Caute chlopaci, robim si prehlad v lahkych objektivoch od Nikonu, ktory by plnil ucel cestovatelskeho objektivu. Tazky fotak osobne viem tolerovat z dovodu, ze velkost sa az tak nemeni oproti inym, ale nosit 24-70 ma uz omrzelo. Rad by som vo vybave nieco co by bolo male a lahke. Pevne objektivy uz mam vybrate ale rad by som si zakupil zoom. Internet ma vzdy prekvapi s niecim novym (napr. naposledy Nikon 35-70 3.5 4.5) a tak som sa rozhodol otvorit tuto diskusiu aby mi vo vybere ziaden neusiel.
S cim mate vy skusenosti a ako sa Vam to osvedcilo? Priorita je pre mna velkost, cena az tak opticka kvalita z dovodu, ze to bude sluzit ako cestovatelsky a pripadne nudzovo reportazny objektiv pre sukromne akcie.
Dobry lahky zoom nieje. Ak nechces zo sebou toho vela vlacit, musis si kupit druhy system k tomu, co mas. Cize nejaky mirrorless. Izzino kupil v bazare Sony NEX-5 + 18-55 za 250€. Opticky vystup ako zo zrkadlovky, neporovnatelne mensie a lahsie. To je cesta ani hladat hnusny plastak len preto, ze je lahsi.
Tak 16-85 je DX, ten k D600 určite nedávajú. K D600 dávajú 24-85 f/3.5-4.5. Mňa inak celkom zaujal nový 18-35 f/3.5-4.5, ktorý sa ale akosi ešte nepredáva.
Dobry lahky zoom nieje. Ak nechces zo sebou toho vela vlacit, musis si kupit druhy system k tomu, co mas. Cize nejaky mirrorless. Izzino kupil v bazare Sony NEX-5 + 18-55 za 250€. Opticky vystup ako zo zrkadlovky, neporovnatelne mensie a lahsie. To je cesta ani hladat hnusny plastak len preto, ze je lahsi.
plny suhlas.... Lahsi zoom? usetris max 400g....co je zanedbatelna vaha v porovnani s ostatnym prislusenstvom.
No to sa tak povediac vyrovna i cene nejakeho objektivu. Tiez by nemusela byt zla volba.
Lahky zoom FF objektiv pre Nikon
robim si prehlad v lahkych objektivoch od Nikonu, ktory by plnil ucel cestovatelskeho objektivu. Tazky fotak osobne viem tolerovat z dovodu, ze velkost sa az tak nemeni oproti inym, ale nosit 24-70 ma uz omrzelo.
Rad by som vo vybave nieco co by bolo male a lahke. Pevne objektivy uz mam vybrate ale rad by som si zakupil zoom.
Internet ma vzdy prekvapi s niecim novym (napr. naposledy Nikon 35-70 3.5 4.5) a tak som sa rozhodol otvorit tuto diskusiu aby mi vo vybere ziaden neusiel.
S cim mate vy skusenosti a ako sa Vam to osvedcilo? Priorita je pre mna velkost, cena az tak opticka kvalita z dovodu, ze to bude sluzit ako cestovatelsky a pripadne nudzovo reportazny objektiv pre sukromne akcie.
Dik za tipy.
Hladas FX alebo DX? Na FX, lahky/lacny: Nikkor 28-105/3.5-4.5D, v rozsahu 50-105 ma aj Makro 1:2. Viac o nom najdes tu:
www.ephoto.sk/komunita/clanky-uzivatelov/586/nikon-d600-prve-skusenosti-aj-z-pohladu-d300/
Lahsi zoom? usetris max 400g....co je zanedbatelna vaha v porovnani s ostatnym prislusenstvom.
Hladas FX alebo DX? Na FX, lahky/lacny: Nikkor 28-105/3.5-4.5D, v rozsahu 50-105 ma aj Makro 1:2. Viac o nom najdes tu:
www.ephoto.sk/komunita/clanky-uzivatelov/586/nikon-d600-prve-skusenosti-aj-z-pohladu-d300/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa