budem rad, ak mi niekto pomoze s hladanim a vyberom softboxu pre moj nikon SB900. je ich na internete a ebay vela, ale vsetky maximalne do 60x60cm. ja potrebujem nieco vo velkosti aspon 100x100. uz som prehladal co sa dalo a zatial som nic nenasiel.
meetU akoze to xes nasadit na blesk? s plochy 6*3,8 to ces rozpalit na 100x100. to je podla mna nerealne s blesku. skus darian.sk alebo aj ephotoshop
jasne ze je to realne :) na nete je kopec fotiek fotene tymto systemom, len som sa nedopracoval k ziadnemu vyrobcovi... + su softboxy do ktorych mozes dat blesky dva, len opat mi vyrobca alebo predajca chyba :)
je to uplne realne, ked som ja pozeral, pamatam si 80*80.. napriklad: http://www.darian.sk/Systemove-blesky/Usmernenie-svetla/Lastolite/EZYBOX-HOTSHOE-80x80cm.html
je to uplne realne, ked som ja pozeral, pamatam si 80*80.. napriklad: http://www.darian.sk/Systemove-blesky/Usmernenie-svetla/Lastolite/EZYBOX-HOTSHOE-80x80cm.html
vdaka, tu je toho naozaj dost... zadaval som asi ine klucove slova, alebo ja darian guuugle negativ :))) dazdnik mam, ale ako difuzer mi nepostacuje... proste softbox je softbox... a vacsi som chcel hlavne koli nasvieteniu celej postavy, co sa da tak od 100x100... no skusim este pohladat.. a fakt mi nebude vadit, ak by som tam supol blesky dva, cize moze byt aj oktabox alebo cokolvek vacsie :)
jasne ze je to realne :) na nete je kopec fotiek fotene tymto systemom, len som sa nedopracoval k ziadnemu vyrobcovi... + su softboxy do ktorych mozes dat blesky dva, len opat mi vyrobca alebo predajca chyba :)
u nas sa realne da kupit lastolite, mam easybox 60x60 a teraz idem vziat 80x80, do ktoreho sa daju vtesnat x SB-900. Uplne postacujuce. Pokial chces vacsi tak som ho u nas nevedel zohnat. Kedze s tym prakticky fotim tak cim vacsi softbox tak otrebujes so sebou aj doslova osvetlovaci team. Staci zavan vetra a vsetko leti dole. Aj napriek stojanom. Co by robil 100x100 alebo vacsi si viem velmi zivo predstavit
Existuje trojdrziak na tri blesky. To ked das do dazdnika 105 tak si osvetlis riadny priestor. Mozes fotit v noci stromy v poli.
Pri tak velkej !aparature´ potrebujem aspon 2 osoby na vypomoc, ked sa hram a preodrazam svetlo odrazkami tak pocet clenocv osvetlovacieho tymu moze byt kludne aj 6 a viac.
Zalezi co chces fotit. Predpokladam, ze exterier. Ak do interieru potom by som rozhodne vzal studiove blesky a tam si mozes dat aj oktabox.
samozrejme ze to potrebujem na exterier :) mam zopar projektov, ktore si vyazduju kretivnejsiu pracu so svetlami a mam 2 SB900ky.. potrebujem dokupit este 2-3, mozno 4 :)))) a nutne potrebujem ten softbox... a team mam a ze ich je hodne to je jasne :D
samozrejme, ze skusit sa to da... ale pochybujem... presiel som toho vela na nete a tieto rozmery sa akosi nepredavaju...
v dariane sa da kupit kruhova upinacia dosticka pre softboxy - stoji 55 eciek, a potom treba vyskusat ci sa da dat do velkych softboxov a uvidis sam, najvacsi co sa predava je 90x90 aj pre systemaky, vacsie neviem, podla mna ak su tak si to fotografovia upravili samy takymto sposobom
nezabudajte ze je vam na prd softbox 80x80 cm ked jeden blesk ho neutiahne a dva do neho nemusite vzdy narvat, jedine objednat od dariana drziak na 2 a viac bleskou, na blesky vrazit radiove odpalovanie.....mne nastastie znami podaroval sofotbox 40x40 cm co pre jeden blesk je akurat....ked si neviete poradit oslovte priamo dariana predajcu, ved je od toho plateny.....
nezabudajte ze je vam na prd softbox 80x80 cm ked jeden blesk ho neutiahne a dva do neho nemusite vzdy narvat, jedine objednat od dariana drziak na 2 a viac bleskou, na blesky vrazit radiove odpalovanie.....mne nastastie znami podaroval sofotbox 40x40 cm co pre jeden blesk je akurat....ked si neviete poradit oslovte priamo dariana predajcu, ved je od toho plateny.....
To si kde nabral ze ho jeden blesk neutiahne? Aj SB600 a uplne v pohodke. Pokial samozrejme nechces podexponovavat na prave poludnie pozadie.
je sranda, ze na nete je kopec setov... napr. 2x60x60 aj so stativmi za 100eciek a jeden Ezybox 36´ stoji viac ako 200eciek... no je vidno, ze dopyt a cenu urcuju hlavne mensie... teraz ale citam, ze 100x100 utiahne aj jedna 900ka
kazdopadne dakujem za reakcie :) temu vo fore som myslim vytvoril 1x a som rad, ze ste sa so svojimi poznatkami zapojili... predsa len, keby niekto nasiel nieco vacsie.. 100x100, tak mu budem vdacny :) a tiez som dal inzerat, ze kupim nejake SB900ky, takze ak o niekom viete, tak viete, kde ma hladat... :)
je sranda, ze na nete je kopec setov... napr. 2x60x60 aj so stativmi za 100eciek a jeden Ezybox 36´ stoji viac ako 200eciek... no je vidno, ze dopyt a cenu urcuju hlavne mensie... teraz ale citam, ze 100x100 utiahne aj jedna 900ka
Softbox pre externy blesk
Existuje trojdrziak na tri blesky. To ked das do dazdnika 105 tak si osvetlis riadny priestor. Mozes fotit v noci stromy v poli.
Pri tak velkej !aparature´ potrebujem aspon 2 osoby na vypomoc, ked sa hram a preodrazam svetlo odrazkami tak pocet clenocv osvetlovacieho tymu moze byt kludne aj 6 a viac.
Zalezi co chces fotit. Predpokladam, ze exterier. Ak do interieru potom by som rozhodne vzal studiove blesky a tam si mozes dat aj oktabox.
http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p1010622-cz-interfit-424-softbox-100x100-+-adapter
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa