chcel by som si kúpiť objektív na môj Canon 1100D aby mal ohniskovú vzdialenosť do 150 a čo najmenšiu clonu pochopiteľne
aby sa s tým dali v prioritne fotiť portréty, ale čiastočne aj krajina
vďaka
Ahoj v profile máš uvedené, že si stredne pokročilý, ja teda vychádzam z toho, že akú-takú pradstavu máš, ale nám si teda moc informácií neposkytol a teda Ti nebudem vedieť adekvátne poradiť. Skús si pozrieť na fóre, myslím, že nájdeš kopu vhodných vlákien.
Buď tú Sigmu 50-150 f/2.8 alebo Tamron 17-50 f/2.8. Nenapísal si, že na čo to chceš. Ešte je tu aj Sigma 28-70 f/2.8. Hľadaj, čítaj recenzie a pozeraj fotky napr. na pixel-peeper.com. Vybrať si musíš sám.
...každopádne ale odporúčam radšej došetriť a kúpiť nejaký originál Canon. Crop sklá: 15-85, 17-55 f/2.8, Tamron 17-50 f/2.8. FF sklá: 17-40 f/4 L USM (zoženieš za okolo 500 € v bazári), 24-105 f/4 L IS USM (okolo 850 € v bazári), 28-135 f/3,5-5,6 USM (nový okolo 450 €).
Skvelé sklo, 70-200 f/4 L USM a pff skvelá cena Škoda, že nenapísal, čo konkrétne chce - do 150mm je dosť všebecné (150mm na FF sklo alebo po prepočte). Málo info. Nuž snáď si vyberie
...každopádne ale odporúčam radšej došetriť a kúpiť nejaký originál Canon. Crop sklá: 15-85, 17-55 f/2.8, Tamron 17-50 f/2.8. FF sklá: 17-40 f/4 L USM (zoženieš za okolo 500 € v bazári), 24-105 f/4 L IS USM (okolo 850 € v bazári), 28-135 f/3,5-5,6 USM (nový okolo 450 €).
ja som práveže pozeral už skôr na ten 28-135 mm a pripadá asi najviac do úvahy.
ja som práveže pozeral už skôr na ten 28-135 mm a pripadá asi najviac do úvahy.
Tak si si prave vybral podpriemerny objektiv urceny skor pre kinofilmove zrkadlovky, so svetelnostou, ktora nie je zrovna portretna. Garyfisher ma pravdu. Ak si nevyberies jeden z tych dvoch objektivov, tak ti je radit zbytocne.
canon 70-200/2.8 canon je proste canon ale zanho si aj zaplatis a mas to aj na FF keby nieco
canon 70-200/4 horsia svetelnost ostrost na stejnych clonach rovnaka super cena/vykon lhasie na transport prip celodenne fotenie pokrytie aj FF cipu
sigma 50-150/2.8 OS HSM II (novsia verzia) vraj netrpi klasickymi sigmackymi vdadami ale nedam ruku do ohna
tokina AT-X 50-135/2.8 ma sice mensi rozsah ako sigma ale pre portretne ucely plne postacuje ma kustilicek krajsiu kresbu no rychlost ostrenia je o nieco pomalsia (pri portrete nepodstatny udaj)
ak to myslis s portretom vaznejsie tak jedine tu 85/1.8 prip 100/2.8 macro ani 50/1.4 neni na zahodenie . ja by som este pochvalil svoje sklo Tamron 60/2 macro ktore mi vyhovuje viac ohniskom na portret ako 85/1.8 (hovorim o corpe APS-C ovsem) a podanie bokehu a ostrost je na velmi vysokej urovni
Objektiv pre Canon EOS do 150 mm (portrety, krajina)
chcel by som si kúpiť objektív na môj Canon 1100D aby mal ohniskovú vzdialenosť do 150 a čo najmenšiu clonu pochopiteľne
vďaka
vďaka
vďaka
Skús si pozrieť na fóre, myslím, že nájdeš kopu vhodných vlákien.
Ak Ti vyhovuje pevné ohnisko, tak budeš spokojný aj s 85 f/1.8 USM aj s tým "makráčom". ZA 85-ku vraví svetelnosť, no a macro je macro
canon 70-200/2.8 canon je proste canon ale zanho si aj zaplatis a mas to aj na FF keby nieco
canon 70-200/4 horsia svetelnost ostrost na stejnych clonach rovnaka super cena/vykon lhasie na transport prip celodenne fotenie pokrytie aj FF cipu
sigma 50-150/2.8 OS HSM II (novsia verzia) vraj netrpi klasickymi sigmackymi vdadami ale nedam ruku do ohna
tokina AT-X 50-135/2.8 ma sice mensi rozsah ako sigma ale pre portretne ucely plne postacuje ma kustilicek krajsiu kresbu no rychlost ostrenia je o nieco pomalsia (pri portrete nepodstatny udaj)
ak to myslis s portretom vaznejsie tak jedine tu 85/1.8 prip 100/2.8 macro ani 50/1.4 neni na zahodenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa