Ahojte. Pokukujem po nejakom batohu na foto/notebook...ano, musi to byt aj na notebook rozmer 15,6" ...chcel by som nieco do tych 70€...nemusi to byt nic extra, ale nech to je to najlepsie co mozem za taku cenu zohnat :) Ak teda viete, tak poradte pls...
zatial sa mi pozdava toto: http://digiarena.zive.cz/Recenze/Usmevavy-batoh-Kata-DR-467/sc-64-a-5621/default.aspx
Ja som mal aw200 a spokojny som bol. Bol sikovny a dobre sa mi s nim aj lyzovalo.
Upgradol som na 350tku kde mozem aj notebooku strcit. S nim taktiez spokojnost.
Tak to som asi jediny spokojny. :) Alebo som asi nemal este nic lepsie na ramenach.
Ajs, tebe nevadi, ze to mas len cez jedno rameno a nie klasicky cez dve? nemam Slingshot a ani ho mat nebudem, to radsej Katu...ale par rokov dozadu boli v mode jednoramenne plecniaky, aj TM ich daval ku telefonom a tak...ked som tam dal normalne veci a bolo to tazsie ako kilo, tak sa to nedalo nosit prave kvoli tomu nerovnomernemu zatazeniu...som chudsej postavy a teraz zvlast, no mne to absolutne nesedelo uz vtedy nieto este teraz...
Ja vidim vseobecnu nelogiku v brasnach a ruksakoch. Ved turista v prvom rade potrebuje osobne veci. Oblecenie, jedlo a pitie. Nepoznam fotoruksak, kde by bol dostatocny priestor na veci a dostatocny na techniku. Profi expedicne ruksaky nemaju vobec priestor na osobne veci. Priestor na notebook je dalsi nezmysel. Kolko uz len ludi potrebuje ustavicne nosit so sebou takuto plnu polnu? Ked uz notebook sa da v krajnej nudzi zobrat aj zvlast a radsej keby ten priestor prerozdelili rozumnejsie. Slingshoty su kapitola sama o sebe. Ked mi niekto poradi nejaky pekny velky ruksak s priestorom na osobne veci bez noteboku budem rad.
ale sa to pekne rozbehlo :) ja by som potreboval ten slingshot hlavne do mesta, alebo bicykel...na tury by som casom kupil nieco vacsie samozrejme...len tento slingshot mi pripada ako taky maly, sikovny...nemam takmer ziadne prislusenstvo k fotaku okrem setaku a zopar filtrov a ani v najblizsej dobe neplanujem nic take kupit...prave kvoli timto dovodom na zaujal slingshot...ani v takomto pripade by ste ho neodporucali ?
Ajs, tebe nevadi, ze to mas len cez jedno rameno a nie klasicky cez dve? nemam Slingshot a ani ho mat nebudem, to radsej Katu...ale par rokov dozadu boli v mode jednoramenne plecniaky, aj TM ich daval ku telefonom a tak...ked som tam dal normalne veci a bolo to tazsie ako kilo, tak sa to nedalo nosit prave kvoli tomu nerovnomernemu zatazeniu...som chudsej postavy a teraz zvlast, no mne to absolutne nesedelo uz vtedy nieto este teraz...
Fakt mi ten slingshot vyhovuje. Na dovolenke v azii som v nom skoro kazdy den trepal tak 10kg na chrbte a v pohodke. Vyhovuje mi ten system ze si viem bleskovo z neho vytiahnut co potrebujem. Ale pravda je ze som nemal nic ine na chrbte, takze neviem porovnavat.
Daniel ak idem na turistiku tak beriem klasicky 60l batoh. Ak mam trepat vodu jedlo stan a oblecenie tak si uz rozmyslim co si zoberiem zo sebou z techniky. Zvycajne len fakt nutne veci.
Ja vidim vseobecnu nelogiku v brasnach a ruksakoch. Ved turista v prvom rade potrebuje osobne veci. Oblecenie, jedlo a pitie. Nepoznam fotoruksak, kde by bol dostatocny priestor na veci a dostatocny na techniku. Profi expedicne ruksaky nemaju vobec priestor na osobne veci. Priestor na notebook je dalsi nezmysel. Kolko uz len ludi potrebuje ustavicne nosit so sebou takuto plnu polnu? Ked uz notebook sa da v krajnej nudzi zobrat aj zvlast a radsej keby ten priestor prerozdelili rozumnejsie. Slingshoty su kapitola sama o sebe. Ked mi niekto poradi nejaky pekny velky ruksak s priestorom na osobne veci bez noteboku budem rad.
Pozri si CompuPrimus http://products.lowepro.com/product/CompuPrimus-AW,2110.htm
Na ten som uz aj pozeral. Dokonca je aj pekny, ale vsetky tieto batohy maju jednu chybicku. Teleobjektiv musi byt nasadeny na telo inak ho nemas kam dat.
Na ten som uz aj pozeral. Dokonca je aj pekny, ale vsetky tieto batohy maju jednu chybicku. Teleobjektiv musi byt nasadeny na telo inak ho nemas kam dat.
Podla toho aky. 70-200F4L sa zmesti v pohode kolmo na chrbat... subezne s chrbtom vojde aj vacsi (do 30cm dlzky).
necital som cele forum tak neviem ci ti niekto aj odpovedal...do 15,4 nenatlacis 15,6 notebook...ja som dostal k ntbooku tašku (mega akcia-bola zdarma!) a ked som ho tam isiel vopchat tak to priečinku kam by mal ist sa mi nezmestil :) ale vopchal som ho do menej chraneneho priečinku...neviem, mozno zalezi aj na znacke a ako to šijú, radšej si to vyskúšaj :)
vdaka za web...pozeral som tam nejake slingshoty a zaujimava je aj kata 3in1 - 20 ...10-velmi mala, 30- velmi velka, 20- akurat ...najviac ma zaujala kvoli rozmerom, kedze nepotrebujem velky vak, ale stredny...dalsia vyhoda je tripod holder (predava sa zvlast)..no a samozrejme aj to ze sa to da prerobit aj na normalny bag, alebo aj na druhe rameno...ma niekto s tymto slingshotom skusenosti ?
takze dopadlo to tak ze som zobral brasnu Lowepro Inverse 100aw...zobral som ju preto, lebo je to vlstne brasna aj ladvinka dokopy...takze nieje problem ist s tym napr. na bike...vela veci sa to nej nezmesti, ale momentalne mi viac netreba...je tam miesto na telo+setak+ 1x objektiv + blesk (?) + 2x karty + baterky + filtre + 0.5 l flasa....ma to integrovanu plastenku samozrejme...no a otvaranie je naozaj jednoduche...staci potiahnut za ´usko´ a dostanete sa hned k obsahu...da sa pripevnit aj mensi stativ...spravil som aj mensiu video review :) tak snad to niekomu pomoze....http://www.youtube.com/watch?v=MvxaEzJIB8Q
takze dopadlo to tak ze som zobral brasnu Lowepro Inverse 100aw...zobral som ju preto, lebo je to vlstne brasna aj ladvinka dokopy...takze nieje problem ist s tym napr. na bike...vela veci sa to nej nezmesti, ale momentalne mi viac netreba...je tam miesto na telo+setak+ 1x objektiv + blesk (?) + 2x karty + baterky + filtre + 0.5 l flasa....ma to integrovanu plastenku samozrejme...no a otvaranie je naozaj jednoduche...staci potiahnut za ´usko´ a dostanete sa hned k obsahu...da sa pripevnit aj mensi stativ...spravil som aj mensiu video review :) tak snad to niekomu pomoze....http://www.youtube.com/watch?v=MvxaEzJIB8Q
je to praktickejsia vec ako koltove puzdro. Len pri takychto vacsich rozmeroch ci nieje potom lepsi uz ruksak normalne na chrbat. To ked naplnis, tak ti to stiahne gate keby si to nemal prevesene aj cez rameno. Vsetko co sa na mne hompala a nerovnomerne ma zatazuje ma znervoznuje. Mohol by si este pre velky uspech natocit aj pokracovanie videa kde to mas na sebe :-)) A daj tam ale 3 kila zataze aspon
Batoh na Foto/Notebook
Upgradol som na 350tku kde mozem aj notebooku strcit. S nim taktiez spokojnost.
Zajtra ti poslem tu testovaciu fotku ostrosti.
Daniel ak idem na turistiku tak beriem klasicky 60l batoh. Ak mam trepat vodu jedlo stan a oblecenie tak si uz rozmyslim co si zoberiem zo sebou z techniky. Zvycajne len fakt nutne veci.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa