Pozdravujem všetkých,
prosím Vás vedeli by ste mi poradiť a radu aj odôvodniť, ktorý statív si kúpiť. Či velbone sherpa 600 alebo giottos 9251MT - (MT-upínacie šrouby)+guľová hlava MH1311. Sherpa je asi o 50 Euro lacnejšia ako Giottos +gulová hlava, ale na druhej strane ten giottos má nižšiu hmotnosť + výhody guľovejhlavy. Čo by ste odporúčali - pakovú hlavu alebo guľovú hlavu na statív? Prípadne vedeli by ste poradiť inú kombináciu - set statív plus hlava za max. 150 Euro?
Vopred veľmi pekne ďakujem za rady, typy, názory.
hanigal
ja ka môžem odpručím - manfrotto 190XproB ako taký univerzál a hlavu si už vyber poľa toho aku chceš odporučam tiež manfrotto napr - 486RC2:) na mnafotto je dobré to že sú kvalitné, aj čo sa týka upr. povrchov, a ak ti niečo - klipsna -praskne vieš to vymeniť za novu...
Snad by pomohlo, keby si napisal, co na ten stativ chces pripevnit, ake telo (tusim mas Pentax K10), ake objektivy a co planujes fotit. Zataz stativu by mala byt cca 70% jeho nosnosti. Samozrejme, pri foteni krajiny, ak to budes vlacit cely den na chrbte, tak pri tazkom stative sa nanosis.
Ja osobne mam Vanguard Alta+263 s pakovou hlavou, cena do 140€ a som maximalne spokojny. Gulovu hlavu som nikdy nemal, nemam s nou skusenosti, ale vraj je pohodlnejsia na presne nastavenie kompozicie, ale treba si pri nej dat pozor, aby sa dala aretovat poloha vo vodorovnej polohe, teda dve skrutky. A o vybere stativu tu uz boli diskusie, skus si pozriet aj tie, snad pomozu :)
ktorý statív: velbone sherpa 600 alebo giottos 9251MT
Ja osobne mam Vanguard Alta+263 s pakovou hlavou, cena do 140€ a som maximalne spokojny. Gulovu hlavu som nikdy nemal, nemam s nou skusenosti, ale vraj je pohodlnejsia na presne nastavenie kompozicie, ale treba si pri nej dat pozor, aby sa dala aretovat poloha vo vodorovnej polohe, teda dve skrutky. A o vybere stativu tu uz boli diskusie, skus si pozriet aj tie, snad pomozu :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa