Ja som tu len začiatočník, možno že nepíšem do správneho fóra, ale dúfam že mi poradíte. Chcel by som kúpiť kompakt, ale neviem že aký mám kúpiť. Poradte mi, že ktorý robí najkvalitnejšie fotky, a že ktorým sa dá najrýchlejšie fotiť? Na cenu ne zaleží, len aby bol najlepší malí kompakt.
Moja rada znie - žiadny kompakt, žiadny digitál. Kúpiť v bazáre foťák na film a prvý rok fotiť na film a uvážiť každý cvak. A expozimeter kúpiť zvlášť. Dnešní noví fotografi nemajú ani šajnu o základných nastaveniach a to je veľká škoda...
Moja rada znie - žiadny kompakt, žiadny digitál. Kúpiť v bazáre foťák na film a prvý rok fotiť na film a uvážiť každý cvak. A expozimeter kúpiť zvlášť. Dnešní noví fotografi nemajú ani šajnu o základných nastaveniach a to je veľká škoda...
Canon G11/12, Canon S90/S95 ak chceš menšie dačo na cesty.
Ak chceš niečo na nadšené amatérske fotenei išiel by som do niečoho bazarového - kľudne Canon 450D+ EF-S18-55 IS +55+250 IS + EF 50mmF1,8, možno ext. blesk a máš na rok čo robiť (Naschvál píšem o 450D a nie o 500D ktorý je podľa mňa nemá práve najšťastnejší senzor. Vyjde ťa to možno toľko ako Canon G12 akurát možnosti sú iné..)
Hmm, jj. Nieko pise za G11 ci G12. Mne sa S95 zda ok (aj podla Kena Rockwella). Mas ho? Ak ano tak mas aj dajake fotky na webe?
Aj na moj vkus je G11 tehla a od kompaktu ktory mam nosit kde ma napadne ocakavam aj skladnost. Ale chalan chce kompakt ako svoj primarny fotak cize mu asi nejde o to aby sa dal vlozit do naprsneho vrecka na saku...
Ja len preto, že už som zažil, ako majiteľka zrkadlovky nemala ani šajnu o tom, čo je to clona, čas, iso a iné veličiny a o ich vzájomnosti už tobôž nie. Fotila dokonca v režime M, kde jej niekedy niekto niečo nastavil a sťažovala sa, že nie s kvalitou záberov celkom spokojná...
Ja len preto, že už som zažil, ako majiteľka zrkadlovky nemala ani šajnu o tom, čo je to clona, čas, iso a iné veličiny a o ich vzájomnosti už tobôž nie. Fotila dokonca v režime M, kde jej niekedy niekto niečo nastavil a sťažovala sa, že nie s kvalitou záberov celkom spokojná...
ja viem co je clona, to je skratka od záclona, a to je to co nam visi na okne, ci?
Hmm, jj. Nieko pise za G11 ci G12. Mne sa S95 zda ok (aj podla Kena Rockwella). Mas ho? Ak ano tak mas aj dajake fotky na webe?
Aj na moj vkus je G11 tehla a od kompaktu ktory mam nosit kde ma napadne ocakavam aj skladnost. Ale chalan chce kompakt ako svoj primarny fotak cize mu asi nejde o to aby sa dal vlozit do naprsneho vrecka na saku...
Mam G10 aj S90 (uz druhu, prva neprezila freedive ). Fotky mam aj tu na ePhoto.
Ak by som si mal vyberat medzi G12 a S95 beriem S95. Ma rovnake \"creva\" , svetelnejsi objektiv, unikatny programovatelny ovladaci kruzok okolo objektivu, je mensia (G12 by som asi vo vrecku nenosil).
Jedina vyhoda G12 (pre mna) je ze dokaze ovladat TTL externe blesky (S95 len odpalovat cez optokabel v manualnom rezime), co je vyhoda pri UW fotografii ale pre bezneho uzivatela asi nepodstatna.
Budem ochranca neznejsieho pohlavia - ja som tu na ePhote \"stretol\" (prvo)majitela DSLR ktory tiez vsetko fotil na M (bez toho aby presne vedel co robi). Len preto ze mu kamarat povedal ze profici fotia na \"FULL MANUIAL\"
hm osobne by som do kompaktu vela penazi nedaval, nezabudaj ze to stale bude kompakt, ale ako pozeram, co tu ostatni radia (canon s95, g11...) su kompakty v cene okolo 400eur. Za 400eur kupis novu zrkadlovku Pentax k-x + setak 18-55 a ver tomu, ze fotky budu ovela kvalitnejsie co sa technickej kvality tyka. A velkostou je K-xko malinke, pokial ti vyhovuje maly fotak. Skoda ze si nenapisal cenovy limit, lahsie by sa radilo
Chalan chce kompakt asi koli tomu ze nechce vrazat dalsie love do skiel a nechce sa zamotat do problemov ktore dobre/lacne sklo na zrkadlovku.
Osobne tiez uvazujem o S95 ako o kompakte do nohavic a ako doplnok k zrkadlovke.
taketo veci neriesim ... to by s tym filmom a expozimetrom dopadlo rovnako, len drahsie na minutom filme a vyvolani a vydavkoch an alkohol alebo psychiatra
kazdy ma svoje poziadavky a musi si prejst nejakym vyvojom. nikto mudry z neba nespadol. ten pocit ked prides na to, ze vlastne si sa rozhodol nie prave optimalne aj ked rady ta smerovali spravne, je celkom poucny
a je zbytocne sa natahovat s niekym na fore ked vacsinou aj tak nemas dostatok alebo uplne spravne informacie na dobru radu.
Budem ochranca neznejsieho pohlavia - ja som tu na ePhote \"stretol\" (prvo)majitela DSLR ktory tiez vsetko fotil na M (bez toho aby presne vedel co robi). Len preto ze mu kamarat povedal ze profici fotia na \"FULL MANUIAL\"
Profici dokazu driftom prejst zatacku tak preco to neskusi sviezi majitel vodicaku ?
Ty, to si musel stretnu mna ked som si kupil D80 pred 5 rokmi )) Kedze vtedy mi M dajako nedaval to co ma, tak som si prikupil expozimeter .... Kazdy si musi svojim prejst.
poviem, ze je to hovadina ...... celkovo by som vybral, ked teda chces serioznu radu -- tak z troch modelov: Panasonic LX5, druhy je Canon G12 a treti Nikon P7000. Opticky su si velmi podobne a vystup skvely pri ISO do 800, dokonca male fotky su pouzitelne az do 1600. Vsetky ale ponukaju zavratnych 12800 co je na zvazenie, fotky plne sumu. Vyhodou profi kompaktu je fotenie do neupravenych surovych formatov raw co je najvacsia vyhoda. Druhou je plne manualne rezimy a tretou kvalitna optika. Rychlost vsak nikdy nebudu mat ako original zrkadlovky. Najvacsi zoom ma Nikon P7000 a najlpsiu svetelnost Panasonic LX5, Canon zas vcelku ma dlhsi zoom, vyborne video a par drobnych vyhod, ktore najdes ked si poprezeras vsetky recenzie na nich a porovnania. Na P7000 je novy firmware ktory odstranil jeho male problemy so zoomovanim a AF. Preto osobne som si ho vzal aj vdaka najdlhsiemu zoomu. Vyskusat vsetky tri sa daju v kazdej serioznej fotopredajni a bezne je to napr aj vo Fotolaboch, treba pochodit. Vsetky ostatne fotaky su pravdepodobne nizsie postavene, nakolko tieto tri su vrcholom aktualnej ponuky. Podobne inych znaciek su ale chcel si super tak sa poobzeraj po tomto.
Chalan chce kompakt asi koli tomu ze nechce vrazat dalsie love do skiel a nechce sa zamotat do problemov ktore dobre/lacne sklo na zrkadlovku.
Osobne tiez uvazujem o S95 ako o kompakte do nohavic a ako doplnok k zrkadlovke.
hm, vrazat dalsie peniaze nemusi, k-x so setakom foti lepsie ako napr. s95, rozsah ohniskovych vzdialenosti je podobny (s95 ma cca +30mm k dobru). Jedina nevyhoda zrkadla je asi len hmostnost a velkost. Ja osobne by som kompakt z a 400eur kupil len v pripade, keby mam zrkadlo + vybavu za 2000e a viac...pokial niekto riesi kazdu korunu, tak je blbost dat 400e za kompakt, nech je akykolvek
Kľudne si oponuj - máš na to právo. G12 je tehla a za tú cenu by som šiel radčej do mikro four thirds, ako to tu bolo spomínané.
A píšeš dobre, odpad je to PRE TEBA. Nemúť tu vody sentimentálnymi subjektívnymi drístami, OK???
mozno to je tym ze mam zrkadlovku, tak asi pre mna uz kompakt nema cenu..len som chcel pomoct..ta s95 sa mi ale fakt moc nepacila aj ked je lepsia ako tie IXUSi, ale ked chce najlepsi kompakt tak G12 je asi lepsi podla mna
skus prezradit z coho si pri S95 odpadol ... moze byt aj v porovani s G12
s G12 som nefotil ale videl som nanh nejake recenzie a S95 sa nanho nechyta podla mna, ale tak neviem radsej si nechaj od inych poradit co sa vyznaju do kompaktov viac, ja som len tak moj nazor vyjadril
s G12 som nefotil ale videl som nanh nejake recenzie a S95 sa nanho nechyta podla mna, ale tak neviem radsej si nechaj od inych poradit co sa vyznaju do kompaktov viac, ja som len tak moj nazor vyjadril
Takze si nefotil ale podla teba sa nechyta. Vie o tom ze S95 ma tie iste \"creva\" (senzor, procesor) ako G12? Navyse ma svetlejsi objektiv (2.8 vs 2.0). Je mensi a ma (podla mna na kompatkt) unikatny programovatelny ovladaci kruzok okolo objektivu. Mam G10 a S95. Fotil som s G12.
Poradit ( tejto oblasti) nepotrebujem. Ale tebe jednu radu dam : skor ako nieco \"poradis\", zamysli sa ci vies o com hovoris a / alebo ci mas pre svoje tvrdenie aspon zakladne argumenty / vedomosti / skusenosti. Lebo inac su to len tlachy!
hm, vrazat dalsie peniaze nemusi, k-x so setakom foti lepsie ako napr. s95, rozsah ohniskovych vzdialenosti je podobny (s95 ma cca +30mm k dobru). Jedina nevyhoda zrkadla je asi len hmostnost a velkost. Ja osobne by som kompakt z a 400eur kupil len v pripade, keby mam zrkadlo + vybavu za 2000e a viac...pokial niekto riesi kazdu korunu, tak je blbost dat 400e za kompakt, nech je akykolvek
Ale chalan nechcel radu ake najlacnejsie zrkadlo, ale aky najlepsi kompakt. Myslim si ze dostal na vyber od S95, G11, G12, P7000. Fotaky zoradene podla mojich preferencii.
Ak si vyberie cokolvek z tohoto tak to bude dobre.
Ale chalan nechcel radu ake najlacnejsie zrkadlo, ale aky najlepsi kompakt. Myslim si ze dostal na vyber od S95, G11, G12, P7000. Fotaky zoradene podla mojich preferencii.
Ktory je najlepši kompakt?
Ja som tu len začiatočník, možno že nepíšem do správneho fóra, ale dúfam že mi poradíte. Chcel by som kúpiť kompakt, ale neviem že aký mám kúpiť. Poradte mi, že ktorý robí najkvalitnejšie fotky, a že ktorým sa dá najrýchlejšie fotiť? Na cenu ne zaleží, len aby bol najlepší malí kompakt.
Ďakujem!
S pozdravom
Canon S90/S95 ak chceš menšie dačo na cesty.
Ak chceš niečo na nadšené amatérske fotenei išiel by som do niečoho bazarového - kľudne Canon 450D+ EF-S18-55 IS +55+250 IS + EF 50mmF1,8, možno ext. blesk a máš na rok čo robiť
(Naschvál píšem o 450D a nie o 500D ktorý je podľa mňa nemá práve najšťastnejší senzor.
Vyjde ťa to možno toľko ako Canon G12 akurát možnosti sú iné..)
Ak by som si mal vyberat medzi G12 a S95 beriem S95. Ma rovnake \"creva\" , svetelnejsi objektiv, unikatny programovatelny ovladaci kruzok okolo objektivu, je mensia (G12 by som asi vo vrecku nenosil).
Jedina vyhoda G12 (pre mna) je ze dokaze ovladat TTL externe blesky (S95 len odpalovat cez optokabel v manualnom rezime), co je vyhoda pri UW fotografii ale pre bezneho uzivatela asi nepodstatna.
kazdy ma svoje poziadavky a musi si prejst nejakym vyvojom. nikto mudry z neba nespadol. ten pocit ked prides na to, ze vlastne si sa rozhodol nie prave optimalne aj ked rady ta smerovali spravne, je celkom poucny
a je zbytocne sa natahovat s niekym na fore ked vacsinou aj tak nemas dostatok alebo uplne spravne informacie na dobru radu.
Doplnenie ďalších súvislosti ako je iso a wb necháme na ďalších odborníkov...
Ty, to si musel stretnu mna ked som si kupil D80 pred 5 rokmi
Inac @, tu svoju S90 si pekne rozflakal.
A co poviete na Nikon Coolpix S8000... ?
Vyhodou profi kompaktu je fotenie do neupravenych surovych formatov raw co je najvacsia vyhoda. Druhou je plne manualne rezimy a tretou kvalitna optika. Rychlost vsak nikdy nebudu mat ako original zrkadlovky.
Najvacsi zoom ma Nikon P7000 a najlpsiu svetelnost Panasonic LX5, Canon zas vcelku ma dlhsi zoom, vyborne video a par drobnych vyhod, ktore najdes ked si poprezeras vsetky recenzie na nich a porovnania.
Na P7000 je novy firmware ktory odstranil jeho male problemy so zoomovanim a AF.
Preto osobne som si ho vzal aj vdaka najdlhsiemu zoomu. Vyskusat vsetky tri sa daju v kazdej serioznej fotopredajni a bezne je to napr aj vo Fotolaboch, treba pochodit.
Vsetky ostatne fotaky su pravdepodobne nizsie postavene, nakolko tieto tri su vrcholom aktualnej ponuky. Podobne inych znaciek su ale chcel si super tak sa poobzeraj po tomto.
A píšeš dobre, odpad je to PRE TEBA. Nemúť tu vody sentimentálnymi subjektívnymi drístami, OK???
Poradit ( tejto oblasti) nepotrebujem. Ale tebe jednu radu dam : skor ako nieco \"poradis\", zamysli sa ci vies o com hovoris a / alebo ci mas pre svoje tvrdenie aspon zakladne argumenty / vedomosti / skusenosti. Lebo inac su to len tlachy!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa