Zdravim Ephotaci.
Uz dlhsie sa pohravam s myslienkou pridat sa k mainstreamu. Podaktori tu uz vedia, ze som zastancom Pentaxu, ale zaujimali by ma vase odporucania ake alternativy ponuka Canon/Nikon oproti mojej Pentax vybave. Co sa tyka tiel uvazoval som nad Canon 7D alebo Nikon D300s. Co sa tyka mojej terajsej vybavy tak mam K20D+grip+zvacsovaciu ocnicu s AF540(54 smerne cislo) bleskom a objektivmi DA*50-135/2.8, DA*16-50/2.8 a Sigma EX 24-70/2.8, plus nejake drobnosti ako IR spust a podobne. Teraz nechcem vediet, ci je lepsi Canon alebo Nikon, rozhodnem sa sam. Chcel by som odporucit skla s podobnymi rozsahmi a svetelnostou aj pre zn. Canon/Nikon. Samozrejme aj opticky zaujimave kusky a najlepsie aj stabilizovane. Dalej by ma zaujimalo ci su objektivy C/N tiez utesnene proti poveternostnym podmienkam a ci Nikon D300s je tiez podobne utesneny ako Canon7D? Fotim prevazne svadby, portrety a krajinky, pripadne festivaly elektronickej hudby. Dakujem za Vase odporucania.
Canon: namiesto DA 16-50 tu máš ef-s 17-55 f2.8 is (stabilizovaný) usm (ultrasonic motor)opticky ale aj cenovo (podla mojho názoru) vysoko nad tretími výrobcami, hlavne od 24mm (podľa photozone.de). ale tento nie je utesnený...btw neuviedol si cenové hladiny :)
také 50-135 tuším neexistuje ale sú tu 4 kvalitné 70-200-ky (f4 usm, f4 is usm, f2.8 usm, f2.8 is usm), z toho tri cenovo dostupné.
a 24-70 ved to asi vieš že také niečo má aj canon ;) hoci čaká sa na novú verziu :)
Cenove hladiny som neuviedol, pretoze ma hlavne zaujimaju dobre alternativy a ak sa mi budu pozdavat tak si na ne nasporim, aj ked budu drahsie. DA*16-50 aj 50-135 su profi objektivy, ktore tiez neboli lacne :-) Ano, 24-70 viem, ze ma aj Canon aj Nikon. Dik za odpoved :-)
Trochu problem je ta stabilizacia, no... Hlavne u Nikonu, kde nie je stabilizovany ani 17-55 ani 24-70. 50-135 robi Tokina aj Sigma (50-150) a ovela lacnejsie ako u Pentaxu, ale tiez nestabilizovane. Ale take 70-300/4-5.6 VR/IS nie je od veci. Ked budes chciet prejst, pouvazuj aj o FF a pozri sa aj na Sony, ta ma tiez stabilizovane tela.
BTW mozem vediet naco zaroven 16-50/2.8 aj 24-70/2.8?
Cenove hladiny som neuviedol, pretoze ma hlavne zaujimaju dobre alternativy a ak sa mi budu pozdavat tak si na ne nasporim, aj ked budu drahsie. DA*16-50 aj 50-135 su profi objektivy, ktore tiez neboli lacne :-) Ano, 24-70 viem, ze ma aj Canon aj Nikon. Dik za odpoved :-)
no bohužiaľ okrem ef-s 17-55 nič také rozsahovo, začínajúce sa na 17mm (16mm) neexistuje. ale to bude o tvojich preferenciách, je 16-35 L f2.8 (II), 24-70 L f2.8, 24-105 L f4, 17-40 L f4 (to všetko aj na FF) a 17-55 f2.8 (len aps-c)...ty musíš vedieť čo by si konkrétne využil...
16-50/2.8 som mal kedysi v servise, nakoniec mi ho vymenili za novy kus, ale dlho to trvalo. Potreboval som fotit svadbu a vtedy mi bol akurat rozsah 24-70/2.8 vyhodny(aj na crope) a surne som potreboval nejaky objektiv. Pre Sigmu som sa rozhodol koli cene, poctu lamiel v clone, peknom bokehu a sirsom rozsahu oproti Tamronu. Odvtedy ju mam a kedze je celkom v pohode, tak som sa ju rozhodol nechat si. Btw.. dik za odporucania.
no bohužiaľ okrem ef-s 17-55 nič také rozsahovo, začínajúce sa na 17mm (16mm) neexistuje. ale to bude o tvojich preferenciách, je 16-35 L f2.8 (II), 24-70 L f2.8, 24-105 L f4, 17-40 L f4 (to všetko aj na FF) a 17-55 f2.8 (len aps-c)...ty musíš vedieť čo by si konkrétne využil...
asi by som uz investoval do FF skiel, aby som potom v pripade prechodu z cropu na FF nemal problem..
Podla mna prechod na jeden z uvedenych modelov, ta vyraznejsie neposunie. Ani nebudes mat o moc lepsie zabery a ani objektivy ti neprinesu vyssiu kvalitu. Ak chces menit, tak za Full Frame, ktory ti prinesie moznost pracovat pri vyssom ISO a aj clekovy dojem z fotografie je lepsi (prekreslenie detailov, lepsia praca s hlbkou ostrosti). Je jasne, ze nema zmsel sa tu rozpisovat o tom najlepsom, co si ale nemozes finance dovolit.
Ja by som volil Canon EOS 5D Mk. II + EF 24-70/2,8L (ak by sa ti podarilo najst bezproblemovu Sigmu HSM s rovnakymi parametrami, tak kludne aj tu) + EF 70-200/2,8 (kludne aj bez stabilizatora) + EF 85/1,8 + Speedlite 580EX II + ST-E2.
Dikes za nazor a odporucanie :-)Celkom sa mi to pozdava, ale musim si to cele este nechat prejst hlavou. Zaujimala by ma podobna alternativa aj od Nikonu. Bolo by to zrejme dost podobne, len Nikon D700?
ako pise pan Srnec
ano 5d mk2 je supr kvalita ale rychlost zaostrovania pri svadbach a niektorych akcnejsich situaciach je nedostacujuca
canon to ma vymyslene tak ze ak chcete aj obrazovu a aj zaostrovaciu kvalitu tak si treba priplatit a ist do jednotkoveho radu profesionalneho
vsetky spominane objektivy mam a aj niektore navyse a je to pravda funguju spravne len na FF alebo na aps-h
na aps-c funguju dobre obrazove bud setaky alebo posledna 15-85 nic ine nieje koser treba sa s tym zmierit
Dikes za nazor a odporucanie :-)Celkom sa mi to pozdava, ale musim si to cele este nechat prejst hlavou. Zaujimala by ma podobna alternativa aj od Nikonu. Bolo by to zrejme dost podobne, len Nikon D700?
Riesenie od Nikonu sa mi vidi kvalitativne lepsie, ale hodne si priplatis. S originalnymi objektivami Nikkor ale dosiahnes lepsiu kvalitu. D700 je o 1/2 triedy vyssi model nez EOS 5D. Vyhodou Nikonu je aj prepracovane dialkove odpalovanie bleskov, tomu sa ciastocne priblizuje len EOS 7D.
Ale vela muziky, je v tomto pripade, za vela penazi.
Pri aps-c si zabudol na 17-55. Spracovanie nie je L-kove, ale vsetko ostatne (rychlost ostrenia, IS, hlucnost, obrazova kvalita) ano. Podla mna najlepsi zoom na aps-c.
Pri aps-c si zabudol na 17-55. Spracovanie nie je L-kove, ale vsetko ostatne (rychlost ostrenia, IS, hlucnost, obrazova kvalita) ano. Podla mna najlepsi zoom na aps-c.
ano nikdy som ho nemal preto mi usiel a je to letita devucha tak som si nespomenul
dakujem za pripomenutie
asi by som uz investoval do FF skiel, aby som potom v pripade prechodu z cropu na FF nemal problem..
vcelku si myslim, ze to najlepsie napisal Karl Srnec, presne a trefne. Fotim s nikonom D700 a ten fotak nema chybu, kvalitativne je to absolutne bez problemov. Mam k tomu par skiel a vcelku tri nikory: 14-24/2,8, 24-70/2,8 a nova 70-200/2,8 stacia uplne na vsetko, kvalitativne na urovni pevnynch skiel, rychle , vyborne utesnene a takmer bez vad, tie co su su regitrovatelne mlen pristrojmi, nie volnym okom. K tomu treba grip PDK-1 a da sa fotit profesionalne cokolvek bez zavahania. Tato kombinacia Ta nikdy nesklame. Nikon je vsak dost drahsi nez canon, ale ponuka viac muziky, hlavne spolahlivejsie.
...netreba podliehat tlaku mainstreamu
pentax bol vzdy dobra znacka a vyzera to tak ze aj je
za mojej mladosti asahi pentax patril s minoltou a plympusom k totalnej spicke
ze tomu tak nieje dnes neznamena ze tomu nemoze byt tak zajtra
aps-c pentax a aps-c nikon alebo canon by som vobec neriesil
ries to z vtedy ked budes chciet ist do FF a to si potom vyberaj kolko budes mat penazi a aku robotu budes prave spracovavat a okrem toho ktovie co dovtedy bude a ci nahodou motyka nevystreli a pentax nahodou nepride s FF? potom ty si vydrzal dokonca a budes vysmiaty.
drzim palce pri spravnej volbe
Alternativy od C&N k Pentax vybave
také 50-135 tuším neexistuje ale sú tu 4 kvalitné 70-200-ky (f4 usm, f4 is usm, f2.8 usm, f2.8 is usm), z toho tri cenovo dostupné.
a 24-70 ved to asi vieš že také niečo má aj canon ;) hoci čaká sa na novú verziu :)
-doba počas ktorej ho používaš(či sa nemení kompaktnosť s telom
-kresba ,ostrosť,autofokus.......Ďík...
BTW mozem vediet naco zaroven 16-50/2.8 aj 24-70/2.8?
Ja by som volil Canon EOS 5D Mk. II + EF 24-70/2,8L (ak by sa ti podarilo najst bezproblemovu Sigmu HSM s rovnakymi parametrami, tak kludne aj tu) + EF 70-200/2,8 (kludne aj bez stabilizatora) + EF 85/1,8 + Speedlite 580EX II + ST-E2.
ano 5d mk2 je supr kvalita ale rychlost zaostrovania pri svadbach a niektorych akcnejsich situaciach je nedostacujuca
canon to ma vymyslene tak ze ak chcete aj obrazovu a aj zaostrovaciu kvalitu tak si treba priplatit a ist do jednotkoveho radu profesionalneho
vsetky spominane objektivy mam a aj niektore navyse a je to pravda funguju spravne len na FF alebo na aps-h
na aps-c funguju dobre obrazove bud setaky alebo posledna 15-85 nic ine nieje koser treba sa s tym zmierit
Ale vela muziky, je v tomto pripade, za vela penazi.
dakujem za pripomenutie
pentax bol vzdy dobra znacka a vyzera to tak ze aj je
za mojej mladosti asahi pentax patril s minoltou a plympusom k totalnej spicke
ze tomu tak nieje dnes neznamena ze tomu nemoze byt tak zajtra
aps-c pentax a aps-c nikon alebo canon by som vobec neriesil
ries to z vtedy ked budes chciet ist do FF a to si potom vyberaj kolko budes mat penazi a aku robotu budes prave spracovavat a okrem toho ktovie co dovtedy bude a ci nahodou motyka nevystreli a pentax nahodou nepride s FF? potom ty si vydrzal dokonca a budes vysmiaty.
drzim palce pri spravnej volbe
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa