Ahojte,
len tak zo svedavosti by ma zaujimalo, ci nieco taketo:
www.raynox.co.jp/english/dcr/dcr2025pro/index.htm
znizi svetelnost rovnako ako telekonvertor prislusnej "sily"?
Taketo predsadky vacsinou neznizuju svetelnost, len zvacsiju chromaticke chyby, znizuju ostrost a ked ju na kompakt das pomocou zle upevneneho tubusu, ktory sa uvolni, dokazu poskodit objektiv (mne sa to stalo na Olympus 4040z).
Taketo predsadky vacsinou neznizuju svetelnost, len zvacsiju chromaticke chyby, znizuju ostrost a ked ju na kompakt das pomocou zle upevneneho tubusu, ktory sa uvolni, dokazu poskodit objektiv (mne sa to stalo na Olympus 4040z).
ale raynox vyzera ze ma dobre opticke vysledky... aspon co sa tyka macro-predsadok (viac clenovych)... sam mam m-250 a ma to mensie opticke vady ako samotny objetiv na ktory to davam :o)
Tak ak by boli aj tieto tele-predsadky od nich v dostatocnej miere kvalitne, tak by to mohla byt zaujimava alternativa k predlzeniu ohniskovej vzdialenosti bez straty svetelnosti... sice su dost drahe :o/ uz pomaly ako novy objektiv :oD
1000 eur uff
http://www.proficams.eu/index.php?page=2677&action=productdetail&oc=769
Kazdy opticky clen navyse znizuje kontrast. Mozno Ti to bude stacit ak nie si narocny.
Tu je porovnanie viacerych (inych) predsadkovych konvertorov, aj s roznymi kombinaciami:
http://www.cs.mtu.edu/~shene/DigiCam/User-Guide/FZ-30/
ale mohlo by to byt velmi zaujimave... Skusit to len :o)
Niekedy v buducnosti, ked uz budem normalne v robote zarabat (dufam, ze dobre :o)), tak by som si chcel kupit Tamron SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD
a keby sa nejako dalo, tak len skusit na to nieco take (Raynox HDP-9000EX 1,8x)
www.proficams.eu/index.php?page=2677&action=productdetail&oc=769
mohlo by byt zaujimave 360mmm s f2,8, no nie? :o)
nieco podobneho som uz raz zostavil. a nebudes verit, ale ... nefungovalo to ...
... ale vazne : vykasli sa na podobne experimenty. je to len strata casu (a penazi). jedine rozumne ´predlzovatka´ su telekonvertory na svetlych objektivoch (f2.8)
to ti nemozem prezradit, lebo by to po mne opakovali vsetci makraci. prezradim len tolko, ze to pouzivam pri foteni hmyzakov (samozrejme ze nemrazenych) na velke vzdialenosti
to ti nemozem prezradit, lebo by to po mne opakovali vsetci makraci. prezradim len tolko, ze to pouzivam pri foteni hmyzakov (samozrejme ze nemrazenych) na velke vzdialenosti
ja, kedze mam zatial male mnozstvo prislusenstva, tak som skusal, akurat 17-55mm + raynox m-250 (aby som zmensil zaostrovaciu vzdialenost) + rovno na to 70-300mm :o) ...fungovalo to, ale svetelnost a kvalita bieda... bo to su oba objektivy s biednou kvalitou a svetelnostou... ale keby som mal pristup k niecomu fak kvalitnemu, tak by som to rad vyskusal :o)
jedinym experimentom s dobrym vystupom bol zatial iba reverz 17-55 + raynox
ale tu na portal som zatial dal len bez toho raynoxa:
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=145141
a tu je to monstrum:
www.vivo.sk/photo/227854/85454/big
nevyzera to pekne ale funguje :o)
ale spat k teme, teraz ma napada, ze vsak pri dlhej ohniskovej vzdialenosti (napr. 200mm na tom 70-200mmm), by nebolo treba, tu telepredsadku taku velku a hlavne taku drahu...
trebalo by zisti aky priemer napr. redukcneho kruzku pred prednym clenom tej 70-200 zacina byt uz vinetovat v obraze... a nieco nad tou velkostou kuknut taku telepredsadku, tie mensie uz nie su take drahe, to by som uz za taky experiment riskol :o) ...pri najhorsom by som mal celkom kvalitne opticke cleny na dalsie experimenty :oD
tele-predsadka raynox
Tak ak by boli aj tieto tele-predsadky od nich v dostatocnej miere kvalitne, tak by to mohla byt zaujimava alternativa k predlzeniu ohniskovej vzdialenosti bez straty svetelnosti... sice su dost drahe :o/ uz pomaly ako novy objektiv :oD
1000 eur uff
http://www.proficams.eu/index.php?page=2677&action=productdetail&oc=769
Tu je porovnanie viacerych (inych) predsadkovych konvertorov, aj s roznymi kombinaciami:
http://www.cs.mtu.edu/~shene/DigiCam/User-Guide/FZ-30/
ale odpoved na tvoju otazku : svetelnost neovplyvnuju
Niekedy v buducnosti, ked uz budem normalne v robote zarabat (dufam, ze dobre :o)), tak by som si chcel kupit Tamron SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD
a keby sa nejako dalo, tak len skusit na to nieco take (Raynox HDP-9000EX 1,8x)
www.proficams.eu/index.php?page=2677&action=productdetail&oc=769
mohlo by byt zaujimave 360mmm s f2,8, no nie? :o)
720mm pri f5,6 :o))
... ale vazne : vykasli sa na podobne experimenty. je to len strata casu (a penazi). jedine rozumne ´predlzovatka´ su telekonvertory na svetlych objektivoch (f2.8)
jedinym experimentom s dobrym vystupom bol zatial iba reverz 17-55 + raynox
ale tu na portal som zatial dal len bez toho raynoxa:
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=145141
a tu je to monstrum:
www.vivo.sk/photo/227854/85454/big
nevyzera to pekne ale funguje :o)
trebalo by zisti aky priemer napr. redukcneho kruzku pred prednym clenom tej 70-200 zacina byt uz vinetovat v obraze... a nieco nad tou velkostou kuknut taku telepredsadku, tie mensie uz nie su take drahe, to by som uz za taky experiment riskol :o) ...pri najhorsom by som mal celkom kvalitne opticke cleny na dalsie experimenty :oD
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa