Fórum » O TECHNIKE

Olympus E-520 DZ KIT vs. Canon EOS 1000D 18-55

marekgalovic
marekgalovic 2009-12-20 15:46:09+01
Dobrý deň. Chcem sa opýtať, ktorý z týchto foťákou je lepší. Olympus E-520 Double zoom kit alebo Canon EOS 1000D. Pýtam sa preto lebo sa chýstám na prechod z UZ na zrkadlovku. Som začiatočník, nie uplný.

JanoP
2009-12-21 14:23:57+01
Nemyslel som to prave tak. Skor som chcel poukazat na to, ze ak chces dobru krajinku, potrebujes vacsi cip a krajinarske sklo. OLY setaky su na to dost makke, hlavne to tele...

marekgalovic
2009-12-21 14:28:16+01
Zrkadlovku chcem kupovat asi o pol roka. podmienkov je že musí byť nová a musí mať objektív. v prípade olympusu e520 mam za cenu 500euro dva objektivy. vyssi sum mi az tak nevadi pozeral som si fotky a celkom dobre. som zaciatocnik ale nie az tak uplný lebo s uz fotim asi rok. canon eos 450 je lepsi ale cez moj strom 500e a 1000d nechcem. Ale este sa rozhodnem.

beholder
2009-12-21 14:32:16+01
príspevok od: JanoP
Nemyslel som to prave tak. Skor som chcel poukazat na to, ze ak chces dobru krajinku, potrebujes vacsi cip a krajinarske sklo. OLY setaky su na to dost makke, hlavne to tele...
...ten,kto to myslí s fotografiou aspoň trochu vážnejšie nezostáva u základných low endových seťákov....ak keď práve zuiko má v tejto kategórii (standard) pár vydarených skiel...

beholder
2009-12-21 14:37:18+01
príspevok od: marekgalovic
Zrkadlovku chcem kupovat asi o pol roka. podmienkov je že musí byť nová a musí mať objektív. v prípade olympusu e520 mam za cenu 500euro dva objektivy. vyssi sum mi az tak nevadi pozeral som si fotky a celkom dobre. som zaciatocnik ale nie az tak uplný lebo s uz fotim asi rok. canon eos 450 je lepsi ale cez moj strom 500e a 1000d nechcem. Ale este sa rozhodnem.
...na tvoj fin. strop a čo sa obsahu kitu týka iná alternatíva nákupu novej fototechniky neexistuje...

...osobne by som to ale riešil došetrením:)...

2009-12-21 14:39:01+01
Marek, toto mi potom pripada ako nemiestny for...o pol roka uz nebude v ponuke 450D, Canon mozno pride s novsim modelom ako 500D, takze tieto uvahy, ze je nejaky fotak mimo tvojo rozpoctu pri tak dolezitom fakte, akym je kupa o polroka, su prinajmensom neodpodstatnene...sam neverim, ako slusne som to napisal :o)))

marekgalovic
2009-12-21 15:09:21+01
este sa chcem spýtať. Ak vezmem canon eos 450d s objektivom EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS aký bode mať ten objektýv zoom a či sa s ním dá fotiť aj makro zo vzdialenosti tak 25 cm, zvieratá a krajinky. samozrejme ze potom si uz dokupim aj ine objektivy ale na zaciatok.

benvoluto
2009-12-21 15:39:59+01
este sa chcem spýtať. Ak vezmem canon eos 450d s objektivom EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS aký bode mať ten objektýv zoom a či sa s ním dá fotiť aj makro zo vzdialenosti tak 25 cm, zvieratá a krajinky. samozrejme ze potom si uz dokupim aj ine objektivy ale na zaciatok.
ak by sisi precital riadne ephoto tak sa docitas http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/optický-zoom/ ,,, to je na prvu otazku druhe fotit mozes aj makro aj krajinky aj zvierata ale nebudes to mat take kvalitne ,, je to zakladny zoom dokonca setovy - zazrak od toho necakaj a ak chces jeho vlastnosti tak si ho zadaj do googla !!! http://www.dpreview.com/lensreviews/canon_18-55_3p5-5p6_is_c16/

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-12-21 17:13:27+01
Pozri ked nemáš prachy vobec by som sa nebál isť do Oly E420/450 + 2 objektívy+nejaký lacnejší blesk. Na cesty/turistiku/a macro je to opticky/hmotnostne/rozmerovo krásna zostava, a ak budeš chcieť niečo lepšie zostane ti aspon na to turistikovanie a výlety. Časom si môžeš kúpiť Eos 7D alebo niečo poriadne: 1Ds Mark II/MarkIII z bazaru a pod... všetci amatéri si chcú kúpiť čo najviac za najmenej peňazí, to je síce pekné ale takto to aspoň u mňa vôbec nefunguje. Ja som podobne rozmýšlal svojho času. teraz mám tri foťáky a najradšej by som si kúpil ešte ďalší. A vôbec mi nevadí ak mi foťák leží aj mesiac-dva v skrini. Predsa nebudem na dovolenke pobehovať s 5Dčkom a v ateliéri s kompaktom. Jednoznačne čo už v živote nechcem je UZ - to je katastrofa - obraz ako z priemerného kompaktu a rozmery zrkadlovky spája nevýhody oboch. To je jediná kategória ktorá pre mna nemá využitie...(a začínal som práve s UZ potom kúpil ďalší UZ a až potom ma osvietilo:)

beholder
2009-12-21 17:19:22+01
...na makro aspoň Zuiko 35/f3.5....

marekgalovic
2009-12-21 18:13:21+01
co myslite kedy sa skonci predaj 450d pretoze ak bude zaciatkom jula este v obchodoch tak ju beriem a ak nie tak dúfam ze 500d zlacnie na 600. zvysil som strop snad nieco este nasporim.

marekgalovic
2009-12-21 18:16:05+01
kde najlacnejsie kupim.

jamka3
2009-12-21 22:57:36+01
kde najlacnejsie kupim.
v USA :-), ak poznas nejakych studentov co tam idu cez leto na vylet. Ak prebehnes USA eshopy, tak na Slovensku sa ti bude dat vsetko drahe. Myslim ze rozdiel ceny je taky, ze sa oplati aj pol roka pockat.

Seso
2010-01-29 15:01:58+01
príspevok od: jake
pokial planujes zostat len ako amatersky fotograf a myslis ze budes riesit stale aj financie tak je Olympus najlepsie kompromisne riesenie. Mas naozaj dva objektivy a telo za cenu, co ina znacka nedokaue ponuknut. K tomu si kup dobry blesk a nemusis riesit v interieri sum, akurat budes musiet vzdy ´blyskat´. Za tie peniaze by ma to netrapilo aj keby za rok ci dva by si chcel prejst do vyssej triedy a fotit poloprofi alebo by si mal zaujume investovat do systemu - az tu by som riesil otazky ci ist do canonu, nikonu alebo sony. Vsetko ma svoj cas a preto ti olympus mozem doporucit. Maly cip ma sice vyssi sum ale z druhej strany ma zase aj spickove objektivy s dobrou svetelnostou takze mozes do urcitej miery rozvijat aj tento system. osobne si myslim, ze za nejaky rok aj olympus zvladne 12 MPx s ISO okolo 3200 az 5000 co bymalo v akomkolvek pripade stacit do dalekej buducnosti. take rozlisenie je dost. rozhodni sa podla penazi , podla toho co pises si myslim, ze budes najvia spokojny a malym rozdielom v kavlite a velkosti cipu sa nezapodievaj. to pride casom ak ta to bude bavit, v opacnom pripade by si len vyhodil do vzduchu vela financii a fotak s vybavou bude lezat v skrini.
Konecne nejaky rozumny nazor... Ako casto fotite pri vyssom ISO ako 400?.Do ISO 400 sa Oly vyrovna kvalitou obrazu Canou, Nikonu, Sony, Pentax v entry level DSLR. Nevyhoda je fatk cena objektivou...

Strana 2 z 2

Inzercia