Rád sledujem na YT rôzne návody a tutorials či už použitá technika alebo kreatívne nápady. Dnes som objavil tohoto pána : https://youtube.com/@wolfamri?feature=shared Ak máte podobne tipy sem s nimi, určite niekoho inšpirujete.
Potřebujete rychlou a bezproblémovou půjčku? Jste na správném místě! Nabízíme soukromé půjčky od 20 000 Kč do 5 000 000 Kč Součástí naší nabídky je i konsolidace půjček do výplaty, oddlužení a financování splácení dluhu, to vše s minimem formalit a garancí 100% diskrétnosti. Naše nabídka je zaměřena na osoby zadlužené, bez bonity nebo v tíživé finanční situaci či pro jiné finanční potřeby. S úrokovou sazbou 2 % ročně z každé požadované částky máte možnost splácet kredit hromadně nebo splácet měsíčně maximálně 1 až 360 měsíců.
KONTAKT:kopeckamartin@seznam.cz Co nás odlišuje? Celý proces probíhá online, působíme celostátně a rozhodnutí o půjčce lze učinit do 24 hodin.
Jak využít naši nabídku? Žádost zašlete na naši adresu. Veškeré podrobné informace o půjčce Vám zašleme jako odpověď
Potřebujete rychlou a bezproblémovou půjčku? Jste na správném místě! Nabízíme soukromé půjčky od 20 000 Kč do 5 000 000 Kč Součástí naší nabídky je i konsolidace půjček do výplaty, oddlužení a financování splácení dluhu, to vše s minimem formalit a garancí 100% diskrétnosti. Naše nabídka je zaměřena na osoby zadlužené, bez bonity nebo v tíživé finanční situaci či pro jiné finanční potřeby. S úrokovou sazbou 2 % ročně z každé požadované částky máte možnost splácet kredit hromadně nebo splácet měsíčně maximálně 1 až 360 měsíců.
KONTAKT:kopeckamartin@seznam.cz Co nás odlišuje? Celý proces probíhá online, působíme celostátně a rozhodnutí o půjčce lze učinit do 24 hodin.
Jak využít naši nabídku? Žádost zašlete na naši adresu. Veškeré podrobné informace o půjčce Vám zašleme jako odpověď
Podľa rýchleho guglenia majú dobre výsledky s vlnovými dĺžkami 385 až 400 nm. Članok je tento https://www.photo.net/forums/topic/552521-removing-yellow-tint-with-uv-light-from-radioactive-lenses-sharing-personal-experiences/
Ale stačí aj denné svetlo, alebo obyčajné LED. Len to trvá dlhšie. Podľa toho čo som čítal
Vďaka za link. Piše sa tam o UV-C aj o UV-A. Wiki píše, že čím nižsia vlnová dľžka, tým vyššie pohlcovanie UV žiarenia. Dôležité bude nakoľko pohlcované sklom a nakoľko thoriom. Možno aj 10 W by mi stačilo, vzhľadom na cenu žiariča.
Wikipedia :Ultrafialová oblasť sa delí na UV-A s vlnovou dĺžkou 315 nm až 400 nm, UV-B s vlnovou dĺžkou 280 nm až 314 nm a UV-C s vlnovou dĺžkou 10 nm až 279 nm.[1] Objavené bolo v roku 1801 nemeckým fyzikom J. W. Ritterom[2].
Pre organizmy na Zemi je najintenzívnejším zdrojom UV žiarenia Slnko. Zemská atmosféra a magnetosférický obal Zeme účinne pohlcujú väčšinu tohto žiarenia. Účinnosť pohlcovania klesá s jeho klesajúcou vlnovou dĺžkou: zatiaľ čo v oblasti UV-C pohlcuje prakticky 100 %, v oblasti UV-B je to len 50 – 60 % a v UV-A 30 %. UV spektrum dopadajúce na povrch Zeme je tvorené z 90 – 99 % žiarením UV-A a 1 – 10 % žiarenia UV-B.
Vďaka za link. Piše sa tam o UV-C aj o UV-A. Wiki píše, že čím nižsia vlnová dľžka, tým vyššie pohlcovanie UV žiarenia. Dôležité bude nakoľko pohlcované sklom a nakoľko thoriom. Možno aj 10 W by mi stačilo, vzhľadom na cenu žiariča.
Wikipedia :Ultrafialová oblasť sa delí na UV-A s vlnovou dĺžkou 315 nm až 400 nm, UV-B s vlnovou dĺžkou 280 nm až 314 nm a UV-C s vlnovou dĺžkou 10 nm až 279 nm.[1] Objavené bolo v roku 1801 nemeckým fyzikom J. W. Ritterom[2].
Pre organizmy na Zemi je najintenzívnejším zdrojom UV žiarenia Slnko. Zemská atmosféra a magnetosférický obal Zeme účinne pohlcujú väčšinu tohto žiarenia. Účinnosť pohlcovania klesá s jeho klesajúcou vlnovou dĺžkou: zatiaľ čo v oblasti UV-C pohlcuje prakticky 100 %, v oblasti UV-B je to len 50 – 60 % a v UV-A 30 %. UV spektrum dopadajúce na povrch Zeme je tvorené z 90 – 99 % žiarením UV-A a 1 – 10 % žiarenia UV-B.
Vyskúšaj horské slnko, poprípade existujú UV trubice.(používajú sa na diskotéke)
Vyskúšaj horské slnko, poprípade existujú UV trubice.(používajú sa na diskotéke)
To mi pride ako hlupost! Horske slnko alebo nebodaj ist do solaria (co moze byt vtipna prihoda ist tam s objektivom), kedze tam pisali ze treba UV-C. A take sa nesmie pouzivat na ludi, lebo je zdraviu skodlive! Ina rec je UV-A a UV-B v solariach (tam je zvacsa UV-A). To by len blbec daval UV-C priamo na ludi v solariach... Ine je pouzivanie UV-C na dezinfekciu napriklad v cistickach vzduchu, pristrojoch na osetrenie vody (aby bola pitna bez zivych choroboplodnych zarodkov) a podobne.
Beriem spat! Pisu aj o UV-A, ale az 6 hodin... co by v komercnom solariu bolo dost drahe...
Ale co ma zarazilo: [i]However, after decades of aging the Thorium decays into daughter isotopes that emit Gamma radiation - nasty stuff that passes easily through Lead sheeting. [/i]
Je to, ze aky ma vyznam mat nieco take este si to davat blizko tvare (pri foteni), ci nejake fotenie s exotickym sklom stoji za to, aby clovek riskoval zdravotne problemy. By som sa na to vybodol a radsej fotil bars aj s nifty-fifty, ako si daval skodliviny k svojmu "boziemu chramu".
Čaute. Ktorá verzia HELIOS 44 je najlepšia pre TOČENÝ Bokéh ? Diky.
Myslím, že som mal staršiu verziu 44-2 s nemeckými sklami. U hodinára som dal prednú šošovku naopak. Fotenie s tým je o veľkej trpezlivosti a skúšaní. Treba pricloniť, hrať sa s predným prisvietením, so vzdialenosťou od fotografovaného objektu. Výsledok je niekedy veľmi zaujímavý. Ale fakt si treba na to vymedziť dosť času a trpezlivosti. Pri otvorenej clone je to fakt veľmi mäkké, alebo to nazvime soft a na niektoré portréty veľmi zaujímavé - snové. Ja som sa ho nakoniec zbavil, nemal som na to čas. Tu máš aj link od Karol čo skúšal horšiu verziu: www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/lomografia-a-alternativna-fotografia/sosovka-naopak---helios-44m/ Ak môžem poradiť, tak zháňaj staršie verzie s nemeckými sklami. Sú o niečo ostrejšie a ľahšie na úpravu prednej šošovky. Na nete nájdeš fóra, ktoré sa foteniu s Heliosom 44 venujú. Osobne by som nedal viac ako 50 eur za ten objektív. Sú aj né a lepšie staré objektívy, s ktorými dosiahneš viac.
Videl som na bazáre upravenú verziu 44-2 kde mal vložený plastový oranžovy diel v objektíve. Pýta cca 80 eur. Píše,že má po úprave lepší bokéh ale horšiu ostrosť.
Tutorials - Tipy - Návody
Dnes som objavil tohoto pána : https://youtube.com/@wolfamri?feature=shared
Ak máte podobne tipy sem s nimi, určite niekoho inšpirujete.
KONTAKT:kopeckamartin@seznam.cz
Co nás odlišuje? Celý proces probíhá online, působíme celostátně a rozhodnutí o půjčce lze učinit do 24 hodin.
Jak využít naši nabídku?
Žádost zašlete na naši adresu. Veškeré podrobné informace o půjčce Vám zašleme jako odpověď
KONTAKT:kopeckamartin@seznam.cz
Co nás odlišuje? Celý proces probíhá online, působíme celostátně a rozhodnutí o půjčce lze učinit do 24 hodin.
Jak využít naši nabídku?
Žádost zašlete na naši adresu. Veškeré podrobné informace o půjčce Vám zašleme jako odpověď
Ďakujem.
Ďakujem.
1. Dámy gde?
2. Vhodná "na odstránenie", nie "ku odstráneniu".
3. Zažltnutia, nie nažltnutia.
4. Nedalo by sa to jednoduchšie odstrániť v Lightroome?
Sorry, vypil som pivo 😄
Ako nemám v úmysle to odstraňovať vo photoshope. A už nepi.
Ale stačí aj denné svetlo, alebo obyčajné LED. Len to trvá dlhšie. Podľa toho čo som čítal
Piše sa tam o UV-C aj o UV-A.
Wiki píše, že čím nižsia vlnová dľžka, tým vyššie pohlcovanie UV žiarenia. Dôležité bude nakoľko pohlcované sklom a nakoľko thoriom.
Možno aj 10 W by mi stačilo, vzhľadom na cenu žiariča.
Piše sa tam o UV-C aj o UV-A.
Wiki píše, že čím nižsia vlnová dľžka, tým vyššie pohlcovanie UV žiarenia. Dôležité bude nakoľko pohlcované sklom a nakoľko thoriom.
Možno aj 10 W by mi stačilo, vzhľadom na cenu žiariča.
Ine je pouzivanie UV-C na dezinfekciu napriklad v cistickach vzduchu, pristrojoch na osetrenie vody (aby bola pitna bez zivych choroboplodnych zarodkov) a podobne.
Ale co ma zarazilo:
[i]However, after decades of aging the Thorium decays into daughter isotopes that emit Gamma radiation - nasty stuff that passes easily through Lead sheeting.
[/i]
Je to, ze aky ma vyznam mat nieco take este si to davat blizko tvare (pri foteni), ci nejake fotenie s exotickym sklom stoji za to, aby clovek riskoval zdravotne problemy. By som sa na to vybodol a radsej fotil bars aj s nifty-fifty, ako si daval skodliviny k svojmu "boziemu chramu".
Tu máš aj link od Karol čo skúšal horšiu verziu:
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/lomografia-a-alternativna-fotografia/sosovka-naopak---helios-44m/
Ak môžem poradiť, tak zháňaj staršie verzie s nemeckými sklami. Sú o niečo ostrejšie a ľahšie na úpravu prednej šošovky.
Na nete nájdeš fóra, ktoré sa foteniu s Heliosom 44 venujú. Osobne by som nedal viac ako 50 eur za ten objektív. Sú aj né a lepšie staré objektívy, s ktorými dosiahneš viac.
Píše,že má po úprave lepší bokéh ale horšiu ostrosť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom