Fórum » Objektívy a filtre

Objektiv na lesnu zver

marcoso11
marcoso11 2013-02-17 18:54:17+01
Dobry den, patrim medzi amaterov, a preto chcem poradit pri vybere objektivu na fotog. lesnej zveri (svetelne podmienky, VZDIALENOST...) Kazdy raz zacinal,takze by som poprosil seriozne rady, vysmievat sa vie kazdy..Dakujem za kazdu prospesnu radu.

hugoba
2013-02-18 09:23:44+01
príspevok od: keko
Nie su toto tie spravne objektivy na divu zver?
http://www.bushnell.com/hunting/rifle-scopes
Len zartujem. Ja so tiez vegetarian. A srnky sa bojim
tiež ma napadol puškohlad

bear
- moderator
2013-02-18 10:01:41+01
Nie su toto tie spravne objektivy na divu zver?
http://www.bushnell.com/hunting/rifle-scopes
Len zartujem. Ja so tiez vegetarian. A srnky sa bojim
Nie na zver, to je specialna optika na skorumpovanych politikov.

Neschopko
2013-02-18 10:31:40+01
Páči sa mi slovné spojenie skorumpovaný politik To je ako napísať mokrá voda. Existuje aj neskorumpovaný politik?

keko
2013-02-18 13:10:31+01
príspevok od: Neschopko
Páči sa mi slovné spojenie skorumpovaný politik To je ako napísať mokrá voda. Existuje aj neskorumpovaný politik?
Clavek musi byt napred skorumpovany. To je prvy level. Druhy level je, ze prisnou selekciou sa stava zo skorumpvaneho cloveka politik. V KDH musi mat samozrejme este to svietiace kormidielko nad hlavou. No a ked uz niekdo vybocuje z bezneho kazdonenneho korupcneho sparvania sa mierou takreceno mimoriadnou, postupuje do tretieho levelu - do uzkej skupiny tzv skorumpovanych politikov. A je tu este jedn level, ale to by som asi urazil 42% volicov. Existuje extremne nebezpecna skupina, ktora je z levelu najvyzsieho a davaju si prezyvku socialny demokrat. Aby mohli korumpovat, slubuju socialne najhorsie orientujucej sa skupine pecene holuby do huby a zatial im smatraju vo vrecku a vysosavaju posledne peniaze. Tvrdia, ze sprosty volic nevie, ako a na co ma minut svoje poctivo vydrete peniaze. Docieli pri tom stav, ked si vsetci myslia, ze zdravotnictvo je zadarmo, ze skolstvo je zadramo, ze sudy pracuju v jeho prospech, ze treba odpocuvacie zariadenie MOKYS, ze cesty treba budovat nove a na stare sa mozeme vysrat, poukazuju na spadnute mosty postavene za nizke ceny, tvaria sa, ze zamestavaju ludi po tisickach .... Nie ze by ti pravicovy kradli menej, ibaze ti sa daju aspon prychytit pri cine, co mi je na nich sympatickejsie.
Zatial sa ale striela iba na skorumpovane srnky

KESKOSENI
2013-02-18 13:13:01+01
Clavek musi byt napred skorumpovany. To je prvy level. Druhy level je, ze prisnou selekciou sa stava zo skorumpvaneho cloveka politik. V KDH musi mat samozrejme este to svietiace kormidielko nad hlavou. No a ked uz niekdo vybocuje z bezneho kazdonenneho korupcneho sparvania sa mierou takreceno mimoriadnou, postupuje do tretieho levelu - do uzkej skupiny tzv skorumpovanych politikov. A je tu este jedn level, ale to by som asi urazil 42% volicov. Existuje extremne nebezpecna skupina, ktora je z levelu najvyzsieho a davaju si prezyvku socialny demokrat. Aby mohli korumpovat, slubuju socialne najhorsie orientujucej sa skupine pecene holuby do huby a zatial im smatraju vo vrecku a vysosavaju posledne peniaze. Tvrdia, ze sprosty volic nevie, ako a na co ma minut svoje poctivo vydrete peniaze. Docieli pri tom stav, ked si vsetci myslia, ze zdravotnictvo je zadarmo, ze skolstvo je zadramo, ze sudy pracuju v jeho prospech, ze treba odpocuvacie zariadenie MOKYS, ze cesty treba budovat nove a na stare sa mozeme vysrat, poukazuju na spadnute mosty postavene za nizke ceny, tvaria sa, ze zamestavaju ludi po tisickach .... Nie ze by ti pravicovy kradli menej, ibaze ti sa daju aspon prychytit pri cine, co mi je na nich sympatickejsie.
z Tvojho prispevku ani diva svina nevydedukuje aky objetiv na wild....

Neschopko
2013-02-18 13:31:19+01
Ak som správne pochopil príspevok, tak tiež zastávaš názor, že nie je dôležité, aký objektív na svine použiješ, dôležitý je skôr kaliber, čo bude pod puškohladom

Bubak.
2013-02-18 14:15:59+01
Keď sa každý vie vysmievať, prečo potom každý nevie naštudovať niečo sám?

keko
2013-02-18 14:22:26+01
príspevok od: Bubak.
Keď sa každý vie vysmievať, prečo potom každý nevie naštudovať niečo sám?
Kazdy sa pyta, lebo studovat a cerpat zo skusenosti su dve veci.
Samozrejme je potrebne uz nieco vediet, aby si vedel klast otazky skusenym. Lebo polozit otazku "Ako teda?" vedie k jedenj odpovedi. Cestou 30 rocnych skusenosti. Skusenost je neprenosna.
Napriek tomu si myslim, ze 300/2,8 na Nikon je slusny objektiv pre zaciatok. Zver sa casto vyskystuje v zlych svetelnych podmienkach, je placha. Tym sa daju vysvetlit obe cisla okolo lomitka, co som uviedol. Ale boli tu zverejneni autori fotografii, co fotili slonov sirokacom. Teda hodne napoveda o sposobe prace a ovahe fotografa.
Takze pre zaciatok ten spominany objektiv

haplo602
2013-02-18 14:42:46+01
zaklad je poznat teren a mat odsledovanu zver a podmienky. potom zvolit sklo podla moznosti priblizenia. spmenuty 300mm ako zaklad je dobry ci uz f2.8 alebo f4 zalezi od fotaku a sikovnosti. F2.8 je univerzalnejsie lebo ma lepsie moznosti kombinovania s TC.

lacoslav
2013-02-18 18:59:16+01
Čo tak kúpiť alebo požičať si knihu "Fotolovy"? Čítať vari vie každý.

miro_ep
2013-02-18 19:30:32+01
Typicka blavacka paranoja sa nezaprie. Chalan sa opyta na fotenie volnej prirody a uz sa na neho vali odpoved, od mediami dokladne vymasirovaneho volica, lebo Fico
1. nijaki "pravicovy", ani "lavicovy" nie su. Su iba byvali sudruhovia, estebaci a ich potomkovia, ktori si na cervene trenirky natiahli biele, oranzove alebo modre gate. Najma ti v modrych gatiach sa spoliehaju na kratku pamat volica a tvrdia o sebe, ze oni su rodeni demokrati.
2. MOKYS a "socialni demokrati"? To bude asi omyl, lebo to vytendrovali prave ti "modri demokrati". Stoji za tym nemenovana firma, ktora podplaca vsade, kde sa da.
3. v BA je skolstvo a zdravotnictvo zadarmo?
Pan kolega a na zaver sa pokuste zamysliet nad tym, ako (ne)zamestnanost na Slovensku suvisi s (ne)existenciou dialnic, teda ci ich potrebujeme alebo nie a komu vyhovuje to, ze ich este stale nemame (vratane (ne)schvalenia sirokorozchodnej). Ak to bude nadmerne narocne, velmi rad to vysvetlim Moznoze ste sa teraz prekvapili, ale Slovensko sa naozaj nekonci vo Vajnoroch.

A teraz sa po minirozbore dostavame k samotnej otazke. Marek, polozil si jednoduchu otazku, ale odpovedat si na nu vies iba ty sam
Porozmyslaj nad tym, co a hlavne naco (pre koho) vlastne chces fotit. Chces a mas cas na to, aby si to fotil roky alebo iba 2-3 mesiace? Z potom toho vyplyva aj rozpocet na nakup fototechniky.
Tak, ci tak, toto nie je velmi otazka do fora. Skor sa pozri na to, kto foti volnu prirodu kvalitne a co pouziva. Napr. tu Edu svojho casu pouzival "iba" Canon 100-400mm. Dobri su aj Mrocekovci. Ak sa pozries do profilu, oni pouzivaju tazsie kalibre

alkaline
2013-02-18 20:05:37+01
...toto robí za prijateľný peniaz slušnú prácu...:...

http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2022264-cz-sigma-50500463-apo-dg-os-hsm-pro-sigma

...a za ušetrený peniaz by som nakúpil teplé handry...
...napr od arc´teryx...

keko
2013-02-18 20:14:56+01
príspevok od: miro_ep
Typicka blavacka paranoja sa nezaprie. Chalan sa opyta na fotenie volnej prirody a uz sa na neho vali odpoved, od mediami dokladne vymasirovaneho volica, lebo Fico
1. nijaki "pravicovy", ani "lavicovy" nie su. Su iba byvali sudruhovia, estebaci a ich potomkovia, ktori si na cervene trenirky natiahli biele, oranzove alebo modre gate. Najma ti v modrych gatiach sa spoliehaju na kratku pamat volica a tvrdia o sebe, ze oni su rodeni demokrati.
2. MOKYS a "socialni demokrati"? To bude asi omyl, lebo to vytendrovali prave ti "modri demokrati". Stoji za tym nemenovana firma, ktora podplaca vsade, kde sa da.
3. v BA je skolstvo a zdravotnictvo zadarmo?
Pan kolega a na zaver sa pokuste zamysliet nad tym, ako (ne)zamestnanost na Slovensku suvisi s (ne)existenciou dialnic, teda ci ich potrebujeme alebo nie a komu vyhovuje to, ze ich este stale nemame (vratane (ne)schvalenia sirokorozchodnej). Ak to bude nadmerne narocne, velmi rad to vysvetlim Moznoze ste sa teraz prekvapili, ale Slovensko sa naozaj nekonci vo Vajnoroch.

A teraz sa po minirozbore dostavame k samotnej otazke. Marek, polozil si jednoduchu otazku, ale odpovedat si na nu vies iba ty sam
Porozmyslaj nad tym, co a hlavne naco (pre koho) vlastne chces fotit. Chces a mas cas na to, aby si to fotil roky alebo iba 2-3 mesiace? Z potom toho vyplyva aj rozpocet na nakup fototechniky.
Tak, ci tak, toto nie je velmi otazka do fora. Skor sa pozri na to, kto foti volnu prirodu kvalitne a co pouziva. Napr. tu Edu svojho casu pouzival "iba" Canon 100-400mm. Dobri su aj Mrocekovci. Ak sa pozries do profilu, oni pouzivaju tazsie kalibre
Neskutocne, ako laviciar vidi nepriatelstvo v slove "politika". Strielas po sebe.

bear
- moderator
2013-02-18 20:27:37+01
Aby sme sa trocha vratili k teme, autor sice nenapisal, cim fotografuje, ale budeme predpokladat, ze Canon (volba vacsiny wildlife fotografov):

Do 1000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/4 IS USM - oproti ostatnym volbam lepsia svetelnost, je schopny zaostrit blizko, takze sa s nim mensie vtaciky fotografuju jednoduchsie ako so 400/5.6. Da sa skombinovat s 1.4x extenderom a este stale to bude zaostrovat.

Do 3000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/2.8 IS USM - este lepsia svetelnost a moznost pouzit aj 2x extender.
+stativ v kategorii 600-1000 EUR aj s hlavou

Do 6000 EUR (bazar)
Canon EF 500mm f/4 L IS USM - dlhe ohnisko a prijatelna hmotnost
+stativ 1000-1500 EUR

Do 12000 EUR:
1) Canon EF 400mm f/2.8 IS II USM - spickova kvalita aj s pouzitim extenderov
2) Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x extender - spickova kvalita so zabudovanym extenderom - idealny objektiv do prasneho prostredia (safari).
+stativ 1000-1500 EUR

petere
2013-02-18 20:38:21+01
príspevok od: bear
Aby sme sa trocha vratili k teme, autor sice nenapisal, cim fotografuje, ale budeme predpokladat, ze Canon (volba vacsiny wildlife fotografov):

Do 1000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/4 IS USM - oproti ostatnym volbam lepsia svetelnost, je schopny zaostrit blizko, takze sa s nim mensie vtaciky fotografuju jednoduchsie ako so 400/5.6. Da sa skombinovat s 1.4x extenderom a este stale to bude zaostrovat.

Do 3000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/2.8 IS USM - este lepsia svetelnost a moznost pouzit aj 2x extender.
+stativ v kategorii 600-1000 EUR aj s hlavou

Do 6000 EUR (bazar)
Canon EF 500mm f/4 L IS USM - dlhe ohnisko a prijatelna hmotnost
+stativ 1000-1500 EUR

Do 12000 EUR:
1) Canon EF 400mm f/2.8 IS II USM - spickova kvalita aj s pouzitim extenderov
2) Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x extender - spickova kvalita so zabudovanym extenderom - idealny objektiv do prasneho prostredia (safari).
+stativ 1000-1500 EUR
velmi pekne si mu to rozpisal. do tej prvej kategorie do 1000 EUR by som mu mozno este spomenul nejaku bazarovu 100-400vku. je to celkom slusny stabilizovany zoom objektiv. v pomere cena/vykon nie je najhorsi. mam ho a ked som zacinal, tak som fotil len s nim. odkedy mam ale pevnu 500vku tak uz viac odpociva. ale na fotenie stylom sulacky je to skvele sklo. bazarovy sa do tisicky da urcite kupit.

garyfisher
2013-02-18 20:40:05+01
To ja som zastancom 600/4L IS prva alebo este lepsie druha verzia......

alkaline
2013-02-18 20:46:02+01
...a ja si myslím...
...že by mu tá sigma fakt stačila...

miro_ep
2013-02-18 20:52:28+01
Neskutocne, ako laviciar vidi nepriatelstvo v slove "politika". Strielas po sebe.
Tusil som, ze kvoli kritike budem "laviciar", preto som neuviedol, ze nie som "ficovolic" Na tu (ne)potrebnost ciest si este pockam

keko
2013-02-18 20:59:11+01
príspevok od: miro_ep
Tusil som, ze kvoli kritike budem "laviciar", preto som neuviedol, ze nie som "ficovolic" Na tu (ne)potrebnost ciest si este pockam
Cesty su potrebne, treba sa starat o tie, co mame.
Spojenie Kosic a Bratislavy do roku 2012 dialnicou je podla mna odvazne laviciarske predsavzatie. Co myslis, stihnu to?

seifi
2013-02-18 20:59:43+01
štíti sa súdruhov a odťahuje sa od modrých, tipujem KDH

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()