uz dlkšie sa rozhodujem že idem presedlat kompaku na zrkadlovku uz mi vtom zabranuju trosku len financie a ted ako si kukam zrkadlovky ma zaaza to ze pomali uz kazda zrkadlovka je reklamovana ze ma super HD VIDEO ale nechapem naco to tam vyrobcovia davaju ved je to to iste ako keby chce niekdo kamreou fotit keby tam to video neni boly by urcite al lacnejsie ... zrkadlovka je stvorena na fotenie tak nechapem naco tam je vsade to blbe video !!!
Zrkadlo sa vykopy ale zavierka stale maka, vypnes video zrkadlo sa vrati.
cize zavierka ide do plynu za chvilu. Sak cakam ze sa na to niekto ozve lebo mna to zaujima a stale myslim ze to musi za chvilu odist. Nech je to aj 25 hodin(cca 2 000 000 cyklov), stale je to malo.
Caute.
Ano. Vlastnim 5d MarkII a rozhodne ziadne mechanicke cvakanie uzavierky sa nedeje pri toceni. Zrkadlo sa odklopi, mechanicka uzavierka je otvorena. Rychlost uzavierky je ciste elektronicka, riadena softwarovo, mozes si ju menit a aj by si mal vzhladom na framerate ktory prave pouzivas a vzhladom na okolite svetelne podmienky. Video je pekna vec ale je s tym makacka. Treba si uvedomit ze lezie z toho 1920x1080 MPEG4 H.264 material s bitratom okolo 40-50mbit. Chce to ajporiadny HW na dalsie spracovanie.
Rozhodne nejde do plynu kedze je stale otvorena. Je to ako liveview mod. Viem si na 5D pozriet pocet cyklov uzavierky, a rozhodne to nerobi nic pri toceni. To by bola brutalita keby to robili mechanicky.
Asi si napisal do spatneho okienka, ale klasicka video kamera nema uzavierku a predsa toci, cize ako ti tu pisali. Uzavierka necvaka, stale je otvorena. Zatial co som videl fotaky tak tie dokazu spravit HD video pri 30 snimkoch. Ale uz aj lacne HD kamery snimaju 60 snimkov na full HD obraz.
Tazka debata. Bavime sa o tom, ako profesionalny filmari objavili kvalitu snimania videa na DSLR, pritom si na zaciatku kazdy myslel to, co autor tejto temy (ze je to nevyuzitelna blbost) a ty potom do toho zamiesas bezneho uzivatela, ci si s tym nahodou neurobil doma Indyho Jonsa V.
Tu nejde o vyuzitie ale potencia danej funkcie. Kolko ludi ma super fotak a nevie fotit? Mnoho, tak na co im je 8 obr./s., x-zaostrovacich bodov, moznost snimania do RAW, Adobe RGB?
Stale dookola tu niekto toci o tom, ze funkciu, ktoru on nepotrebuje, by do fotaku nemali davat. Dost kratkozrake nazory sa tu ukazuju.
Ja som za video vcelku vďačný. Občas sa stane, že fotkou sa nedá tak dokonale zachytiť daný moment ako krátkym 2-3 minútovým videom. Včera som fotil dcérku na otvorenej hodine tanečného krúžku, nedalo mi v niektorých okamihoch prepnúť na video a natočiť nejaký ten tanček, jednoducho výsledný efekt (hlavne do rodinného ´albumu´) je ďaleko lepší ako keby som spravil len niekoľko fotiek.
Čiže z môjho pohľadu na občasné použitie ako doplnkovej vyjadrovacej funkcie super vec.
Caute.
Ano. Vlastnim 5d MarkII a rozhodne ziadne mechanicke cvakanie uzavierky sa nedeje pri toceni. Zrkadlo sa odklopi, mechanicka uzavierka je otvorena. Rychlost uzavierky je ciste elektronicka, riadena softwarovo, mozes si ju menit a aj by si mal vzhladom na framerate ktory prave pouzivas a vzhladom na okolite svetelne podmienky. Video je pekna vec ale je s tym makacka. Treba si uvedomit ze lezie z toho 1920x1080 MPEG4 H.264 material s bitratom okolo 40-50mbit. Chce to ajporiadny HW na dalsie spracovanie.
Dik za info. Bol som v tom ze zavierka sa pohybuje. Aj mne sa tento napad zdal excelentne je...ty, ale tak som to cital na dpreview o Nikone D90 a Canone 5D II. Doslova tam pisu ´rolling shutter´. Video je teda snimane ´po riadkoch´ ale iba elektronicky. V tom ilustracnom videu pri prudkom panningu vertikalne objekty padaju na stranu, tak som si myslel ze je to fakt pravda. No a teraz som si uvedomil ze je to vlastne iba Live View nahlad, ktory je zaznamenavany na kartu. Skusal som LV na Nikone D700 a tie pohyby su tam tiez a zavierka tiez stoji, takze este raz dik za info. Mimo to som kdesi cital ze kazda zrkadlovka co ma LV sa da prerobit prepalenim softveru na video. Ale skusat to rozhodne nebudem.
HD VIDEO A dig zrkadlovka !!!
cize zavierka ide do plynu za chvilu. Sak cakam ze sa na to niekto ozve lebo mna to zaujima a stale myslim ze to musi za chvilu odist. Nech je to aj 25 hodin(cca 2 000 000 cyklov), stale je to malo.
Tu nejde o vyuzitie ale potencia danej funkcie. Kolko ludi ma super fotak a nevie fotit? Mnoho, tak na co im je 8 obr./s., x-zaostrovacich bodov, moznost snimania do RAW, Adobe RGB?
Stale dookola tu niekto toci o tom, ze funkciu, ktoru on nepotrebuje, by do fotaku nemali davat. Dost kratkozrake nazory sa tu ukazuju.
Čiže z môjho pohľadu na občasné použitie ako doplnkovej vyjadrovacej funkcie super vec.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa