Prosim vas o radu... Mam Pentax K20D + setovy objektiv 18-55mm ale uvazujem o kupe noveho konkretne rozsah 18-200mm zn. Sigma resp. Tamron. Ktory je kvalitnejsi? S ktorym mate dobre resp. lepsie skusenosti? Aky iny rozsah by ste mi odporucili? Dakujem!
ak tomu rozumiem, potrebujes jedno univerzalne sklo - fotil som so sigmou 18-200/3,5-6,3 OS a bol to vydareny kus. Bol som skokojny, aj s kvalitou aj s prevedenim, kludne ti ho mozem doporucit. Vonku ri dostatku svetla mu nic nechybalo. Tamron nepoznam v tomto ohnisku.
ak tomu rozumiem, potrebujes jedno univerzalne sklo - fotil som so sigmou 18-200/3,5-6,3 OS a bol to vydareny kus. Bol som skokojny, aj s kvalitou aj s prevedenim, kludne ti ho mozem doporucit. Vonku ri dostatku svetla mu nic nechybalo. Tamron nepoznam v tomto ohnisku.
Dakujem za radu! Ano viacmenej taketo sklo potrebujem. Dufam ze to bude dobra volba.
Dakujem za radu! Ano viacmenej taketo sklo potrebujem. Dufam ze to bude dobra volba.
bude to dobra volba, kvalitou je to min. ako tvoj setak a ak treba svetelnejsie tak si postupom casu mozes dokupit vhodny svetelny objektiv, nejake pevne ohnisko - napr 50/f1,4 a podobne - vsetko je o kompromise kvalita/peniaze takze takyto vyber je fajn
Ja som bol majiteľom Tamrona 18-200mm a po dvoch týždňoch som ho predal. Aj tu na fore mi veľa ľudí poradilo, že to nie je dobrý objektív. Tak som si kúpil Nikkor 18-105mm a teda je to nenormálny rozdiel. A keď chceš nejaký teleobjektív tak si radšej priplať.
Ja som bol majiteľom Tamrona 18-200mm a po dvoch týždňoch som ho predal. Aj tu na fore mi veľa ľudí poradilo, že to nie je dobrý objektív. Tak som si kúpil Nikkor 18-105mm a teda je to nenormálny rozdiel. A keď chceš nejaký teleobjektív tak si radšej priplať.
A aky problem si mal s tym Tamronom ze si ho predal?
Ze ma iny priemer ako zachodova rurka ;-)))
(c) Javelin
Ale vazne : jediny sirokorozsahovy zoom (18-200) s (kompromisne) prijatelnou kvalitou je Nikkor 18-200 VR (II), ale ten na Pentax asi nenasrobujes ... Skusal som kedysi (na Nikone) Tamron 18-250 (ten je podla testov lepsi ako 18-20). Pomaly AF, vyrazna strata kresby na dlhom konci, vinetacia a sudkovite skreslenie na sirokom (a odclonenom) ... Sigmu som nikdy ziadnu (zoom) neskusal, lebo nie som neveriaci Tomas
Slabá svetelnosť a nebol stabilizovaný. Ostrenie nebolo zrovna najrýchlejšie. Ale ak to potrebuješ iba na bežné fotenie tak ti to bude stačiť. Ale neočakávaj žiadne zázraky.
Ja by som ti neodporúčal širokorozsažný zoom. Ono to zvádza ale to čo z toho vylieza sa nedá porovnať s výsledkom z drvoch kratších objektívov. Mal som canon 18-200 IS ktorý je oveľa kvalitnejší ako tá sigma alebo tamron a aj tak to nebolo boch vie čo a po mesiaci som ho predal. Z dvoch dôvodov 1. mäkký všade okrem stredu aj po priclonení 2. stráááášne moc chromatickwej aberácie
Vdaka za rady! Vidim ze nie ste asi zastancami takychto objektivov ;-) ale asi nieco na tom bude. Konkretnejsie aky objektiv by ste mi odporucili? rozsah znacka...?
Vdaka za rady! Vidim ze nie ste asi zastancami takychto objektivov ;-) ale asi nieco na tom bude. Konkretnejsie aky objektiv by ste mi odporucili? rozsah znacka...?
najlepšie je mať dva objektívy :) jeden klasický a druhý tele (ak ho potrebuješ) a značka? aj tamron a sigma majú niektoré kúsky veľmi dobré. Stačí si prečítať recenzie poprípade sa tu poradiť. Skús niečo v rozsahu 17-70 pentax tuším aj má obdobný objektív k dispozícii.
ja by som siel do monofokalnych. zacat mozes 50/1.4, potom 35, potom nieco dlhsie, pripadne fisheye od samyanga. pentax ma dobre mono sklicka
Kupa objektivu 18-200mm
(c) Javelin
Ale vazne : jediny sirokorozsahovy zoom (18-200) s (kompromisne) prijatelnou kvalitou je Nikkor 18-200 VR (II), ale ten na Pentax asi nenasrobujes ... Skusal som kedysi (na Nikone) Tamron 18-250 (ten je podla testov lepsi ako 18-20). Pomaly AF, vyrazna strata kresby na dlhom konci, vinetacia a sudkovite skreslenie na sirokom (a odclonenom) ... Sigmu som nikdy ziadnu (zoom) neskusal, lebo nie som neveriaci Tomas
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa