Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, aký odporúčate teleobjektív pre Nikon D5100, rozmýšľal som o Nikkor 70-300 mm. Ak viete o niečom inom, mohli by ste mi poradiť? Chcel by som to využiť na lesnú zver, alebo niekedy aj na šport. Rozmýšľal som aj o Sigme a Tamrone, no neviem. Mám nato vytýčených 300-350€, jasné, že za tieto peniaze nechcem nový teleobjektív, ale používaný z ebay, buď Anglicko, alebo USA
>> z usa je zakaz dovozu pouzitej elektroniky (vratane objektivov) podla colnej vyhlasky sr.
podla tejto vyhlasky som ja osobne poslednych osem rokov doviezol tovar spoza mlaky za peknych ... no nechcem povedat kolko korun a eur. Vacsina z toho sietove, komunikacne a pocitacove zariadenia, typicky laserove spoje, hodnota jedneho okolo stotisic.
Objektivy som doviezol dva tento rok.
A zajtra sa chystam vyhrat tri dalsie aukcie. Nie vsetko co sa pise na internete je pravda... ze ?
>> z usa je zakaz dovozu pouzitej elektroniky (vratane objektivov) podla colnej vyhlasky sr.
podla tejto vyhlasky som ja osobne poslednych osem rokov doviezol tovar spoza mlaky za peknych ... no nechcem povedat kolko korun a eur. Vacsina z toho sietove, komunikacne a pocitacove zariadenia, typicky laserove spoje, hodnota jedneho okolo stotisic.
A zajtra sa chystam vyhrat tri dalsie aukcie. Nie vsetko co sa pise na internete je pravda... ze ?
to je vyborne, som rada, ze sa ti dari, tak mu jeden mozes doviezt . pretoze je som skusala poslat brachacovi jeho vlastny maly kompakt co si u mna zabudol (ese aj jeho vlastne foto boli vo vnutri) a colny urad bratislava pobocka posta mu tu neprepustila do rezimju volneho obehu koli vyhlaske o zakazu dovozu pouzitej elektroniky. tento rok som posielala jeden objektiv na prievidzu a bolo to to iste. ten objektiv bol novy a ja som to posielala ako dar s oznacenim pouzity, ten nakoniec presiel len tak, ze ho preclili ako novy vyrobok. takze to urcite zavisi od toho, ze ta poznaju a nie si len nahodny chalan, co si tazko nasetril a nakoniec mu budu robit problemy.
Nema sice stabilizaciu, ale na šport ti ju netreba a na zver budeš musieť aj tak mať statív. Fotil som aj s Tamronom 70-300VC USD a je super, stabilizacia je perfektna, to sa aj dlhšie časy dali bez stativu. Ale kresba N 300/4 vs. Tamron 70-300 je dosť rozdiel, lebo pevne sklo je proste pevne sklo.
A keby si aj tak chcel zoom, tak na tvojom mieste beriem toho Tamrona.
čítal si mínusi a hlavne pomalé zaostrovanie? vidiš to hodnotenie? bieda asi si nekuk recenzie asi nevieš čo chceš ....už sa to tu rieši tri dni minimalne a popisalo to dost
problem je v tom ze ty si skor chces kupit nieco co ti niekto poradit , treba si veci najskor popozerat , popripade dostudovat , prebrat pre a proti a az potom kupovat ...
viem čo chcem, zatiaľ ma najviac oslovil Tamron, kedže sú naňho dobré hodnotenia a cena taktiež nieje zlá Pýtam sa na všetky varianty. Takže zrejme definitívne rozhodnutie je Tamron 70-300 USD.
viem čo chcem, zatiaľ ma najviac oslovil Tamron, kedže sú naňho dobré hodnotenia a cena taktiež nieje zlá Pýtam sa na všetky varianty. Takže zrejme definitívne rozhodnutie je Tamron 70-300 USD.
Teleobjektív pre Nikon D5100 - rada
Prosím o radu. Ďakujem
podla tejto vyhlasky som ja osobne poslednych osem rokov doviezol tovar spoza mlaky za peknych ... no nechcem povedat kolko
podla tejto vyhlasky som ja osobne poslednych osem rokov doviezol tovar spoza mlaky za peknych ... no nechcem povedat kolko
pretoze je som skusala poslat brachacovi jeho vlastny maly kompakt co si u mna zabudol (ese aj jeho vlastne foto boli vo vnutri) a colny urad bratislava pobocka posta mu tu neprepustila do rezimju volneho obehu koli vyhlaske o zakazu dovozu pouzitej elektroniky.
tento rok som posielala jeden objektiv na prievidzu a bolo to to iste. ten objektiv bol novy a ja som to posielala ako dar s oznacenim pouzity, ten nakoniec presiel len tak, ze ho preclili ako novy vyrobok.
takze to urcite zavisi od toho, ze ta poznaju a nie si len nahodny chalan, co si tazko nasetril a nakoniec mu budu robit problemy.
Je to na tebe, ja som rozhodnuty pre Tamron.
www.ephoto.sk/fototechnika/recenzie/objektivy/tamron-sp-70-300mm-f4-56-vc-usd/
Nema sice stabilizaciu, ale na šport ti ju netreba a na zver budeš musieť aj tak mať statív. Fotil som aj s Tamronom 70-300VC USD a je super, stabilizacia je perfektna, to sa aj dlhšie časy dali bez stativu. Ale kresba N 300/4 vs. Tamron 70-300 je dosť rozdiel, lebo pevne sklo je proste pevne sklo.
A keby si aj tak chcel zoom, tak na tvojom mieste beriem toho Tamrona.
Inak tu je par nazorov na toho Tamrona od pouzivatelov:
http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af-70-300mm-f4-56-di-vc-usd-pro-nikon?stranka=recenze
inak ja som tiez mal Tamron 70-300 SP a bol fakt dobry. Za tie peniaze co stoji teraz podla mna niet nad cim rozmyslat..
inak ja som tiez mal Tamron 70-300 SP a bol fakt dobry. Za tie peniaze co stoji teraz podla mna niet nad cim rozmyslat..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa