Zdravim. Chcem sa spytat v com nosite stvorcove filtre Cokin...pouzivate povodne krabicky, orig.puzdro na filtre, alebo nieco ine? Vopred dakujem za kazdy tip...
Pôvodne som používal plastové krabičky, ale behaním hore dole po kopcoch sa to tam dosť otlka a rošteky sa olupujú. Veľmi nevhodne. Neskôr som kúpil jednú velku kde vôjde 10 filtrov, ale taktiež to tam hrká. Dosť nevýrazné prepážky. Momentalne ho mám len doma v šuplíku na uskladnenie tých ktoré neberiem do terénu. A nakoniec som si zaobstaral tú malu brašničku od Cokinu a musím povedať že neľutujem aj pri tej vyšej investícii. Vôbec to nehrká neotlkajú sa, sú úplne v bavlnke. Výrobca udáva že tam vôjde 5 štvorcových filtrov, no ja ich tam mám v pohode 7. Šesť štvorcových + polarizák. Prepážky sú dostatočne vysoké takže filtre sa vôbec nedotýkajú jeden o druhého takže nieje tu možnosť poškrabania. A sedem filtrov do terénu je mi viac než dosť. Zvyčajne využijem 3-4 fitre. Takže smelo odporúčam používam to už poctivo 2 roky a spokojnosť.
Puzdro na Cokin-P
Kukal som tie brasnicky od Cokin-u, vyzeraju sikovne, ale ci to naozaj neposkrabe filtre.. hm.
http://www.leefilters.com/camera/products/show/ref:C477E2AFA1EA9B/
Zmestí sa ich tam 10 a jednotlivé priehradky sú zo sametu alebo niečoho podobného.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa