Zdravím ephoťákov :) Vlastním Canon 1000D so setovým objektívom a pevnou 50mm f1.8. Mám dilemu aký ďalší objektív si zaobstarat do výbavy. Mal by to byt niaky sirokouhly objektiv na 1. krajinku 2. reportáž 3. street a vlastne čo sa prihodi.
Odporucili mi Tamron AF SP 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD, osobne by som ostal verny Canonu s podobnymi parametrami. Cenový limit mam okolo 400 eur plus minus, nechystam sa to kupit v blizkej buducnosti, kedze som student a potrebujem našetrit. Poprosim pomozte mi poradit vybrat, prijmem vsetky vase napady a pripomienky. Poradte mi Canon objektiv s podobnymi parametrami.
Dakujem kazdemu :) pekny vecer a uspesny pracovny tyzden :)
Bohuzial mam 18-55 bez IS :( nepotrebujem rychly AF ani F2,8. mam cas na fotenie, je to moje také vaznejsie hobby. Fotky netlacim. Asi si si nevsimol ale limit mam okolo 400 eur ! Macro nefotim, a teky objektiv je mi skor na nic, portret nemusim, macro tiez nie. Idem mi skor o taky vsestranny objektiv na prirodu, street, reportaz. Precital som si recenziu na ten Tamron AF SP 17-50/2,8 XE VC a asi ostavam zatial pri nom. Času mam este dost
Suhlasim s Karolom. Fakt by som na tvojom mieste zvazil aj teleobjektiv. Ja som si prave nedavno zaobstaral - sice lacnejsi EF-S 55-250 IS 3.5-5.6 (takze nic extra co sa tyka svetelnosti)Stal okolo 250 EUR a na bezne fotenie je super, podla mna sa da vyuzit aj na reportaz a pre urcite pripady aj na street. Je to uplne ina perspektiva ako pri obj. typu 17-50 resp 18-55.Presne ako ti pisal Karol. Samozrejme horsia svetelnost ti limituje jeho pouzitie v horsom svetle.
Ked uz chces investovat, tak radsej pockaj a kup 15-85 od Canonu. Len cena bude asi vyssia ako tvoj limit (neviem presne, nepozeral som)
Zdravíčko,som tu opať s mojou dilemou, čo po seťáku ? Moj limit financi sa zvýšil do 600 eur.Kúpu objektívu plánujem na začiatku leta alebo podla financií až na konci.Za tych pár mesiacov, som si prečítal zopár článkov z ktorych som si spravil ako taký prehlad. Na prvom mieste je Canon 70-200mm USM f/4 (bojím sa tej svetlosti) 2. Tamron AFSP 17-50mmF/2.8 XR Di-II VC LD (bojím sa spolahlivosti a životnosti)
Otázka znie,ktoré mi lepšie nahradí seťák ?Fotím čo mi príde pred objektív,prirodu,ludi,architekturu,niaka reportáž,strees proste čo pride.
Pri seťáku ma obmedzuje svetelnost pri zoome,malé ohnisko.
Je čas sa pomaly rozhodnut,prečítal som toho vážne vela,ale stále to nie je ono.
Dilema, čo kupit po seťáku ? :(
Ked uz chces investovat, tak radsej pockaj a kup 15-85 od Canonu. Len cena bude asi vyssia ako tvoj limit (neviem presne, nepozeral som)
Otázka znie,ktoré mi lepšie nahradí seťák ?Fotím čo mi príde pred objektív,prirodu,ludi,architekturu,niaka reportáž,strees proste čo pride.
Pri seťáku ma obmedzuje svetelnost pri zoome,malé ohnisko.
Je čas sa pomaly rozhodnut,prečítal som toho vážne vela,ale stále to nie je ono.
Ak možte pomožte,poradte amaterovi :)
Dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie