Dobry den vo foteni sa nevyznam a preto sa obraciam s prosbou o pomoc k vam. Dcera ma Nikon D3100 a chcel by som jej kupit niaky univerzalnejsi objektiv. Mal by sluzit na fotenie rodinnych oslav ,popripade niake street fotografie. Bol by Nikkor 24-70 na to vhodny? Viem ze ten objektiv stoji trikrat tolko ako samotny fotak D3100 ale o financie mi ani tak nejde, chcem proste kupit objektiv ktory bude dobra a dlhodoba investicia. Opakujem vo foteni sa nevyznam ,takze ak sa niekomu tato otazka zda hlupa prepacte. Za odpovede ktore mi pomozu spravne sa rozhodnut Dakujem.
myslim ze kupovat slecne objektivy s hmotnostou 900g (24-70) alebo 750g (17-55) na oslavy a street je blbost. popozeral by som sa po niecom lehsom
Časom jej aj tak plánuje, ako píše zakladateľ témy kúpiť iný fotoaparát a teda pravdepodobne už prejde na full frejm, takže by mala zvládať udržať aj objektívy s takou hmotnosťou. Ja si na spomínané žánre oslavy a street neviem predstaviť univerzálnejší objektív, ako je 17-55 2,8 na crop, 24-70 2,8 na full frejm.
Nikkor 16-35/f4 a ku nemu 50mm f1.8 a je vystarane .... prvy pokryje saly/miestnosti, ma slusnu svetelnost a ma stabilizaciu. druhy potom pripadne portrety pripadne ked prvy nestaci s dosahom.
Zakladateľovi témy tu radia aj iné zoom objektívy, ktoré, ale nemajú svetelnosť 2,8, majú vyššiu. Takže, nech sa nenechá zmiasť a ostane pri výbere medzi spomínaným 24-70 2,8 (ak dcére plánuje kúpiť full frejm do roka), alebo 18-55 2,8 ak jej v tej dobe neplánuje kúpiť full frejm fotoaparát (ak jej ho raz bude chcieť kúpiť, tak 18-55 2,8 by nemal byť problém predať v bazáre, ja som Tamron v takom rozsahu a s takou clonou predala na bazos.sk do týždňa, keď som na full frejm prechádzala a tiež som ho použéívala hlavne na spomínané žánre street, oslavy, aj rodinné, aj posedenia s kamarátmi v podnikoch...). Pravdepodobne sú tie oslavy, ktoré ním chce dcéra fotiť myslené aj pri horších svetelných podmienkach, ako je napríklad aj žiarovkové svetlo v obývačke a tam sa s vyššou clonou, ako 2,8 ťažko zaobíde a bude ju to nútiť použiť vstavaný blesk, ak nemá externý a fotky budú mať zničenú atmo ak ním nevie správne narábať......
Nikkor 16-35/f4 a ku nemu 50mm f1.8 a je vystarane .... prvy pokryje saly/miestnosti, ma slusnu svetelnost a ma stabilizaciu. druhy potom pripadne portrety pripadne ked prvy nestaci s dosahom.
Přesně tak, také souhlasím. 16-35mm/f4 VR je úžasný objektiv, který jsem si nedávno mohl vyzkoušet a v kombinaci s pevnou 50kou + 70-200mm/f2.8 VRII nebo 85mm/f1.8 G to bude ideální kombinace připravená i pro full frame.
Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED (FX) je to najlepšie čo možno zohnať (extra tichý a extra rýchly) a to nie je všetko, kvalita obrazu je nádherne ostrá. V kombinácii z Nikonom D3100 bude problém v tom, že po jeho nasadený dostanete skutočnú hodnotu 36- 105 (túto zmenu v číslach spôsobuje veľkosť snímača: profesionálne fotoaparáty full-frame maju snímač o polovicu väčší ako Nikon D3100 a tak si fotoaparát musí upraviť objektív podľa seba - z 24-70mm na 36-105mm ). To znamená že prídete o širokouhlý pohľad: napríklad pri fotení spoločného fota sa môže stať, že ak je viacej osôb po kope tak do záberu sa Vám nemusia všetky zmestiť. 24mm je širokouhlé sklo ale 36mm už nie. Niekomu to však vadiť nemusí. Pokiaľ, nebudete prechádzať v blízskej dobe na profesionálnu triedu (Nikon D700, Nikon D800) alebo poloprofesionálnu triedu ( Nikon D600), odporúčam skôr Nikkor 17-55/ F2.8 (utesnení proti vode a prachu) alebo už spomínaní Nikkor 16-35/f4!
Pri street fotografii je dobré, keď človek (hlavne baba) nemá v ruke zbytočne veľkú / nápadnú techniku. V mojom ponímaní 24/70 už patrí do nápadnej kategórie. 24/70 je super sklo ale prioritne na iné použitie. Preto súhlasím so slavmirom - ak sa držím značky, k D3100 na street by som volil 16-85VR. To VR je občas dôležitejšie, ako svetelnosť 2,8.
...volil by som šestnásť osemdesiat päť... ...napriek horšej svetelnosti je to univerzálnejšia voľba... ...a pri citlivosti dnešných snímačov je to v pohode... ...naviac... ...o pol roka...ak jej budeš kupovať ff... ...ťa jeden zaklaďák k cene tela v rámci otcovskej lásky nezruinuje... ...a dx zostava môže ďalej slúžiť ako príjemná záloha...
Nikkor AF-S 24-70mm f/2.8G ED (FX) je to najlepšie čo možno zohnať (extra tichý a extra rýchly) a to nie je všetko, kvalita obrazu je nádherne ostrá. V kombinácii z Nikonom D3100 bude problém v tom, že po jeho nasadený dostanete skutočnú hodnotu 36- 105 (túto zmenu v číslach spôsobuje veľkosť snímača: profesionálne fotoaparáty full-frame maju snímač o polovicu väčší ako Nikon D3100 a tak si fotoaparát musí upraviť objektív podľa seba - z 24-70mm na 36-105mm ). To znamená že prídete o širokouhlý pohľad: napríklad pri fotení spoločného fota sa môže stať, že ak je viacej osôb po kope tak do záberu sa Vám nemusia všetky zmestiť. 24mm je širokouhlé sklo ale 36mm už nie. Niekomu to však vadiť nemusí. Pokiaľ, nebudete prechádzať v blízskej dobe na profesionálnu triedu (Nikon D700, Nikon D800) alebo poloprofesionálnu triedu ( Nikon D600), odporúčam skôr Nikkor 17-55/ F2.8 (utesnení proti vode a prachu) alebo už spomínaní Nikkor 16-35/f4!
Ako Canonman, kolko mas nafotene s AF-S 17-55/2.8? Co si myslis o jeho ergonomii (obzvlast na D3100) a chodu/umiestneniu jeho zoomovacieho prstenca?
Tu pekne vidno vyber fotoaparatu podla objektivov. Chcem vsetko fotit zakladnym svetelnym zoomom so stabilizaciou a za podmienky aby bol originalny. Najvhodnejsia sa javi v tomto pripade Canon 17-55 f2.8 IS USM. Crop telo si vyberem az potom (C600D, C60D).
24-70
...napriek horšej svetelnosti je to univerzálnejšia voľba...
...a pri citlivosti dnešných snímačov je to v pohode...
...naviac...
...o pol roka...ak jej budeš kupovať ff...
...ťa jeden zaklaďák k cene tela v rámci otcovskej lásky nezruinuje...
...a dx zostava môže ďalej slúžiť ako príjemná záloha...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa