Fórum » Objektívy a filtre

Najkvalitnejsi Fish eye

dzejnie
dzejnie 2012-07-29 19:49:35+02
Ahojte viete mi prosim poradit ktory fish eye je podla vas najlepsi - najlepsi ? (na cene nezalezi)

mathino
2012-07-29 23:33:58+02
príspevok od: rbr69
zlozitejsie odstranuje?
profile samyangu 14mm pre canon 5D mark2 pre adobe camera raw / lightroom tu
http://joopsnijder.blogspot.sk/2012/03/lightroom-lens-profile-for-samyang-14.html
Tak v tom prípade beriem späť

dzejnie
2012-07-29 23:40:22+02
príspevok od: keko
Toto si neuveritelne presne trafil. Svedci o tom aj ten fakt, ze si dostal za to tak vela palcov dole.
Vacsina ludi totiz nechce poradit, chce iba potvrdit vlastny - aj ked debilny - vyber.
Dal si podla mna dobru radu a GHPArt-JurajHanakovičovimoze byt u prdele, ze ty si niekomu dal inu radu, ako ocakaval.
Neexistuje kvalitne rybie oko, vzdy bude deformovat, bude drahe, plne kompromisov, neostre v rohoch atd atd.
Pre LOMOfotografie treba zalovit medzi Lomo aparatmi. To je cela pravda.
btw. ja som mi minusku nedala.. mozno to myslel dobre .. aj ked ...
keby som si chcela potvrdit vlastny alebo "debilny" vyber napisem konkretny model a necham si tu hladit ego ako som si dobre vybrala Ale ja som sa spytala na to aky fish eye je podla vas kvalitny ..takze otazka znela uplne inak
a nevsimla som si zeby mi dal Daniel.U konkretne v tomto prispevku dal nejaku radu skor ma sprdol za to ze chcem kupit nezmyselny objektiv (ktoreho starsia verzia ma zivy) a spytal sa ma na nieco co si mohol pozriet aj v profile ... tak sa ospravedlnujem ak som slepa

mathino
2012-07-29 23:52:10+02
Pre zlahčenie:

yanoschick
2012-07-29 23:58:01+02
príspevok od: dzejnie
netvrdim ze som pro chcela som len vas nazor resp ak ma niekto osobnu skusenost nakolko ja mam skusenost len so sigmou a zdielam nazor GHPArt-JurajHanakovič pretoze keby sem pridem ako uplny novacik a nie som taky "salamista" ako som asi by som si velmi dobre rozmyslela ci sa nabuduce o niecom poradim V kazdom pripade nemyslim nic z toho co som napisala zle a dakujem za vsetky rady
Trvam na tom, com som povedal: keby bola technika v profile rozpisana, tak ako sme sa dozvedeli v priebehu debatky, niekto by nenavrhoval blesky. Keby bola otazka polozena ako ma byt, kazdy by vedel, ze pytajuci uz jeden takyto objektiv ma (aj ked v profile nie je!) a preco hlada iny. Nemam z toho pocit, ze pytajuci vie co chce a vie o com sa pyta. A samozrejme nie je zaco.

keko
2012-07-29 23:58:19+02
keby som si chcela potvrdit vlastny alebo "debilny" vyber napisem konkretny model a necham si tu hladit ego ako som si dobre vybrala Ale ja som sa spytala na to aky fish eye je podla vas kvalitny ..takze otazka znela uplne inak
a nevsimla som si zeby mi dal Daniel.U konkretne v tomto prispevku dal nejaku radu skor ma sprdol za to ze chcem kupit nezmyselny objektiv (ktoreho starsia verzia ma zivy) a spytal sa ma na nieco co si mohol pozriet aj v profile ... tak sa ospravedlnujem ak som slepa
Precitaj si este raz svoju otazku a iste uznas, ze mohla obsahovat napriklad informaciu o pouziti. Toto je fotograficke forum a mna po precitani napdlo uplne to iste, co DanielaU.
Moja reakcia nepatrila tebe, dotazuj sa na co len chces. Je predsa sloboda a demokracia. Reakcia patrila GHPArt-JurajHanakovičovi, ktory potlacal slobodu Daniela odpovedat - tiez na co chce a ako chce.
Ak ocakavas, ze po polozeni otazky budu vsetci patrat, ze ci a cim sa zivis, tak ti prajem vsetko dobre do tvojho zivota.
Zhrniem:
Je demokracia. Tvoja otazka nebola uplna. Dotazujes sa na fore venovanemu fotografii.
O mne si pozri v mojom profile.

yanoschick
2012-07-30 00:01:03+02
V profile vidim 5D2, 24-105 a 50tku.

dzejnie
2012-07-30 00:05:42+02
príspevok od: yanoschick
Trvam na tom, com som povedal: keby bola technika v profile rozpisana, tak ako sme sa dozvedeli v priebehu debatky, niekto by nenavrhoval blesky. Keby bola otazka polozena ako ma byt, kazdy by vedel, ze pytajuci uz jeden takyto objektiv ma (aj ked v profile nie je!) a preco hlada iny. Nemam z toho pocit, ze pytajuci vie co chce a vie o com sa pyta. A samozrejme nie je zaco.
mne nevadi ze mi niekto navrhol blesk alebo ze sa ma niekto spytal ci mam portretak brala aj beriem to normalne len som sa snazila poukazat na to ze sa to dalo napisat trosku inak ako oznacit hned to na co som sa pytala ako sprostost (alebo nejak podobne kedby mal chut niekto slovickarit lebo si to presne nepamatam) to vsak stale neznamena ze aj ten sposob akym to napisal mi spravil "ranu do srdca" a teraz nezaspim islo mi len o to ze suhlasim s GHPArt-JurajHanakovič v tom ze som sa pytala na nieco a odpoved prisla na nieco ine

dzejnie
2012-07-30 00:11:17+02
Precitaj si este raz svoju otazku a iste uznas, ze mohla obsahovat napriklad informaciu o pouziti. Toto je fotograficke forum a mna po precitani napdlo uplne to iste, co DanielaU.
Moja reakcia nepatrila tebe, dotazuj sa na co len chces. Je predsa sloboda a demokracia. Reakcia patrila GHPArt-JurajHanakovičovi, ktory potlacal slobodu Daniela odpovedat - tiez na co chce a ako chce.
Ak ocakavas, ze po polozeni otazky budu vsetci patrat, ze ci a cim sa zivis, tak ti prajem vsetko dobre do tvojho zivota.
Zhrniem:
Je demokracia. Tvoja otazka nebola uplna. Dotazujes sa na fore venovanemu fotografii.
O mne si pozri v mojom profile.
Vobec som neocakavala ze budu patrat v mojom profile kto som co som co mam a ako s tym narabam myslim ze to moze a aj je kazdemu suma fuk otazka znela jasne .. aky je podla Vas najlepsi najkvalitnejsi fish eye ked uz sme pri ocakavaniach to co som ocakavala boli konkretne modeli a mozno ak by sa niekomu chcelo tak aj dvovod hold nie vzdy dostanes to co cakas ze jo stale neviem co ine si pod tym vies predstavit v kazdom pripade chapem ze mi chcel daniel poradit a preto sa pytal na to ci mam portretak .. ale ja som sa na to nepytala stacilo napisat o fish eye alebo nenapisat nic ale ano demokracia vladne svetom

yanoschick
2012-07-30 00:14:37+02
mne nevadi ze mi niekto navrhol blesk alebo ze sa ma niekto spytal ci mam portretak brala aj beriem to normalne len som sa snazila poukazat na to ze sa to dalo napisat trosku inak ako oznacit hned to na co som sa pytala ako sprostost (alebo nejak podobne kedby mal chut niekto slovickarit lebo si to presne nepamatam) to vsak stale neznamena ze aj ten sposob akym to napisal mi spravil "ranu do srdca" a teraz nezaspim islo mi len o to ze suhlasim s GHPArt-JurajHanakovič v tom ze som sa pytala na nieco a odpoved prisla na nieco ine
Mne vadi, ze stracam svoj a Vas cas odpovedanim na nieco, comu sa dalo predist, ak by ... ale to uz vieme. A ze niekto odpovedal ta ako to dal??? Co sa vsetci cudujete, odpoved zodpovedala otazke.

dzejnie
2012-07-30 00:15:22+02
V profile vidim 5D2, 24-105 a 50tku.
Moja chyba zabudla som ze kedysi som pri mojich zaciatkom brala 50 ako uzasny portretak

yanoschick
2012-07-30 00:17:52+02
Vobec som neocakavala ze budu patrat v mojom profile kto som co som co mam a ako s tym narabam myslim ze to moze a aj je kazdemu suma fuk otazka znela jasne .. aky je podla Vas najlepsi najkvalitnejsi fish eye ked uz sme pri ocakavaniach to co som ocakavala boli konkretne modeli a mozno ak by sa niekomu chcelo tak aj dvovod hold nie vzdy dostanes to co cakas ze jo stale neviem co ine si pod tym vies predstavit v kazdom pripade chapem ze mi chcel daniel poradit a preto sa pytal na to ci mam portretak .. ale ja som sa na to nepytala stacilo napisat o fish eye alebo nenapisat nic ale ano demokracia vladne svetom
Takze k otazke: Nakvalitnejsi fish eye? Jednoznacne z kapra.

keko
2012-07-30 00:22:22+02
Dobre. Moja odpoved na povodnu otazku teda znie:
http://shop.lomography.com/cameras/fisheye-cameras/fisheye-2-python

dzejnie
2012-07-30 00:24:04+02
Takze k otazke: Nakvalitnejsi fish eye? Jednoznacne z kapra.
dakujem za odpoved urcite vyskusam koniec koncov chystame sa k jazeru mozno sa mi podari nejakeho chytit

dzejnie
2012-07-30 00:25:39+02
Dobre. Moja odpoved na povodnu otazku teda znie:
http://shop.lomography.com/cameras/fisheye-cameras/fisheye-2-python
mozno bude vysledok lepsi ako s markom cena potesi .. z recesie vyskusam

keko
2012-07-30 00:28:34+02
mozno bude vysledok lepsi ako s markom cena potesi .. z recesie vyskusam
No, sama si napisala, ze na cene nezalezi
A tento fotoaparat nie je otazka recesie. Zabava je velmi vazna vec...

dzejnie
2012-07-30 00:37:45+02
No, sama si napisala, ze na cene nezalezi
A tento fotoaparat nie je otazka recesie. Zabava je velmi vazna vec...
myslela som skor hornu hranicu ale slovickarit sa da roznymi smermi

keko
2012-07-30 00:39:40+02
... ale apart odporucam, aj tak Viac radosti, ako moc draha vybava.

viking81
2012-07-30 06:55:02+02
Vy ste tak zlati radost to tu citat a mimochodom tak ako ma pobavila poznamka o rybacine tak uz davno nic ine

Aby som upokojila vase dohady o tom na co a preco a zaco to potrebujem tak : http://www.prehliadky.com/?utm_source=azet.sk&utm_medium=kampan11
jednoducho mi sigma uz nestaci a chcela som sa poobzerat po niecom inom

ano som zaciatocnik co sa portretov a inych veci tyka ale par prehliadok uz mam za sebou
podla mna by si mala skor pouvazovat o kurze fotenia a nie o vylepsovani techniky o vela lepsie fotky s nou nespravis...

Martin Piňák
2012-07-30 07:27:19+02
odporúčam Sigma 12-24, nieje to fisheye ale je to jedinný širokáč s týmto rozsahom čo ide na FF, teda pokiaľ máš FF budeš nadmieru spokojný s opt. kvalitou, a funguje pri ňom aj AF, čo viac si priať (mám ho odskúšaný na 5D mk II) ktoré onedlho práve kvoli tomuto objektívu aj budem kupovať

Martin Piňák
2012-07-30 07:31:27+02
PS: Prikladám fotos na ukážku čo som našiel

http://glasseyalley.com/wp-content/uploads/2009/09/20090922142137_img_1455.jpg

http://www.flickr.com/photos/-lucam-/3502325040/

http://img.photobucket.com/albums/v490/alanpix/IMG_1526M2.jpg

http://www.flickr.com/photos/-lucam-/3288220808/

dufam že pomôže

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()