Ahojte, ktory objektiv by ste mi doporucili? Pouzivany Nikon AF-S 300mm 2.8 D ED 1.verzia (cca 1.800Eur), alebo novy Sigma 300mm 2.8 EX APO DG HSM (2.200Eur) ? Na takyto objektiv so stabilizaciou nemam peniaze Chcel by som ho pouzivat aj s konvertorom 1.7x pripadne 2.0x. Dakujem
potrebujem asi silnejsie rady - Nikon je fakt zachovaly /ale stary kus/ a predavajuci ma troska tlaci. Konecna cena 1.700,- Verim tomu ze je to super sklo. Sigma by bola drahsia, parametre rovnake, no je nova v zaruke... takze sa stracam...
no ja kupujem podľa rady kolegov z fotoklubu zásadne len nikkory - aj keď to striedam dcére nové sklá /50mm,70-300mm/ a sebe jazdené a vlastne už aj po záruke /35mm,10-24mm/ ale poviem ti,že nevidím rozdiel - aj pozáručné sklá fotia skvelé ,žiadny problém len to treba pred kúpou riadne vyskušať
Dávnejšie som mal sigmu, teraz už len Nikon. Keď som pred rokom dvomi skúšal novú sigmu 70-200/2,8, bol som prekvapený, aké super ostré fotky robí, vyrovnala sa sa môjmu nikonu 70-200/2,8 VR. Malo to len jeden háčik. Ostrá fotka bola len tá, kde to sigma stihla zaostriť. Tretina fotiek šla do odpadu, neostré. Z nikonu 70-200 mám odpad tak 5 foto z tisíc... Takže verím, že v laboratórnych testoch dopadajú sigmy výborne, realita je ale výrazne iná ako testovacie podmienky.
Dakujem zatial... nahodou niekto kto ma s takymto starym sklom skusenosti? Bojim sa aj toho ako dlho este AF bude fungovat /cital som tu na fore niekde, ze uz sa to neopravuje/. Pripadne ci aj takyto starsi objektiv ma tak rychly AF ako nove modely. Sli by ste do toho za tie peniaze?
Dakujem zatial... nahodou niekto kto ma s takymto starym sklom skusenosti? Bojim sa aj toho ako dlho este AF bude fungovat /cital som tu na fore niekde, ze uz sa to neopravuje/. Pripadne ci aj takyto starsi objektiv ma tak rychly AF ako nove modely. Sli by ste do toho za tie peniaze?
je maly predpoklad, ze do 2,5kg skla by nikon dal "platsovy" SWM motorcek z 18-55 ... ak to funguje, tak by som necakal ze by to malo byt predposkodene ... jednoducho bud funguje a bude alebo uz by davno nefungoval ... ja by som do toho nesiel, lebo take sklo nevyuzijem ... ale ak ho potrebujes, inu moznnost asi nemas, pokial nedas 6litrov do noveho http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=%28nikkor%2Cnikon%29+AF-S+300+2+8+%28-VR%29&LH_PrefLoc=2
zaruka sa ale nevztahuje na pripad ked zistis po pol roku ze v protisvetle to fakt ma prilis vela odleskov.... a v tom je ten risk, ci umenie kompromisu.
joj ste sa rozbehli Predavajuci s Nikkorom sa vratil naspat do Grecka. Je ochotny mi to poslat aj odtial, no uz ma presiel asi ten osial a nebudem riskovat kupu, ked to ma cestovat kuriermi a pod. Zatial sa potrapim so svojou 150-500 za slnecnejsich dni a ked budem velky, tak si kupim 300ku VR.
300mm f/2.8 Nikon alebo Sigma
Pouzivany Nikon AF-S 300mm 2.8 D ED 1.verzia (cca 1.800Eur), alebo
novy Sigma 300mm 2.8 EX APO DG HSM (2.200Eur) ?
Na takyto objektiv so stabilizaciou nemam peniaze
Chcel by som ho pouzivat aj s konvertorom 1.7x pripadne 2.0x. Dakujem
dcére nové sklá /50mm,70-300mm/ a sebe jazdené a vlastne už aj po záruke /35mm,10-24mm/
ale poviem ti,že nevidím rozdiel - aj pozáručné sklá fotia skvelé ,žiadny problém
len to treba pred kúpou riadne vyskušať
Pripadne ci aj takyto starsi objektiv ma tak rychly AF ako nove modely. Sli by ste do toho za tie peniaze?
Pripadne ci aj takyto starsi objektiv ma tak rychly AF ako nove modely. Sli by ste do toho za tie peniaze?
http://www.ebay.de/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=%28nikkor%2Cnikon%29+AF-S+300+2+8+%28-VR%29&LH_PrefLoc=2
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa