Nedávno som si kúpila sigmu 24mm f1.8 a autofokus nepracuje vôbec dobre, ostrí úplne nepresne, ja už neviem či je to v nastavení alebo kde je problém. Ked fotím niekoho zblízka tak zaostruje presne ale akonáhle fotím niekoho trochu z diaľky tak vôbec nezaostrí naňho ale zaňho.
Pridávam fotografiu ako ukážku, pričom bol nastevený autofokus a bolo ostrené na postavy. (tie odseknuté nohy si nevšímajte) Mohol by mi prosím niekto poradiť kde je chyba?
Nebudem zakladat nove vlakno, trochu mimo tejto temy, dnes som bol pozerat jeden canon 5D vsetko fungovalo, no ked som ho pripojil cez kabel do notebooku, nepodarilo sa spojit stym fotakoma, resp napisalo, ze sa nepodarilo nainstalovat ovladac, neviem ci je to nejaka soft. zalezitost alebo je chyba v prenose, skusal som aj ine 5D a tam to fungoval bez problemov. Vie niekto poradit?
Nebudem zakladat nove vlakno, trochu mimo tejto temy, dnes som bol pozerat jeden canon 5D vsetko fungovalo, no ked som ho pripojil cez kabel do notebooku, nepodarilo sa spojit stym fotakoma, resp napisalo, ze sa nepodarilo nainstalovat ovladac, neviem ci je to nejaka soft. zalezitost alebo je chyba v prenose, skusal som aj ine 5D a tam to fungoval bez problemov. Vie niekto poradit?
Prepáč,ale kvôli čomu šetríš tie vlákna?! Aby to tu náhodou nebolo moc prehľadné? Ak máš otázku nesúvisiacu s témou, založ prosím NOVÉ VLÁKNO s jednoznačným názvom.
Prepáč,ale kvôli čomu šetríš tie vlákna?! Aby to tu náhodou nebolo moc prehľadné? Ak máš otázku nesúvisiacu s témou, založ prosím NOVÉ VLÁKNO s jednoznačným názvom.
No mna osobne netankuje kolko vlakien tu je, ale vacsinu ludi asi ano, nakolko bola podla mojho nazoru tato tema uz ukoncena na odkazanie do servisu, dovolil som si sem dat tuto otazku, ( tiez ide o tech. problem aj ked ineho charakteru) a myslim ze ani nie takeho rozsahu ako povodna otazka, takze preto. Ale clovek asi vsetkym nevyhovie ze :)
Ak si to kupila nove, daj to rychlo do servisu a mas pokoj. Inac Sigma toto robi casto, aj mne sa to stalo. 60% fotiek boli zle zaostrene, ale az takto nie. To je ozaj extrem.
skus standardny test noviny (pravitko) stativ 45 stupnovy uhol a ide sa na to
info vo co presne de: http://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus-clanekid127
V KE ma sigma nejaky autorizovany servis? alebo niekde v okoli KE. potrebujem doladit sigmu a nechcem to posielat aj s fotakom neviem kam a na neviem jak dlho :)
V KE ma sigma nejaky autorizovany servis? alebo niekde v okoli KE. potrebujem doladit sigmu a nechcem to posielat aj s fotakom neviem kam a na neviem jak dlho :)
sigma 24mm f1.8 problémy so zaostrovaním
konkrétny ostriaci bod. a presne som ostrila na postavy.
info vo co presne de: http://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus-clanekid127
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa