Fórum » O TECHNIKE

Lepšia kresba

Emkoo
Emkoo 2010-01-04 21:00:12+01
Dlhšiu dobu uvažujem čo z mojej zbierky má lepšiu kresbu a neviem sa nejako rozhodnúť. Pre úplnosť, rozhodujem sa medzi: SIGMA 50mm f/1.4 EX DG HSM a Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM. Jeden kamarát mi hovorí, že lepšie kreslí sigma a druhý kamarát že lepšie kreslí Canon. Ja si zasa hovorím, že pevné sklo musí byť lepšie už iba preto lebo je to proste pevné sklo ale zasa Canon je L-kové sklo, takže bude asi mať kvalitnejšiu optiku. Fakt mi poradte nech už môžem kľudne spávať. Príspevky typu ser na to, amatér a podobné si nechajte pre seba.

Strhak
2010-01-04 23:15:53+01
príspevok od: jake
dobre robis, ja uz len sa snazim fotit, par skiel staci na celu tvorbu, jeden sirokac, jeden makrac a jedno tele a je vybavene
mne k úplnej spokojnosti by stačilo pokrytie od 35mm po 200mm. Viacej nepotrebujem. Môj názor je taký že nieje toho treba moc lebo potom len vymýšľaš. Keď sme boli fotiť na posledy s Jančim tak som bral len so sebou tú 50ku a prežil som to

jake
2010-01-04 23:18:05+01
príspevok od: Strhak
mne k úplnej spokojnosti by stačilo pokrytie od 35mm po 200mm. Viacej nepotrebujem. Môj názor je taký že nieje toho treba moc lebo potom len vymýšľaš. Keď sme boli fotiť na posledy s Jančim tak som bral len so sebou tú 50ku a prežil som to
vsak ja fotim len s 50, 100 a 200. Vynimocne beriem 14-24, to staci na vsetko. Akurat teraz chcem este novy nikon telekonvertor TC2Ox III - kvoli predlzeniu na 400/4 a som uplne spokojny, staci na vsetko. akurat ked mam trepat vybavu a potrebujem vyse skile tak berem zoomy, inac nie

Strhak
2010-01-04 23:22:47+01
príspevok od: jake
vsak ja fotim len s 50, 100 a 200. Vynimocne beriem 14-24, to staci na vsetko. Akurat teraz chcem este novy nikon telekonvertor TC2Ox III - kvoli predlzeniu na 400/4 a som uplne spokojny, staci na vsetko. akurat ked mam trepat vybavu a potrebujem vyse skile tak berem zoomy, inac nie
no veď vezmi si to tak že keď do brašni nakydáš celú výbavu, tak po dvoch hodinách ťa bolí s toho závažia celí človek a to už potom ani chuť fotiť nemáš. Preto som je minimalista čo sa tohto tíka

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-01-05 07:42:13+01
Emkoo: toto si prečítaj. Zajtra je voľný deň, tak sa môžeš pohrať ;)

http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/test_objektivov

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2010-01-05 07:52:03+01
ešte toto, aby si vedel, na čo sa máš zamerať

http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/opticke-chyby-objektivov/

jozef1
2010-01-05 11:50:19+01
Neskúšal som ani jeden s týchto objektívov, ale myslím si že v ostrosti nebude veľký rozdiel. Ale ide aj o to ako tie objektívy pricloníš. Určite ten canon na f8 bude ostrejší ako sigma na f1,4. Dôležité je, čo chceš fotiť. Darmo budeš mať ostrú 50tku, keď ti do nej nevojde fotený objekt. A 17mm by ti vtedy bolo určite vhodnejšie, aj keby bola kresba horšia. Sám som mal taký problém, bol som pol roka v Škótsku a zobral som si so sebou pevnú 28čku a širokouhlý setáčik som nechal doma, lebo šak na co mi bude, ked 28čka je isto ostrejšia. Ale neraz som banoval, že som ho nevzal, lebo viac krát sa mi stalo, že som si nemal kde odstúpiť od objektu a do 28čky sa mi nevošiel, tak som ho nakoniec nefotil. Takto som prisiel o pár pekných záberov, ktoré by možno neboli také ostré, ale takto neboli vôbec.
Nerozmýľaj teda nad tým, ktorý objektív je ostrejší ale radšej nad tým, čo ideš fotiť a aké ohnisko budeš potrebovať, lebo v praxi pri správnom zaclonení rozdiel v ostrosti ani nezbadáš.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()