Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, aký odporúčate teleobjektív pre Nikon D5100, rozmýšľal som o Nikkor 70-300 mm. Ak viete o niečom inom, mohli by ste mi poradiť? Chcel by som to využiť na lesnú zver, alebo niekedy aj na šport. Rozmýšľal som aj o Sigme a Tamrone, no neviem. Mám nato vytýčených 300-350€, jasné, že za tieto peniaze nechcem nový teleobjektív, ale používaný z ebay, buď Anglicko, alebo USA
Podla recenzii je Tamron AF SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD (pozor, existuje lacnejsia verzia AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD bez VC, ta je horsia) na tom minimalne rovnako, ak nie lepsie ako Nikon 70-300 VR. Pricom je o 250 € lacnejsi.Jednu recenziu najdes aj tu na ephoto. Ak pohladas v e-shopoch, zmestis sa do tych 350 € s novym objektivom a nemusi riskovat kupu pouzivaneho. Ja osobne ho planujem kupit do konca roku.
Mam Tamron 70-300mm USD na D5100, je krasne ostry a stabilizacia je perfektna. Takmer rovnaky ako Nikkor a usetris na nejaky lacnejsi pevny objektiv 35/40/50.
Uvedený objektív Nikkor 70-300mm f:4-5,6G používam už 4 roky. Najprv som ho mal na Nikone D40 a teraz s ním fotím na Nikone D5100. Teraz vyšiel nový s motorčekom a s VR ale ten už stojí viacej. Aspoň na ukážku dve fotografie ...
Za chvíľku Ti isto niekto napíše, a ja asi prvý , aby si používal vyhľadávanie na ephote, lebo daná vec tu bola už x-krát rozoberaná!!! Ale k veci. Dilemu teleobjektívu, ktorú máš aj Ty som riešil ja. Prečítal som x recenzií, zhliadol xy foto a rozhodol sa pre Nikon 70-300VR a neľutujem!!! Maximálna spokojnosť, Nikon je Nikon a je to asi tá najlepšia voľba v danej cenovej hladine. Pri Tamrone je riziko FF/BF. Musíš však počítať so skutočnosťou, že na lesnú zver Ti bude chýbať predovšetkým svetelnosť. Zver sa fotí zavčas rána, resp. k večeru, keď svetelné podmienky nie sú najlepšie. A šport je kategória sama o sebe. Inak pri kúpe objektívu platí, a z vlastných skúseností vravím, 5 x merať a raz kupovať!!! Foť s tým čo máš, veľa čítaj, foť, foť, foť a ešte raz foť a uč sa, uč sa, uč sa postproces, ktorý je po precíznej kompo a TK asi alfou a omegou foto. Sebakriticky to pozorujem sám na sebe. Fotografovanie nie je vôbec ale vôbec jednoduchá záležitosť. Inak rokmi overená kvalita je Nikon 70-200MM AF-S F2.8G ED VR II Nikkor. Aj ja šetrím...
Peniaze by už boli, len neviem aký teleobjektív ... či niečo od Sigmy, Nikkora alebo Tamrona ... takže zatiaľ hovoríte Nikkor, rozmýšľal som aj Tamrona, ale viac som toho čítal a nedočítal som sa o ňom nejaké dobré veci. Teraz fakt neviem, asi pôjdem do Nikkoru používaného. Myslíte, ýe to bude dobré rozhodnutie?
ja po všetkom naštudovanom idem tento týždeň obzrieť nikkor 70-300 af-s ...radšej som robil viac ako mesiac čisto iba na objektív, ale dúfam že to bude stáť za to a že budem mať pokoj a kľud. hoci som rozmýšľal nad tamronom, odradili ma dve veci. otáčavý predný člen,keďže by som chcel využívať v pohodlí filtre, a ešte netypická veľkosť filtra 62mm ...
ja po všetkom naštudovanom idem tento týždeň obzrieť nikkor 70-300 af-s ...radšej som robil viac ako mesiac čisto iba na objektív, ale dúfam že to bude stáť za to a že budem mať pokoj a kľud. hoci som rozmýšľal nad tamronom, odradili ma dve veci. otáčavý predný člen,keďže by som chcel využívať v pohodlí filtre, a ešte netypická veľkosť filtra 62mm ...
Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, aký odporúčate teleobjektív pre Nikon D5100, rozmýšľal som o Nikkor 70-300 mm. Ak viete o niečom inom, mohli by ste mi poradiť? Chcel by som to využiť na lesnú zver, alebo niekedy aj na šport. Rozmýšľal som aj o Sigme a Tamrone, no neviem. Mám nato vytýčených 300-350€, jasné, že za tieto peniaze nechcem nový teleobjektív, ale používaný z ebay, buď Anglicko, alebo USA
je tu kopec testov ten tamron je natom lepšie ako nikor su to nezávyslé testi kuk aj tu recenzie a tam to najdeš cca strana 6- 7 je to ok objektív to VC je super a maš nový v záruke aj na 300 je ok lepší ako nikor
Za chvíľku Ti isto niekto napíše, a ja asi prvý , aby si používal vyhľadávanie na ephote, lebo daná vec tu bola už x-krát rozoberaná!!! Ale k veci. Dilemu teleobjektívu, ktorú máš aj Ty som riešil ja. Prečítal som x recenzií, zhliadol xy foto a rozhodol sa pre Nikon 70-300VR a neľutujem!!! Maximálna spokojnosť, Nikon je Nikon a je to asi tá najlepšia voľba v danej cenovej hladine. Pri Tamrone je riziko FF/BF. Musíš však počítať so skutočnosťou, že na lesnú zver Ti bude chýbať predovšetkým svetelnosť. Zver sa fotí zavčas rána, resp. k večeru, keď svetelné podmienky nie sú najlepšie. A šport je kategória sama o sebe. Inak pri kúpe objektívu platí, a z vlastných skúseností vravím, 5 x merať a raz kupovať!!! Foť s tým čo máš, veľa čítaj, foť, foť, foť a ešte raz foť a uč sa, uč sa, uč sa postproces, ktorý je po precíznej kompo a TK asi alfou a omegou foto. Sebakriticky to pozorujem sám na sebe. Fotografovanie nie je vôbec ale vôbec jednoduchá záležitosť. Inak rokmi overená kvalita je Nikon 70-200MM AF-S F2.8G ED VR II Nikkor. Aj ja šetrím...
aj na ňu treba roky šetriť ale keď som ju mal založenú na svojom foťáku,tiež som vzdychal
ok al on sa zaujima o 70-300 ano svetelnost ok ale 200 je dost málo ak si čital a videl tak tamron ostrý lepšie ako nikor 70-200 vieš mesiac som toto riešil na canon a super a nie len ja jeto vec názoru rada aby si to pozrel a rozhodol čo chce
Prosím o radu. Ďakujem
z usa je zakaz dovozu pouzitej elektroniky (vratane objektivov) podla colnej vyhlasky sr. uk je v ramci europskej unie, preto nie problem.
ok al on sa zaujima o 70-300 ano svetelnost ok ale 200 je dost málo ak si čital a videl tak tamron ostrý lepšie ako nikor 70-200 vieš mesiac som toto riešil na canon a super a nie len ja jeto vec názoru rada aby si to pozrel a rozhodol čo chce
Trošku silná káva na porovnávať Tamron s NIKON 70-200 2.8VRII, nemyslíš? Veď to je "mercedes" medzi objektívmi. Tamron a aj NIKON 70-300VR sú na míle vzdialené jeho obrazovej kvalite, veď preto aj toľko stojí. Ako sa hovorí, každý do výšky svojho platu. Ja sa fotením neživím, je to pre mňa hobby, tak asi tak. A samozrejme že sú aj iné alternatívy napr. Nikon 400mm f/2.8G ED VR AF-S Nikkor...
ja vychádzam s tesov videl som video tamron 70-300 vs nikor 70-200 píšem len čo som videl jasne že 70-200 nikor ma svetelnos a aj stoji ale nikor 70-300 svetelnost jednaka ale vy sledok je pre tamron píšeš že si to videl testi. nie vždy to drahe je lepšie je taj tu dost ludí čo maju tamrona aj čo si ho idu kupit a prečo? vieš toje také no... porovnavat mercedes atd no ku štatistiku a mercedes je v poruchovosti na 6 mieste ,,,, a kolko stoji??? ide o to opakujem že on chce to na zver a 200 je malo a teda ja mu len doporučujem tamron bo ma lepši ako nikor 70-300 vr a dalej kuk aký ma rozpočet tak na 400 f2.8 nedočiahne a oto tu ide nema záujem o pevne sklo ... je to na nom .....
Teleobjektív pre Nikon D5100 - rada
Prosím o radu. Ďakujem
Ja osobne ho planujem kupit do konca roku.
Prosím o radu. Ďakujem
ale keď som ju mal založenú na svojom foťáku,tiež som vzdychal
Prosím o radu. Ďakujem
uk je v ramci europskej unie, preto nie problem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa