Zdravim vsetkych,
chcem sa len opytat a zistit ako sa fotia alebo ako fotite vy krajinarsku fotografiu? Ide mi hlavne o velke krajinarske celky, pohoria. Casto sa mi stava, ze krajina je ocarujuca v sirokom zabere, ale cez hladacik fotoaparatu s ohniskom do cca 30mm je to "onicom", cely ten celok sa zcvrkne, pohoria v pozadi zmensia a fotka je nanic. Pri zazomovani sa pohlad zmeni a zacina sa to podobat realu, no to sa tam uz zase cely ten celok nevojde. Uvazujem o tom ze taketo celky by som fotil s teleobjektivom na panoramu, co by malo zachovat neskreslujucu perspektivu no zase je to take to digitalne dorabanie fotky. A tiez sa uz pri tom potom neda pouzivat polarizacny filter, alebo velmi obmedzene, co je podla mna dost velke minus.
Vopred dakujem za kazdu radu, myslienku, prispevok
Pekny den vsetkym
no skus to ohnisko cca 30-35mm, na APS-C je to vraj priblizne to comu zodpoveda nase videnie oka, problem je ale ze by si to mal snimat aspon do dvoch radov na vysku, to vyzaduje naklon objektivu/pokial teda nemas tilt-shift objektiv/ a kazdy naklon ti sposobi deformaciu a neviem ci si s tym nejaky soft dokaze poradit, skus to vyskusat, spajaniu softom sa ale urcite nevyhnes, pokial mas dobry stativ tak to nie je problem, polarizak nemusis pouzit skus radsej prechodak na cast s oblohou
riesenim je ako pise karol teleobjektiv a spajanie fotografii, k tomu panoramaticku hlavu na stativ, ja fotim krajinu casto a vobec si to nekomplikujem, obycajnym sirokacom Tokina 12-24 + takmer stale nasadeny polarizak a s fotkami som celkom spokojny
ako fotit krajinu - velke celky? objektiv, technika
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa