daju par cennych rad pri kupe pouziteho objektivu. co si treba vsimat ako ho co najlepsie vyskusat a podobne. a slusne aj podakujem tak nas prosim nezosierajte:-)

noiseless
2009-11-10 21:07:38+01
pri kúpe objektívu cez bazár sa nemáš čoho báť ... už vôbec nie ak je to originál ..
Samozrejme , sprav testy pri otvorenej , zatvorenej clone, pri najdlhsiom aj najkratsiom ohnisku, back/front focus test .. a máš :)

Martin P
2009-11-10 21:45:41+01
vacsinou to tak byva ze bazar si pred predajom resp pred prevzatim do komisie preskusa predmet obchodu a potom urci cenu alebo upozorni predavajuceho na chyby a aby ich dal opravit
nepredava pokazene objektivy aspon co ja viem

maTTo_corp
2009-11-10 21:47:29+01
....jj súhlasím s Martin_P.....objektív by mal byť v pohode, pokiaľ oni neuvedú chyby...každopádne nie je na škodu si to preveriť :)

Martin P
2009-11-10 21:55:36+01
sak dondy nekedy do blavy a kukny, mame tu dva bazare na palackeho a na heydukovej a tam by si si mohol vybrat

maTTo_corp
2009-11-10 22:40:43+01
príspevok od: Martin P
sak dondy nekedy do blavy a kukny, mame tu dva bazare na palackeho a na heydukovej a tam by si si mohol vybrat
píšeš ako kozmonaut :DD

dodo_bb
2009-11-10 22:48:54+01
V prvom rade nekupuj od úplne neznámeho človeka na ulici. Aj v bazáre máš normálne záruku na to, že tovar je funkčný a jeho stav zodpovedá bežnému opotrebeniu. V opačnom prípade ho môžeš úspešne reklamovať. Kvalitnejšie objektívy by som sa nebál kupovať z druhej ruky, sú trvanlivé, nejaký seťák nemusí vydržať ani tri roky intenzívneho fotografovania. V prípade kúpy cez slušný bazár riskuješ veľmi málo. Cez bazár sa dá nakúpiť kvalitná technika za dobré ceny. Podľa mňa určite lepšia cesta ako pokútny dovoz z USA bez záruky. Ale je na Tebe. A na skúšanie Ti dajú pár dní, tak s ním proste nafoť kopu snímkov na rôznych nastaveniach a pozri sa na ne. Teoreticky sa dá dohodnúť kontrola v servise, ak je to drahá vec...

Martin P
2009-11-11 08:03:12+01
príspevok od: maTTo_corp
píšeš ako kozmonaut :DD
to je po trnavsky
aby mi rozumel a pobavil sa zakladatel vlakna

bear
- moderator
2009-11-11 08:09:06+01
V prvom rade si treba k tomu objektivu na intenete precitat testy a skusenosti uzivatelov (napriklad na www.slrgear.com). Pri kupe treba vyskusat, ci spravne funguje zaostrovanie (na blizko aj do dialky), ak je, tak stabilizator a najma decentering (lahsie sa to vyskusa, ked ma fotoaparat liveview na hlavom senzore (nie sony).
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/opticke-chyby-objektivov/

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()