Ahojte, kratka otazka - je ta neostrost mojich fotiek sposobena lacnym setakom? Bo ked sa pozeram na niektore fotky tu, tak tie moje su oproti tomu rozpixelovane sracky. Skusal som clonu az na maximum, nic z toho.
A mam este tieto otazky:
1, Je nejako obmedzena maximalna clona? Myslim tym, mozem dat clonu aj 36 bez obav? Este neviem posudit pri akej clone je aka hlbka ostrosti, resp. od akej clony mam do nekonecna, konkretne ma trapi ci napriklad neprichadza k strate kvality pri moc vysokej clone.
2, Moze byt ta neostrost sposobena aj dlhou expoziciou? Aparatom som nepohol, ale predsa len to bola 30 sekundova expozicia a asi tam svoje zohral aj sum... teda... je to sum? Lebo ISO bolo 100, ale expozicia bola velmi dlha...
3, Mozem cakat od 50mm/f1.8 vyrazne zlepsenie kresby a ostrosti? Toto je dost annoying...
takmer... problem je trochu inde:) studujem film a na vsetko sa pozeram prilis ´filmovo´ - aj technicky aj kompozicne.. fotografi u nas na skole to maju v malicku, kedze studuju aj to, ale na nasom odbore nam davaju technicke a teoreticke poznatky len z filmu a ked chytim do ruky fotak, tak sa babrem s prakticky nepodstatnymi vecami a unikaju mi dolezite, trvalo mi tri dni nez som sa naucil ako-tak ramovat obraz a nepredstavoval som si ho v aspect ratio 2,35:1, na kamerach sa spoliehas na manualny focus, tu sa to da robit aj automaticky...
uz sa adaptujem, snad to bude lepsie, vdaka vsetkym za rady :)
Ostrost, farby...zopar otazok
uz sa adaptujem, snad to bude lepsie, vdaka vsetkym za rady :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa