Ahojte. chcel by som vediet Vase nazory a rady na temu vyberu teleobjektivu ak mam nasledujuce poziadavky:
fotenie: sport, portret, (macro nie je nutnost) 1) svetlost 2,8 - 4 2) rychlost zaostrovania (vyuzitie sport) 3) kompaktnejsi hlavne z hladiska vahy 4) nemusi byt zoom - ohniskova vzd. max do 200mm 5) cena do 1000€ 6) opt. stabilizator
Z mojho prieskumu mi stale dookola vychadza Sigma macro 150mm f2,8. Neviem vsak nikde dopatrat sa ako je to s rychlostou ostrenia. Niekde som sa docital ze je rychla, inde zas ze je pomala. Podla mna to asi bolo myslene ze z macro objektivov je rychla, z hladiska ostatneho pouzitia pomala. Mozno by bol vhod nazor aj od niekoho kto takyto obj. pouziva. Dalsi kandidat by bol Nikkor 70-200 f4 cena je vsak nad 1200€ a bazarovy som ho nikde este nevidel.
Sigma 70-200 2.8 s OS (stabilizator) - Ja ho mam a som nadmieru spokojny. Aj s ostrostou aj s rychlostou. A stabilizator je tie OK. Len cena je mierne cez tvoj budget.
Sigma 70-200 2.8 s OS (stabilizator) - Ja ho mam a som nadmieru spokojny. Aj s ostrostou aj s rychlostou. A stabilizator je tie OK. Len cena je mierne cez tvoj budget.
Prave pre cenu ale hlavne rozmery by som skor siel do Sigmy 150mm f2.8
Za akých podmienok ten šport? Čo Nikkor 70-200 f/4 VR?
Za dobrych svetelnych podmienok (sport v exteriery) ale s peknym odpichnutim od pozadia (aj kvoli portretu) Nikkor 70-200 f/4 je uplne vyhovujuci az na tu cenu a bazarovy som nevidel este
Za dobrych svetelnych podmienok (sport v exteriery) ale s peknym odpichnutim od pozadia (aj kvoli portretu) Nikkor 70-200 f/4 je uplne vyhovujuci az na tu cenu a bazarovy som nevidel este
kupa objektivu je dlhodoba investicia, nie? Ja by som potom asi pockal, nasetril 200e a kupil nikkor 70-200/4 VR alebo ked vyslovene potrebujes svetelnejsi tak nikkor 70-200/2.8 VR I...ceny sa hybu okolo 1100-1200e.
No bazarový bude asi problém, nakoľko sa nový predáva len pár mesiacov. Ale saman má s 70-200 VR I pravdu. Čítal som, že na FX je do krajov trochu mäkkší (oproti II), ale na crop by mohol byť, a hlavne za tú cenu, najlepším riešením.
sigmu 150mm f2,8 mam ale je to makrac, cize potrebuje dlhsiu drahu na zaostrenie a to moze byt pri rychlych sportoch limitujuce, osobne na tvojom mieste by som bral tiez nikkor 70-200/2,8 VR-I (super rýchle zaostrovanie)bazarovy alebo sigmu 70-200/2,8 OS
Všetko ale outdoorové, aj keď napríklad tie automobilové boli fotené za tmy a v pohode. Na indoorové by som asi bral verziu so stabilizáciou. Čo sa ostrenia týka, žiadne väčšie problémy, rýchlosť v pohode. Kresba pre mňa takisto výborná. Akurát objektív je trochu ťažší, ale to je pri tejto svetelnosti štandard.
Tak opakovanie nezaskodi z casu na cas ...ale nie ide o to ze hlavne ma zaujimal aj nazor na Sigmu pevne macro sklo 150mm f2,8 a jej rychlost ostrenia na sport lebo ako tak hladam nenasiel som moc skusenosti po nete iba to ze ma skvelu krezbu a aj preto ma zaujala....
Tak opakovanie nezaskodi z casu na cas ...ale nie ide o to ze hlavne ma zaujimal aj nazor na Sigmu pevne macro sklo 150mm f2,8 a jej rychlost ostrenia na sport lebo ako tak hladam nenasiel som moc skusenosti po nete iba to ze ma skvelu krezbu a aj preto ma zaujala....
ked macro nevyuzijes tak by som ju nekupoval. Praktickejsi na sport Ti bude jednoznacne telezoom.
ked macro nevyuzijes tak by som ju nekupoval. Praktickejsi na sport Ti bude jednoznacne telezoom.
ano ako pises, macro nevyuzijem resp. nehladam objektiv na tento ucel, imponuje mi na nom len oh.vzdialenost+svetlost a rozmery+hmotnost.... Tiez to vidim ze nehrnut sa rychlo do toho a kupit si Nikkor 70-200 f4 vr
ano ako pises, macro nevyuzijem resp. nehladam objektiv na tento ucel, imponuje mi na nom len oh.vzdialenost+svetlost a rozmery+hmotnost.... Tiez to vidim ze nehrnut sa rychlo do toho a kupit si Nikkor 70-200 f4 vr
keby som sa mal rozhodnut ja...tak je poradie nasledovne.....cenovo do cca 1100-1200e
Teleobjektiv pre Nikon D7000
fotenie: sport, portret, (macro nie je nutnost)
1) svetlost 2,8 - 4
2) rychlost zaostrovania (vyuzitie sport)
3) kompaktnejsi hlavne z hladiska vahy
4) nemusi byt zoom - ohniskova vzd. max do 200mm
5) cena do 1000€
6) opt. stabilizator
Z mojho prieskumu mi stale dookola vychadza Sigma macro 150mm f2,8. Neviem vsak nikde dopatrat sa ako je to s rychlostou ostrenia. Niekde som sa docital ze je rychla, inde zas ze je pomala. Podla mna to asi bolo myslene ze z macro objektivov je rychla, z hladiska ostatneho pouzitia pomala. Mozno by bol vhod nazor aj od niekoho kto takyto obj. pouziva.
Dalsi kandidat by bol Nikkor 70-200 f4 cena je vsak nad 1200€ a bazarovy som ho nikde este nevidel.
Budem vdacny kazdej rade
Ale 3. bod ti to určite nesplní.
www.ephoto.sk/komunita/clanky-uzivatelov/295/invicta-epilog-2011/
www.ephoto.sk/komunita/clanky-uzivatelov/257/brnenske-dostihy-jesen-2011/
Všetko ale outdoorové, aj keď napríklad tie automobilové boli fotené za tmy a v pohode. Na indoorové by som asi bral verziu so stabilizáciou. Čo sa ostrenia týka, žiadne väčšie problémy, rýchlosť v pohode. Kresba pre mňa takisto výborná. Akurát objektív je trochu ťažší, ale to je pri tejto svetelnosti štandard.
...ale nie ide o to ze hlavne ma zaujimal aj nazor na Sigmu pevne macro sklo 150mm f2,8 a jej rychlost ostrenia na sport lebo ako tak hladam nenasiel som moc skusenosti po nete iba to ze ma skvelu krezbu a aj preto ma zaujala....
...ale nie ide o to ze hlavne ma zaujimal aj nazor na Sigmu pevne macro sklo 150mm f2,8 a jej rychlost ostrenia na sport lebo ako tak hladam nenasiel som moc skusenosti po nete iba to ze ma skvelu krezbu a aj preto ma zaujala....
1, Nikkor 70-200 2.8 VR I .....cca 1100e
2, Nikkor 70-200 4 VR....1200e
3, Sigma 70-200 2.8 OS....1100e
4, nikkor af-s 80-200 2.8....800e
5, Sigma 70-200 2.8 HMS macro.....500e
Este k tej sigme 150 2.8 macro. Ostrenienie je tak rychle ako na vyssie spominanych obj.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa