Fórum » O TECHNIKE

Prechod od kompaktu ku zrkadlovke

PYCO
2009-11-18 14:48:53+01
Zdravim vsetkych nadsencov fotografie:-) Som novym uzivatelom a tiez zacinajucim nadsencom fotenia. Chcel by som sa opytat na nazor skusenjsich fotografov, chcem prejst od kompaktneho fotoaparatu ku digitalnej zrkadlovke. Bavi ma fotenie a nemam na mysli len rodinne foto a foto z dovolenky chcem a zacinam sa venovat fotografii samotnej. Chcel by som poradit v oblasti vyberu a kupi zrkadlovky pre mna ako zacinajuceho fotoamatera, mam bredbezne vybraty olympus e520 ale rozmyslam aj o znacke NIKON. Precital som uz nespocetne vela rezenzii ale chcel by som vediet VAS nazor z praxi ci uz ako amateryskych fotografov, poloprofesionalov a profesionalov.DIKY, Foteniu ZDAR:-)

2009-11-18 14:57:08+01
Pyco vitaj...
odpoved na tvoju otazku, ktora nie je vobec specifikovana, je tak brutalne obsirna, ze nie je mozne na nu odpovedat...

2009-11-18 15:03:08+01
preco nie olympus e620 v nay je super akcia alebo bola ?

PYCO
2009-11-18 15:04:19+01
Sorry za moju obsirnost:-)Jednou vetou povedane, chcem prejst od kompaktu ku zrkadlovke a chcel by som vediet ze aka zrkadlovka by bola pre mna ako zacijajuceho najlepsia...Mam vybraty zatial predbezne olympus E520.Co ty nato?

PYCO
2009-11-18 15:09:24+01
príspevok od:
preco nie olympus e620 v nay je super akcia alebo bola ?
No sak jasne po tom uz pokukujem davnejsiu dobu, len mna ako studenta limutuju financie ale ak by som ho vedel zohnat s objektivom za 600, tak nieje problem.Len sa pytam ze ci znacka ako olympus je obstojna medzi zrkadlovkami ako NIKON,PENTAX, ked uz investovat..aj ked som len na zaciatkoch

2009-11-18 15:10:47+01
príspevok od: PYCO
Sorry za moju obsirnost:-)Jednou vetou povedane, chcem prejst od kompaktu ku zrkadlovke a chcel by som vediet ze aka zrkadlovka by bola pre mna ako zacijajuceho najlepsia...Mam vybraty zatial predbezne olympus E520.Co ty nato?
ja som to pochopil...len si neuviedol ani obsah penazi, od ktorych sa to vsetko odvija...popozeral si forum, fotoskolu a napr. i toto?
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/

2009-11-18 15:15:37+01
No sak jasne po tom uz pokukujem davnejsiu dobu, len mna ako studenta limutuju financie ale ak by som ho vedel zohnat s objektivom za 600, tak nieje problem.Len sa pytam ze ci znacka ako olympus je obstojna medzi zrkadlovkami ako NIKON,PENTAX, ked uz investovat..aj ked som len na zaciatkoch
tak ked ide o peniaze tak pozeram po nejakom sete olympus sony ktore su casto v ponuke v zostave dva obj. grip alebo blesk brasna stativ dost tak ficala alfa 200ka

Hegi
2009-11-18 15:30:55+01
kúp si hocčo len nie Olympus :)

PYCO
2009-11-18 15:32:03+01
Tak este raz...Ochotny som investovat max 700 eur, mam vybraty olympus e520 a nom by som poprosil ak mas nejake znalosti bud ho odporucit alebo nie. A nechcem kupit zrkadlovku len nato aby som pofotil len nejake rodinne oslavy a dovolenky, ale rad fotografujem vsetko, od prirody, zvierat, ludi po momentky fotografovanie pre mna znamema relax, oddych a cas uvidime a mozno aj viac

hawqo
2009-11-18 15:39:52+01
tak za 700 Eur uz sa blizis k rok pouzivanej Nikon D90 so setakom 18-105 (pseudouniverzalnym) ci jaky to je a batery gripom.... ak teda nechces do tych 700 napchat viac objektivov a stativ + batoh a pod. ;)
a to je urcite x krat lepsia volba ako olympus a nejaky cas ti vydrzi kym si nasetris peniaze na lepsie objektivy....
tak ale na to su tu lepsi odbornici...to ja som hodil do eteru len preto ze sam sledujem ceny fotakov na bazaroch :D ..ale ja svoju prvu zrkadlovku uvidim najskor tak po vianociach :D... zalezi ako bude rast/nerast plat :D a ci vobec bude praca :D

2009-11-18 15:52:46+01
Tak este raz...Ochotny som investovat max 700 eur, mam vybraty olympus e520 a nom by som poprosil ak mas nejake znalosti bud ho odporucit alebo nie. A nechcem kupit zrkadlovku len nato aby som pofotil len nejake rodinne oslavy a dovolenky, ale rad fotografujem vsetko, od prirody, zvierat, ludi po momentky fotografovanie pre mna znamema relax, oddych a cas uvidime a mozno aj viac
nemam znalosti z Olympusu a ani nechcem mat...no vzhladom k tomu, ze chces fotit vsetko za 700€, zrejme nikde inde nedostanes DZkit...na take siroke spektrum ludia kupuju vybavy za tisice...este nevymysleli fotak, co by za tolko malo penazi vedel to, co chces fotit ty...a preco?
na rodinne oslavy a portrety potrebujes minimalne svetelne sklo a blesk, kedze sa foti v interieri, kde toho svetla nebyva vela a to su drahe veci...
na prirodu zvierata potrebujes tiez svetelne skla, kedze napr. v lese je toho svetla malicko, rychle ostrenie - zver predsa nie je modelka a to tiez stoji peniaze...
je malo konickov, kde je kvalitna a draha vybava tak potrebna ako vo fotografii..tu za malo penazi necakaj vela muziky...to je velmi velmi malo...

KESKOSENI
2009-11-18 15:59:29+01
boze,po kolky krat....takze asi takto-ak Ta fotografovanie chyti treba si uvedomit ze to je neustali zrut penazi...funguje to takto-kupis zrkadlovku-telo,zalezi na Tvojom vybere aku znacku,ja doporucujem Canon,+ k tomu zakladny objektiv,makro objektiv,sirokouhly objektiv,zumovy teleobjektiv,pevny teleobjektiv...podla toho ktorej katefgorii foto sa chces venovat,dalej stativ,externy blesk,filtre....atd....takze tych 700 eur si odloz a setri dalej.....lebo to bude len o kompromisoch a nebudes spokojny...

PYCO
2009-11-18 16:15:25+01
príspevok od: KESKOSENI
boze,po kolky krat....takze asi takto-ak Ta fotografovanie chyti treba si uvedomit ze to je neustali zrut penazi...funguje to takto-kupis zrkadlovku-telo,zalezi na Tvojom vybere aku znacku,ja doporucujem Canon,+ k tomu zakladny objektiv,makro objektiv,sirokouhly objektiv,zumovy teleobjektiv,pevny teleobjektiv...podla toho ktorej katefgorii foto sa chces venovat,dalej stativ,externy blesk,filtre....atd....takze tych 700 eur si odloz a setri dalej.....lebo to bude len o kompromisoch a nebudes spokojny...
Ale ja nehovorim ze dam 700 a dost mne ide najskor o zaklad telo plus nejaky ten objektiv...sa nechapeme, ja viem velmi dobre aky je to zrutko. Ked ma to bude aj nadalej bavit preco nie, nieje problem investovat, ale som len zacinajuci amater vo svete zrkadloviek, tak najskor sa priucit a ucit sa a ked sa do toho ako tak dostanem, tak sa dalej posuniem, tak my tu vsetci nepiste ako sa to NEDA, prisiel som si po radu ako zacat...nikto z vas nespadol z neba uceni a ja sa ucit chcem!

conan7
2009-11-18 16:36:13+01
Ale ja nehovorim ze dam 700 a dost mne ide najskor o zaklad telo plus nejaky ten objektiv...sa nechapeme, ja viem velmi dobre aky je to zrutko. Ked ma to bude aj nadalej bavit preco nie, nieje problem investovat, ale som len zacinajuci amater vo svete zrkadloviek, tak najskor sa priucit a ucit sa a ked sa do toho ako tak dostanem, tak sa dalej posuniem, tak my tu vsetci nepiste ako sa to NEDA, prisiel som si po radu ako zacat...nikto z vas nespadol z neba uceni a ja sa ucit chcem!
Čo sa tu rozčuluješ teraz? Si ďalší začiatočník ktorý zožral marketingový ťah Olympusu aj s navijakom. A keď tu ti všetci hovoria že za 700 € bude problém kúpiť kvalitné telo alebo to nestačí ani na kvalitné sklo tak už útočíš. Akoby si nechcel veriť že sa to naozaj nedá!!! A keď naozaj sa chceš ´posúvať ďalej´ tak ostáva len canon/nikon. No bohužiaľ...

2009-11-18 16:36:39+01
ked to beries takto, tak sa na Olympus vykasli, tam nemas perspektivu ist dalej...dalsia vec - uvazujes nad kupou z bazara? za tych 7 stoviek mas lepsie pouzite telo a horsi objektiv alebo naopak...lebo pri novych veciach za to kupis 450D+50/1,8 s filtrom a malou brasnou...
http://shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-zrkadlovky/canon-eos-450d-telo.html
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/canon-ef-50-mm-f-1-8-ii.html
http://shop.ephoto.sk/canon-es-62.html
http://shop.ephoto.sk/katalog/filtre/uv/hoya-filter-uv-hmc-super-52-mm.html
http://shop.ephoto.sk/katalog/tasky/kolt/lowepro-topload-zoom-1-cierna.html
celkova cena 670€

PYCO
2009-11-18 16:49:14+01
Jj dakujem popozeram to a potom ti sem napisem, dakujem za radu:-)

PYCO
2009-11-18 16:53:27+01
príspevok od: conan7
Čo sa tu rozčuluješ teraz? Si ďalší začiatočník ktorý zožral marketingový ťah Olympusu aj s navijakom. A keď tu ti všetci hovoria že za 700 € bude problém kúpiť kvalitné telo alebo to nestačí ani na kvalitné sklo tak už útočíš. Akoby si nechcel veriť že sa to naozaj nedá!!! A keď naozaj sa chceš ´posúvať ďalej´ tak ostáva len canon/nikon. No bohužiaľ...
Keby si cital od zaciatku tak by si pochopil ze sa pytam aky fotoaparat a ze mam predbezne vybraty a nie ze som uz skalne presvedceni o jeho kupe, tak nevytrhavaj z kontextu, ja som sem prisiel po radu nie riesit zbytocne roztrzky a dakujem za za radu popozeram canon a nikon:-)

cougar
2009-11-18 16:56:39+01
Ahoj PICO...ak chces fotit, tak si naozaj vyber Nikon, Canon, to je len na tebe co si vyberies, neurobis chybu ani s jednou znackou...hovori sa, ze hlupy sa uci na svojich chybach a mudry na cudzich....daj na radu ostatnich a nerob kompromis, neunahli sa, lebo naozaj sa dostanes do stadia, kedy to budes lutovat...nemusis mat hned super spickove vybavenie, ale zaklad by mal byt... drzim palce.

conan7
2009-11-18 17:02:24+01
Keby si cital od zaciatku tak by si pochopil ze sa pytam aky fotoaparat a ze mam predbezne vybraty a nie ze som uz skalne presvedceni o jeho kupe, tak nevytrhavaj z kontextu, ja som sem prisiel po radu nie riesit zbytocne roztrzky a dakujem za za radu popozeram canon a nikon:-)
no predstav si čítal som od začiatku. si toho prekvapený že nikto ti neradí olympus a nevieš čo teraz...a o vytrhovaní...nepísal som že si ´skalne presvedčný´ ale naskočil si na ich ´bombastickú´ ponuku už s tým že to ´máš predbežne vybratý´, redšej príď na to teraz ako po kúpe...

PYCO
2009-11-18 17:04:06+01
príspevok od: cougar
Ahoj PICO...ak chces fotit, tak si naozaj vyber Nikon, Canon, to je len na tebe co si vyberies, neurobis chybu ani s jednou znackou...hovori sa, ze hlupy sa uci na svojich chybach a mudry na cudzich....daj na radu ostatnich a nerob kompromis, neunahli sa, lebo naozaj sa dostanes do stadia, kedy to budes lutovat...nemusis mat hned super spickove vybavenie, ale zaklad by mal byt... drzim palce.
Ahoj COUGAR diky moc za radu, to som aj ja myslel tymto prispevkom, ze najskor nejaky dobry zaklad na ktorom sa bude moct dalej stavat, nie hned spickove vybavenie za tisice eur...snad casom:-)

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()