Fórum » Objektívy a filtre

výběr ND filtru

Snowkill
2013-04-28 00:29:48+02
Ahoj, poradí mi někdo kvalitní ND filr ?? pruměr 77 mm, nejlépe destičkový a kdyby nebyl ( ja jsme bohužel žadný nenašel) tak normalní ale aby se tam dal našroubovat jeste jinýf fitr , díval jsme se na tenhe co vy na to ? Dík Tom

http://filtry-objektivy.heureka.cz/b-plus-w-nd-1000x-77-mm/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=COm7q9_y67YCFYuR3godQU0AYw

Paulie
2013-04-28 01:12:59+02
Hitech Pro Stop
Lee Big Stopper

Jozi Mačutek
2013-04-28 08:03:44+02
odporúčam ND 1000X mám ju chvilu a som nadmieru spokojny .... a B+W nesklame

Komi
2013-04-28 08:52:31+02
http://www.photonet.sk/shop/lee-100-mm-big-stopper/p_66415.html
http://www.photonet.sk/shop/lee-adaptacny-kruzok-77-mm-wide/p_66661.html
http://www.photonet.sk/shop/lee-foundation-kit/p_66600.html
Pozri sa na sadu filtrov od Lee.

rbr69
2013-04-28 10:04:37+02
príspevok od: Snowkill
Ahoj, poradí mi někdo kvalitní ND filr ?? pruměr 77 mm, nejlépe destičkový a kdyby nebyl ( ja jsme bohužel žadný nenašel) tak normalní ale aby se tam dal našroubovat jeste jinýf fitr , díval jsme se na tenhe co vy na to ? Dík Tom

http://filtry-objektivy.heureka.cz/b-plus-w-nd-1000x-77-mm/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=COm7q9_y67YCFYuR3godQU0AYw
predpokladam, ze vies do coho ides, lebo z otazky kvalitny nd filter ani z Tvojich foto nie je zrejme, co s nim chces fotit ... u nd je podstatna hustota a Ty vyberas najhustejsie filtre, takze s tym spojene aj specifika fotografovania ...

Jozi Mačutek
2013-04-28 10:42:24+02
inak mám doma ND 1000 a ND 8 ... nieje ND jak ND

Snowkill
2013-04-28 11:12:40+02
príspevok od: rbr69
predpokladam, ze vies do coho ides, lebo z otazky kvalitny nd filter ani z Tvojich foto nie je zrejme, co s nim chces fotit ... u nd je podstatna hustota a Ty vyberas najhustejsie filtre, takze s tym spojene aj specifika fotografovania ...
samozřejmě to chci používat na krajinu

kuk
2013-04-28 11:16:55+02
a čo polarizačný? nebol by na krajinu lepší?

Paulie
2013-04-28 11:30:30+02
príspevok od: kuk
a čo polarizačný? nebol by na krajinu lepší?
Na dlhé expozície za denného svetla asi ťažko.

Najlepšie by bolo, ak by autor témy vysvetlil aký má zámer, inak mu tu môžeme radiť hocičo vrátane ostriaceho a rally filtra.

Snowkill
2013-04-28 14:56:20+02
no záměr jsou samozřejmě dlouhé expozice na focení krajin, rozmazaní oblohy , vody ,,,, atd atd rád bych deskovej filtr nebot mam prechodové filtry takove a líp se s tím manipuluje :ú.

radoadamek
2013-04-29 16:55:40+02
Mam otazku do tejto temy, vcera som bol fotit za slnecneho pocasia ( prilis silne svetlo) fotil som.babu a aby som sa dostal na cas 1/250 som pouzil original hoya pro1 ND8 filter, vysla mi clona f2 lem sa mi zda ze fotky su menej kontrastne a nie take ostre ako bez filtra.....ja viem ze asi blba otazka, ale moze to byt tym filtrom alebo je to dane aj tym ostrym svetlom? Dakujem za nazor/radu a pytam sa slusne tal.poprosim len slusne a normalne nazory...

Paulie
2013-04-29 18:01:00+02
príspevok od: radoadamek
Mam otazku do tejto temy, vcera som bol fotit za slnecneho pocasia ( prilis silne svetlo) fotil som.babu a aby som sa dostal na cas 1/250 som pouzil original hoya pro1 ND8 filter, vysla mi clona f2 lem sa mi zda ze fotky su menej kontrastne a nie take ostre ako bez filtra.....ja viem ze asi blba otazka, ale moze to byt tym filtrom alebo je to dane aj tym ostrym svetlom? Dakujem za nazor/radu a pytam sa slusne tal.poprosim len slusne a normalne nazory...
Používam Hoya HMC ND4 na 55/1.2 ale rozdiel som nezbadal.
Bez filtra máš lepší kontrast na F2? Používal si aj slnečnú clonu? Žeby práve ND filter znižoval kontrast sa mi nezdá, iba ak by bol nejaký fake z ebay.

majster333
2013-04-29 19:39:30+02
na nižšej clone bývajú fotky menej kontrastné a ostré, ale to závisí od obj. a to asi vieš. Aj absencia slnečnej clony spraví poznateľné rozdiely. Aj nekvalitný, špinavý, mastný filter.

radoadamek
2013-04-30 06:53:24+02
No jo asi moja chyba....priznavam.....fotil som 60d s 85 mm 1,8 bez slnecnej clony. Filter je original. Ale asi bude problem ze som fotil ( zle som pozeral) na clone 1,8 co som zistil ze velka chyba......chromaticka aberacia ako prasa...uplne fialove peklo.....skusal som dalsi den....na 2,8 je to lepsie.....skusim dnes aj tu clonu...sa mi nechce ani verit ze by to.spravilo taky rozdiel

Štefan Káčer
2013-04-30 08:29:33+02

mal by si minimalne este uviest, ake telo, objektivy a ostatne fitre pouzivas ...
posledne dva tyzdne sme fotili krajinu a nd filtre sme pouzivali denne ...
ten BW v linku je skutocne dobry, jedinu nevyhodu pre mna som videl v tom, ze ked pouzivas aj dostickove filtre, tak sa ti vyrazne zvysuje vignetacia pri najsirsom ohnisku (opat ale vec objektivu, telu ....) - a samozrejme sroubujes a sroubujes
ak mas sadu dostickovych, najlepsie riesenie je z mojho pohladu LEE, ma podla mna iba jednu vyraznu vadu - cena ...

Snowkill
2013-05-01 12:32:25+02
príspevok od: Štefan Káčer
mal by si minimalne este uviest, ake telo, objektivy a ostatne fitre pouzivas ...
posledne dva tyzdne sme fotili krajinu a nd filtre sme pouzivali denne ...
ten BW v linku je skutocne dobry, jedinu nevyhodu pre mna som videl v tom, ze ked pouzivas aj dostickove filtre, tak sa ti vyrazne zvysuje vignetacia pri najsirsom ohnisku (opat ale vec objektivu, telu ....) - a samozrejme sroubujes a sroubujes
ak mas sadu dostickovych, najlepsie riesenie je z mojho pohladu LEE, ma podla mna iba jednu vyraznu vadu - cena ...
a kolik stojí ten Lee ? ja chci destičkoví to je super jeslti se dá do te kazety zasunout jak mé prechodové filtry ktere jsou na 77 mm objetkiv tak je to v pořádu jen se chci jeste zeptat zda ten LEE se nějak dá poškrábat ,kupoval jsme si přechodové filtry za dost penez jsou plastove a jsou pekne poskrabané .

Napster050
2013-05-01 13:42:06+02
a kolik stojí ten Lee ? ja chci destičkoví to je super jeslti se dá do te kazety zasunout jak mé prechodové filtry ktere jsou na 77 mm objetkiv tak je to v pořádu jen se chci jeste zeptat zda ten LEE se nějak dá poškrábat ,kupoval jsme si přechodové filtry za dost penez jsou plastove a jsou pekne poskrabané .
za sadu LEE filtrov si môžeš kúpiť jeden vinikajúci objektív s červeným pásikom

...poškriabať sa dajú asi všetky čo sú plastové, lenže nie je plast ako plast... LEE má v ponuke myslím aj sklenené s antireflexom, ale tie stoja majland...
slovenské 84.5mm sa mi zatiaľ poškriabať nepodarilo, ale je pravda že ich nepoužívam každý deň.

Snowkill
2013-05-01 19:05:40+02
príspevok od: Napster050
za sadu LEE filtrov si môžeš kúpiť jeden vinikajúci objektív s červeným pásikom

...poškriabať sa dajú asi všetky čo sú plastové, lenže nie je plast ako plast... LEE má v ponuke myslím aj sklenené s antireflexom, ale tie stoja majland...
slovenské 84.5mm sa mi zatiaľ poškriabať nepodarilo, ale je pravda že ich nepoužívam každý deň.
máš odkaz ? na ně ? tak jaký si mam koupit teb fitr ?

mayq
2013-05-01 19:26:49+02
máš odkaz ? na ně ? tak jaký si mam koupit teb fitr ?
Odkaz v sukromnej sprave

Štefan Káčer
2013-05-01 21:20:43+02
http://www.photonet.sk/shop/lee-filtre/c_205.html
http://www.leefilters.com/
... google

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()