skor by som odporucil Canon 430ex2. Je rozmerovo mensi (bude lepsie vyvazeny so 400D), ma lepsiu kvalitu spracovania a je kompatibilny. Fungovat bude aj sigma, ale prides o pokrocilejsie moznosti nastavenia blesku.
servus.. mam Sigmu EF-500 DG Super a 450D.. uplne v pohode blesk, setky pokrocile funkcie a vsetko spolupracuje, aj synchronizacia ako slave s mastrom 580ex aj opacne.. som maximalne spokojny co sa tyka cena/vykon
servus.. mam Sigmu EF-500 DG Super a 450D.. uplne v pohode blesk, setky pokrocile funkcie a vsetko spolupracuje, aj synchronizacia ako slave s mastrom 580ex aj opacne.. som maximalne spokojny co sa tyka cena/vykon
Skus napriklad nastavit synchronizaciu na 2. lamelu. Alebo ist do menu Flash Custom Fn., vypise, ze nemas pripojeny ETTL2 kompatibilny blesk.
mňa vždy udivuje, ako ľudia špekulujú pri takom príslušenstve ako je blesk...väčšina má len, menia telo, objektívy, ale blesk málokedy... no aj tak si nedajú pokoj s tou Sigmou...šetrí sa na objektívoch, statívoch, baterkách, ostatnom príslušenstve, ale na blesku nikdy...
len pre porovnanie - Sigma cca 230-240€, Metz 48 cca 202€ a Canon 430exII cca 240€...smerné číslo nie je všetko...
ako o primarnom blesku by som o nom asi neuvazoval, ale ako slave (ci vo wireless mode alebo v studiovom setupe bez nutnosti mat pridanu kocku na odpalovanie) je OK .. este pripadne ako backup 580ky je pouzitelny lebo vies s nim odpalit v ttl dalsie blesky bezdratovo.. dalsia nevyhoda je az dve tlacitka na odblokovanie hlavy - kazde pre jeden smer
neviem kde Ty zijes ale Sigma 500 cca 135,00 € a Canon 430exII cca 230,00 € a to je pre mna dost podstatny rozdiel kedze sa fotenim nezivim
lepšie je dvakrát merať a raz rezať, Johnny ;o) písal som aktuálnu cenu 530-tky, na ktorú sa pýtal aj autor, nie 500-ky :o) ani ja sa fotením neživím, no nie som taký bohatý, aby som si kúpil blesk, ktorý bude pri upgrade tela nekompatibilný...pokoj tvojej duši :o)
lepšie je dvakrát merať a raz rezať, Johnny ;o) písal som aktuálnu cenu 530-tky, na ktorú sa pýtal aj autor, nie 500-ky :o) ani ja sa fotením neživím, no nie som taký bohatý, aby som si kúpil blesk, ktorý bude pri upgrade tela nekompatibilný...pokoj tvojej duši :o)
okaj tak cena 530tky .. ale asi kupujes vsetko v jednom fotoshope v najblizsom OC lebo ja tu mam cenu 145 €, a zmeral som si viac krat ako 2-krat no pomer cena/vykon a potreby bezneho uzivatela stale vychadza lepsie Sigma a bude kompatibilny aj po upgrade tela.. neviem aky upgrade by si chcel robit aby nebol..iba ak prejst na nikon..
vazne rozmyslam nad touto starsou 500kou ze ju dokupim ako dalsi slave (super variantu).. lacnejsie riesenie asi neexistuje
presne tak.. kludne aj 530tka cena je bombova na to co sa s tym da, ja chcem skusit aj ako slave kupit nieco z tych Bower-ov s nejakym nastavenim intenzity aspon, je to uplny brak ale ked sa to picne do difuzera a nejako prisposobi tak by to mohlo byt fajn ako pomocne svetlo.. uvidim.. mozno len na zahodenie bude dobry :D
okaj tak cena 530tky .. ale asi kupujes vsetko v jednom fotoshope v najblizsom OC lebo ja tu mam cenu 145 €, a zmeral som si viac krat ako 2-krat no pomer cena/vykon a potreby bezneho uzivatela stale vychadza lepsie Sigma a bude kompatibilny aj po upgrade tela.. neviem aky upgrade by si chcel robit aby nebol..iba ak prejst na nikon..
si vtipný, ale v päticiach sa trochu vyznám :o) si si istý, že bude? mal som na mysli upgrade 450D na 40D. 50D napríklad...
nekupujem v jednom fotoshope a tobôž nie v najbližšom OC...sú to ceny slovenských spoľahlivých webshopov, ktoré mi vypľul ujo Gúgl...Sigma - fotobene, Metz - alza, 430exII - ephotoshop...
takze tu najdrahsiu moznost si vybral aka sa dala kedze pozeram ze v dalsich 20 eshopoch je cena stale pod 150e :D :D aa rozdiel v peticiach ? tak ma pouc lebo mam poct ze hot-shoe ostava stale na vsetkych triedach rovnaky
takze tu najdrahsiu moznost si vybral aka sa dala kedze pozeram ze v dalsich 20 eshopoch je cena stale pod 150e :D :D aa rozdiel v peticiach ? tak ma pouc lebo mam poct ze hot-shoe ostava stale na vsetkych triedach rovnaky
fakt najdrahšiu? tak potom máš super obchod, kde sa dá kúpiť Sigma EF 530 DG SUPER na Canon za 145€...ešte aj na pixmánií je za 216 bez dopravy...
ohľadom tých pätíc - spomínal si Nikon, nepísal som nič také, že pätica nebude sedieť vo verzií Canon na 450 voči napr. 40D...tam je to len o softvérovej nekompatibilite nie o hardvérovej...
Mam Sigmu 500 GD Super, Canon 430ex2 aj 580ex2, Canon ST-E2 aj Metz 15 MS-1.
Sigmu pouzivam len ako slave, v to je dobra ma dobry vykon a vie robit dobry manualny slave.
430ex2 pouzivam najradsej, vdaka mensim rozmerom a pohodlnemu ovladaniu.
580ex2 pouzivam v exterieri, ked potrebujem velky vykon (zvycajve v kombinacii s flash beamerom)
Sigma EF 530 DG SUPER EO-ETTL II a Canon 400d
len pre porovnanie - Sigma cca 230-240€, Metz 48 cca 202€ a Canon 430exII cca 240€...smerné číslo nie je všetko...
nekupujem v jednom fotoshope a tobôž nie v najbližšom OC...sú to ceny slovenských spoľahlivých webshopov, ktoré mi vypľul ujo Gúgl...Sigma - fotobene, Metz - alza, 430exII - ephotoshop...
ohľadom tých pätíc - spomínal si Nikon, nepísal som nič také, že pätica nebude sedieť vo verzií Canon na 450 voči napr. 40D...tam je to len o softvérovej nekompatibilite nie o hardvérovej...
Sigmu pouzivam len ako slave, v to je dobra ma dobry vykon a vie robit dobry manualny slave.
430ex2 pouzivam najradsej, vdaka mensim rozmerom a pohodlnemu ovladaniu.
580ex2 pouzivam v exterieri, ked potrebujem velky vykon (zvycajve v kombinacii s flash beamerom)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa