Zdravim, rozhodujem sa o kupe zakladneho zoomu ( nieco od 17/18mm do 80 ) Cena priblizne do 200 eur, moze byt aj Sigma, Tamron. Zatial som uvazoval o Canone EF 17-85 , dobra volba? Vdaka
Mne prisiel jednoprstencovy setak (verzia s IS, staci bez STM) solidnejsia ako dvojprstencove chrastidlo 17-85. Ale budis. Do 200E mas bazarovy Tamron 17-50 f/2.8 (mk1) a to je tak asi max. co mozes mat co do kvality. Hladaj poctiveho a slusneho predajcu, kde bude zrejme setrne zaobchadzanie predchadzajuceho majitela a sucasny stav objektivu dobry. Zvysok si poriadne odskusaj mimo tela aj s telom. Ak bude predajca suhlasit, spiste aj kupnu zmluvu. Zvysok si naozaj mozes precitat vo fotoskole, netreba zajebabravat forum ....
To radsej fot dalej tym setakom co mas (typujem teda, ze mas 18-135 lebo dalsi setak je prave 17-85). Ten 17-85 mam jeden v sufliku, posluzil dobre dva roky ale ja som ho menil za stary 18-55 kde to bol viditelny rozdiel.
To radsej fot dalej tym setakom co mas (typujem teda, ze mas 18-135 lebo dalsi setak je prave 17-85). Ten 17-85 mam jeden v sufliku, posluzil dobre dva roky ale ja som ho menil za stary 18-55 kde to bol viditelny rozdiel.
praveze nemam ziadny obejktiv , iba pevnu 50 , a potrebujem nieco univerzalne
Zdravim, rozhodujem sa o kupe zakladneho zoomu ( nieco od 17/18mm do 80 ) Cena priblizne do 200 eur, moze byt aj Sigma, Tamron. Zatial som uvazoval o Canone EF 17-85 , dobra volba? Vdaka
ja sommal17-85 a je dosť dobrý, zlý nie je ani 18-135 IS, su to kompromisy samozrejem ale majú pekný rozsah. Ten prvý spomenutý má lepší AF - rýchlejší. Ak ti stačí pomalý af tak tamron 17-50 - vsetko sú to kompromisy.
Canon 17-85 má podľa môjho názoru jemne ostrejší obraz ako 18-55 bez IS, lepšiu kvalitu spracovania, kovový bajonet, väčší rozsah, IS, a hlavne poriadny autofocus. Stále je to ale seťák s nič moc svetelnosťou... Na krajinky dobrý, aj ked má väčšie skreslenie, ale to sa dá odstrániť jedným klikom.S vrčiacim 18-55 som mal len nervy.. stačilo že bolo šero a už som nezaostril.
btw: v tmavom prostredí sa AF chytá omnoho lepšie ako napr. 50mm f1.8
ja sommal17-85 a je dosť dobrý, zlý nie je ani 18-135 IS, su to kompromisy samozrejem ale majú pekný rozsah. Ten prvý spomenutý má lepší AF - rýchlejší. Ak ti stačí pomalý af tak tamron 17-50 - vsetko sú to kompromisy.
Niesom narocny na obejtivy, doteraz som fotil so setakom, ale to skvrkanie pri fucuse.. , 18-135 fajn ale chyba usm , a radsej o par mm mensie ohnisko na konci ako ten zvuk .., a tamron je super dobra svetelnost ale AF a som radsej za vacsie ohnisko , mam 50 1.8 takze to trosku vykopenzujem , Vdaka za nazor
Canon 17-85 má podľa môjho názoru jemne ostrejší obraz ako 18-55 bez IS, lepšiu kvalitu spracovania, kovový bajonet, väčší rozsah, IS, a hlavne poriadny autofocus. Stále je to ale seťák s nič moc svetelnosťou... Na krajinky dobrý, aj ked má väčšie skreslenie, ale to sa dá odstrániť jedným klikom.S vrčiacim 18-55 som mal len nervy.. stačilo že bolo šero a už som nezaostril.
Ano to som uvidel aj sam ze je to uplne ine spracovanie ,no bol by to taky univerzalnejsi objektiv, a tak isto fotim rad krajinky takze to siroke aj dlhe ohnisko by bolo velmi fajn tak s ttym setakom bol obcas kriz no mam 50tku takze si to asi skusim Taktiez vdaka za nazor
Zakladny zoom - Canon eos 60D
Cena priblizne do 200 eur, moze byt aj Sigma, Tamron. Zatial som uvazoval o Canone EF 17-85 , dobra volba? Vdaka
Na konci clanku hladaj stat "Základný zoom".
Cena priblizne do 200 eur, moze byt aj Sigma, Tamron. Zatial som uvazoval o Canone EF 17-85 , dobra volba? Vdaka
no mam 50tku takze si to asi skusim
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie