Dobry den, patrim medzi amaterov, a preto chcem poradit pri vybere objektivu na fotog. lesnej zveri (svetelne podmienky, VZDIALENOST...) Kazdy raz zacinal,takze by som poprosil seriozne rady, vysmievat sa vie kazdy..Dakujem za kazdu prospesnu radu.
štíti sa súdruhov a odťahuje sa od modrých, tipujem KDH
Nie, necita prispevky cele. Potom bojuje proti danovemu poplatnikovi podobnemu jemu a je z toho riadny gulas. Alebo ze by to svietiace kormidielko nad hlavou?
Aby sme sa trocha vratili k teme, autor sice nenapisal, cim fotografuje, ale budeme predpokladat, ze Canon (volba vacsiny wildlife fotografov):
Do 1000 EUR (bazar) Canon EF 300mm f/4 IS USM - oproti ostatnym volbam lepsia svetelnost, je schopny zaostrit blizko, takze sa s nim mensie vtaciky fotografuju jednoduchsie ako so 400/5.6. Da sa skombinovat s 1.4x extenderom a este stale to bude zaostrovat.
Do 3000 EUR (bazar) Canon EF 300mm f/2.8 IS USM - este lepsia svetelnost a moznost pouzit aj 2x extender. +stativ v kategorii 600-1000 EUR aj s hlavou
Do 6000 EUR (bazar) Canon EF 500mm f/4 L IS USM - dlhe ohnisko a prijatelna hmotnost +stativ 1000-1500 EUR
Do 12000 EUR: 1) Canon EF 400mm f/2.8 IS II USM - spickova kvalita aj s pouzitim extenderov 2) Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x extender - spickova kvalita so zabudovanym extenderom - idealny objektiv do prasneho prostredia (safari). +stativ 1000-1500 EUR
Pekna reklama na biele objektivy, Platia ta za to? Prve 3 kategorie beriem, ale 400mm f/2.8 sa da kupit o 3000E lacnejsie, aj ked je o kilo tazsia a 200-400mm sa mi v porovnani s konkurenciou zda byt znacne predrazena.
Cesty su potrebne, treba sa starat o tie, co mame. Spojenie Kosic a Bratislavy do roku 2012 dialnicou je podla mna odvazne laviciarske predsavzatie. Co myslis, stihnu to?
Je to realne asi tak, ako termin isteho pana Prokopovica - 2010
Pekna reklama na biele objektivy, Platia ta za to? Prve 3 kategorie beriem, ale 400mm f/2.8 sa da kupit o 3000E lacnejsie, aj ked je o kilo tazsia a 200-400mm sa mi v porovnani s konkurenciou zda byt znacne predrazena.
Bohuzial nie, zatial im platim len ja a ked som kupoval 400/2.8, tak som dostal "zlavu" 0.5%. Takze uz sa mi ani s pisanim recenzii nechce stracat cas, kedze z toho nic nemam.
Nova 400/2.8 je o 1.5kg lahsia, co je pri prenasani dost velky rozdiel a pri cestovani lietadlom ani nehovorim.
Ano, 200-400 je neprimerane predrazena za vlozenie extenderu navyse, ale vdaka nemu nema konkurenciu, co sa tyka pohotovosti v divocine a pri sportovej reportazi.
velmi pekne si mu to rozpisal. do tej prvej kategorie do 1000 EUR by som mu mozno este spomenul nejaku bazarovu 100-400vku. je to celkom slusny stabilizovany zoom objektiv. v pomere cena/vykon nie je najhorsi. mam ho a ked som zacinal, tak som fotil len s nim. odkedy mam ale pevnu 500vku tak uz viac odpociva. ale na fotenie stylom sulacky je to skvele sklo. bazarovy sa do tisicky da urcite kupit.
Ano, mal som 100-400. Na fullframe bol aj celkom pouzitelny, obraz na APS-C uz taky dobry nebol. Neodporucal som ho preto, ze po 2-3 rokoch sa na nom vyderie tesniaci pruzok a vymena v servise nie je lacna (200-300 EUR) a pri pouzivani 100-400 treba tiez velmi casto cistit snimac, lebo pri skrateni objektivu vyfukuje prebytocny vzduch do zrkadlovej komory fotoaparatu..
Ano, mal som 100-400. Na fullframe bol aj celkom pouzitelny, obraz na APS-C uz taky dobry nebol. Neodporucal som ho preto, ze po 2-3 rokoch sa na nom vyderie tesniaci pruzok a vymena v servise nie je lacna (200-300 EUR) a pri pouzivani 100-400 treba tiez velmi casto cistit snimac, lebo pri skrateni objektivu vyfukuje prebytocny vzduch do zrkadlovej komory fotoaparatu..
ja ho pouzivam na 7Decku a co ti ja viem. da sa to. nechystam sa ho zbavit, pretoze ma pre mna urcite vyhody. samorejeme ze to nie je to co povedzme pevna 300 f/2.8 alebo podobne pevne skla, ale urcite by som ho odporucil skor ako kadejake sigmy 150-500 a podobne. niektori ludia ho vynasaju do neba tento objektiv, no aj napriek tomu, ze ho mam nepatrim k nim. ale vravim nie je to zle sklo a da sa s nim odfotit. a koli svojej univerzalnosti by prave pre zaciatocnika nemusel byt najhorsia volba.
Bohuzial nie, zatial im platim len ja a ked som kupoval 400/2.8, tak som dostal "zlavu" 0.5%. Takze uz sa mi ani s pisanim recenzii nechce stracat cas, kedze z toho nic nemam.
Nova 400/2.8 je o 1.5kg lahsia, co je pri prenasani dost velky rozdiel a pri cestovani lietadlom ani nehovorim.
Ano, 200-400 je neprimerane predrazena za vlozenie extenderu navyse, ale vdaka nemu nema konkurenciu, co sa tyka pohotovosti v divocine a pri sportovej reportazi.
Hm, mas dobreho sponzora Hej, teraz vidim, ze to je 1,5kg. Je o kilo lahsi oproti ciernej 400-ke. Zaujimava je aj 400 f/4, ale je dost draha a udajne ma horsiu kresbu.
ja ho pouzivam na 7Decku a co ti ja viem. da sa to. nechystam sa ho zbavit, pretoze ma pre mna urcite vyhody. samorejeme ze to nie je to co povedzme pevna 300 f/2.8 alebo podobne pevne skla, ale urcite by som ho odporucil skor ako kadejake sigmy 150-500 a podobne. niektori ludia ho vynasaju do neba tento objektiv, no aj napriek tomu, ze ho mam nepatrim k nim. ale vravim nie je to zle sklo a da sa s nim odfotit. a koli svojej univerzalnosti by prave pre zaciatocnika nemusel byt najhorsia volba.
100-400 ma podla merani skor 360mm, ako 400. Na 5D mark II mala vyborny obraz aj bokeh, bol vacsinou celkom fajn, ale na 7D som to uz chcelo na technicky kvalitnu fotku takmer idealne podmienky. Sigmu 150-500 som mal moznost vyskusat a porovnat so 100-400, ostrost bola horsia a zaostrovanie bolo este o polovicu pomalsie ako 100-400, to by som odporucil snad len na Nikon, tam je 80-400 rychlostou zaostrovania uplna tragedia, ale len ak by niekto trval na zoome, rozumnejsia volba by bola samozrejme AF-S 300mm f/4 VR
Hm, mas dobreho sponzora Hej, teraz vidim, ze to je 1,5kg. Je o kilo lahsi oproti ciernej 400-ke. Zaujimava je aj 400 f/4, ale je dost draha a udajne ma horsiu kresbu.
400mm f/4 DO IS USM - pouziva difrakcnu optiku, velkou vyhodou su male rozmery a nizka hmotnost. Niektory fotografi ho maju velmi radi, s ostrostou vraj nema problem, ale koli difrakcnej optike ma horsi kontrast a podpriemerne zvlada protisvetlo.
Objektiv na lesnu zver
Do 1000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/4 IS USM - oproti ostatnym volbam lepsia svetelnost, je schopny zaostrit blizko, takze sa s nim mensie vtaciky fotografuju jednoduchsie ako so 400/5.6. Da sa skombinovat s 1.4x extenderom a este stale to bude zaostrovat.
Do 3000 EUR (bazar)
Canon EF 300mm f/2.8 IS USM - este lepsia svetelnost a moznost pouzit aj 2x extender.
+stativ v kategorii 600-1000 EUR aj s hlavou
Do 6000 EUR (bazar)
Canon EF 500mm f/4 L IS USM - dlhe ohnisko a prijatelna hmotnost
+stativ 1000-1500 EUR
Do 12000 EUR:
1) Canon EF 400mm f/2.8 IS II USM - spickova kvalita aj s pouzitim extenderov
2) Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x extender - spickova kvalita so zabudovanym extenderom - idealny objektiv do prasneho prostredia (safari).
+stativ 1000-1500 EUR
Prve 3 kategorie beriem, ale 400mm f/2.8 sa da kupit o 3000E lacnejsie, aj ked je o kilo tazsia a 200-400mm sa mi v porovnani s konkurenciou zda byt znacne predrazena.
Spojenie Kosic a Bratislavy do roku 2012 dialnicou je podla mna odvazne laviciarske predsavzatie. Co myslis, stihnu to?
Prve 3 kategorie beriem, ale 400mm f/2.8 sa da kupit o 3000E lacnejsie, aj ked je o kilo tazsia a 200-400mm sa mi v porovnani s konkurenciou zda byt znacne predrazena.
Hej, teraz vidim, ze to je 1,5kg. Je o kilo lahsi oproti ciernej 400-ke. Zaujimava je aj 400 f/4, ale je dost draha a udajne ma horsiu kresbu.
Sigmu 150-500 som mal moznost vyskusat a porovnat so 100-400, ostrost bola horsia a zaostrovanie bolo este o polovicu pomalsie ako 100-400, to by som odporucil snad len na Nikon, tam je 80-400 rychlostou zaostrovania uplna tragedia, ale len ak by niekto trval na zoome, rozumnejsia volba by bola samozrejme AF-S 300mm f/4 VR
Hej, teraz vidim, ze to je 1,5kg. Je o kilo lahsi oproti ciernej 400-ke. Zaujimava je aj 400 f/4, ale je dost draha a udajne ma horsiu kresbu.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa