Ahojte, zvazujem vymenu svojho setoveho objektivu ku Canonu EOS 500D. Rozmyslam nad jednym z trojice objektivov uvedenych v linku:
http://shop.ephoto.sk/catalog/product_compare/index/
Najviec sa rozhodujem medzi Canonom a Tamronom, na Canone ma zaraza 2 nasobna cena oproti Tamronu, oplati sa priplatit si za ten Canon, alebo je kvalitativne porovnatelny s tym tamronom a cenu robi len znacka?
Dakujem
noo bazarovy nemusi byt zly pokus, len sa zase nechcem nechat odr**at :)
treba poriadne okukať...
ale ináč je to o tvojich preferencíách, ja som tiež rozhodoval medzi týmito modelmi, u mna vyhráva canon (mierne lepšia optická kvalita a hlavne USM!!!) ale s kúpou váham...
čakám na zázrak, že canon vydá podobné sklo len utesnenú verziu :) lebo tento je konštrukčne bieda...
no hej, treba okukat, ale niekedy moze byt aj skryta vada ...
Tiez by som sa priklonil ku Canonu, ale ta cena je hrozna ... Tie servomotorceky nedosahuju kvality USMka? No v recenziach som cital, ze konstrukcne to nieje moc podarene sklo, tamron je na tom konstrukcne lepsie?
tak ten tamron je určite pomalší než canon, skúšal som na 50D, tokinu som neskúšal vôbec. Ale dovolím si tvrdíť že canon je najrýchlejší...
čo sa týka konštrukcie tak oba sú plastové, ten tamron asi nie je taký ´vysávač´ ako canon, má zoomovanie trochu inak vyriešené...
môj názor: canon, nový by som za tú cenu nekúpil. čistý a zachovaný bazárový áno cenovo pod 620€...
hmm, aj som si myslel, ze canon bude najlepsi co sa rychlosti ostrenia tyka ...
Ale ked sa na tie objektivy pozrieme z hladiska pomer cena/vykon tak nebude na tom ten Tamron lepsie? Ak by som vymenil moj setak za ten tamron, tak rozdiel k kvalite by bol vidielny, nie?
u mna skor zavazi ten pomer cena/vykon ... :) nie som profik, aby som musel mat najlepsie sklo, a ked si kupim tamron + speedlite 430EX tak ma to vyjde stale lacnejsie ako ten Canon .. Hoci, radsej by som sa na svet pozeral cez ten Canon ... Asi si dnes podam loto :D
riesil som podobny problem...vyhral tamron....koli cene samozrejme....opticky je canon o kusok lepsi..ale myslim ze nijak dramaticky....USM ostrenie je najrychlejsie....to bez debaty....ten tamron nie je rychlik..ale za 450 eciek mi to nestoji :) rozpocet bol obmedzeny aj u mna....a zatial som s tym tamronom spokojny...i ked vonku som ho este poriadne netestoval :)
riesil som podobny problem...vyhral tamron....koli cene samozrejme....opticky je canon o kusok lepsi..ale myslim ze nijak dramaticky....USM ostrenie je najrychlejsie....to bez debaty....ten tamron nie je rychlik..ale za 450 eciek mi to nestoji :) rozpocet bol obmedzeny aj u mna....a zatial som s tym tamronom spokojny...i ked vonku som ho este poriadne netestoval :)
na aky fotak si osadil ten objektiv? Co fotis s tym objektivom? pouzivas ho v atelieri?
zatial som s nim osadil canon 450-ku....fotim najme krejinky...ale svetelnost som kupil koli par svatabam co idem kamaratom fotit a tam 2,8 proste treba...a aj na krajinkay bude lespia kresba asik :)
zatial som s nim osadil canon 450-ku....fotim najme krejinky...ale svetelnost som kupil koli par svatabam co idem kamaratom fotit a tam 2,8 proste treba...a aj na krajinkay bude lespia kresba asik :)
Ja mam ten starsi typ Tamronu bez VC a ked som cital, ze by mala vyjst verzia so stabilizatorom tiez som zacal rozmyslat, ci ho nevymenim. S tym svojim starym som uplne spokojny ale stabilizacia obrazu je podla mna super vec. Potom som sa vsak poobzeral po nejakych recenziach a nadsenie ma preslo. Pozri napr. sem, v tejto recenzii hovoria, ze starsi tym je lepsi po optickej stranke, aj ked nema VC. Kazdopadne rozhodnutie je na tebe... http://www.photozone.de/canon-eos/482-tamron_1750_28vc_canon?start=2
Objektiv y - Canon vs. Tokina vs. Tamron
(jedine ze by si nemal problem s financiami.. ale to by si asi nezakladal toto vlakno :))
Tamron - http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/tamron-af-sp-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-vc-ld-baj-canon.html
Tokina - http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/zoomy/tokina-at-x-165-pro-dx-af-16-50-mm-f-2-8-baj-canon.html
Tu su tie linky ... Takze kupou Tamronu nic napokazim?
ale ináč je to o tvojich preferencíách, ja som tiež rozhodoval medzi týmito modelmi, u mna vyhráva canon (mierne lepšia optická kvalita a hlavne USM!!!) ale s kúpou váham...
čakám na zázrak, že canon vydá podobné sklo len utesnenú verziu :) lebo tento je konštrukčne bieda...
Tiez by som sa priklonil ku Canonu, ale ta cena je hrozna ... Tie servomotorceky nedosahuju kvality USMka? No v recenziach som cital, ze konstrukcne to nieje moc podarene sklo, tamron je na tom konstrukcne lepsie?
čo sa týka konštrukcie tak oba sú plastové, ten tamron asi nie je taký ´vysávač´ ako canon, má zoomovanie trochu inak vyriešené...
môj názor: canon, nový by som za tú cenu nekúpil. čistý a zachovaný bazárový áno cenovo pod 620€...
Ale ked sa na tie objektivy pozrieme z hladiska pomer cena/vykon tak nebude na tom ten Tamron lepsie? Ak by som vymenil moj setak za ten tamron, tak rozdiel k kvalite by bol vidielny, nie?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa