Kupil som Hoya Pro1 Digital CPL 67mm. Zaujimalo by ma ci je to nejaka chyba ked ho budem mat nonstop nasadeny na Tamrone 17-50mm alebo to nicomu neublizi. Je nejake zhorsenie ked mam nasadeny najprv CPL filter a potom mam na neho nasadeny este UV filter (sigma) ?
Zaujimalo by ma to pretoze ked mam na UV nasadeny CPL tak sa mi tam velmi nevojde krytka na objektiv a kedze si nechcem poskrabat CPL.
Ma to nejaky vplyv na vyslednu foto ze je to nasadene v tomto poradi ? Bude mat CPL nejaky vplyv na fotenie v interieri ?
Kupil som Hoya Pro1 Digital CPL 67mm. Zaujimalo by ma ci je to nejaka chyba ked ho budem mat nonstop nasadeny na Tamrone 17-50mm alebo to nicomu neublizi. Je nejake zhorsenie ked mam nasadeny najprv CPL filter a potom mam na neho nasadeny este UV filter (sigma) ?
Zaujimalo by ma to pretoze ked mam na UV nasadeny CPL tak sa mi tam velmi nevojde krytka na objektiv a kedze si nechcem poskrabat CPL.
Ma to nejaky vplyv na vyslednu foto ze je to nasadene v tomto poradi ? Bude mat CPL nejaky vplyv na fotenie v interieri ?
Dakujem
Nosit nastalo UV ma (pre niekoho) vyznam - ako ochrana predneho clenu. Nosit nastalo CPL je somarina. Berie ti svetelnost a v interieri ho vyuzijes len ak by si chcel fotit nieco za sklom. No a dva filtre naraz = 2 opticke prvky navyse = 2 x zhorsena kvalita.
Dakujem
ty si kupil Hoya Pro1 Digital CPL 67mm? no tak ten Tamron ma priemer 72mm na filtre, cize ak ho budes mat stale nasadeny na fotkach budes mat kruzok ale ak ti to nevadi nos ho tam stale
poskriabat objektiv mozes (obvodova cast objektivu plast), poskriabat sklo objektivu nato by si musel pouzit diamant alebo nieco extra tvrde, nemusis sa bat predny clen objektivu neni z plexiskla aby si ho poskriabal nechtom. uv filter sa pouziva ako ochrana napr. pri pade. Snimac ma zabudovany UV filter, proste obidva filtre naraz blbost. CPL- www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/polarizacny-filter/
poskriabat objektiv mozes (obvodova cast objektivu plast), poskriabat sklo objektivu nato by si musel pouzit diamant alebo nieco extra tvrde, nemusis sa bat predny clen objektivu neni z plexiskla aby si ho poskriabal nechtom. uv filter sa pouziva ako ochrana napr. pri pade. Snimac ma zabudovany UV filter, proste obidva filtre naraz blbost. CPL- www.ephoto.sk/ephoto/redakcny-blog/polarizacny-filter/
No mne sa celkom osvedcilo v situacii, ked som si zaspinil UV tak ze bolo v terene marne ho cistit (napr. drzkopad pri skialpe a fotak komplet obaleny v snehu) odmontovat UVcko a dofotit bez filtra ...
Ten predný člen sa dá poškrabať, neviem - možno sú to iba ochranné, alebo antireflexné vrstvy na šošovke, osobnú skúsenosť nemám, ale hodne inzerovaných objektívov má túto chybičku krásy s poznámkou, že to nemá vplyv na kvalitu fotky, čomu verím. Ja som zistil, že môj UV filter na 18-70-tke znižuje ostrosť, tak je pekne doma v krabičke. Pri transporte mám stejne nasadenú krytku a pri fotení by som si asi všimol že mám čosi nebezpečné pred čočkou. Je fakt, že tá krytka pri fotení zavadzia vo vačku, ale určite ju preto nezabudnem ju po fotení nasadiť.
Tamron 17-50mm + UV + CPL
Zaujimalo by ma ci je to nejaka chyba ked ho budem mat nonstop nasadeny na Tamrone 17-50mm alebo to nicomu neublizi.
Je nejake zhorsenie ked mam nasadeny najprv CPL filter a potom mam na neho nasadeny este UV filter (sigma) ?
Ma to nejaky vplyv na vyslednu foto ze je to nasadene v tomto poradi ?
Bude mat CPL nejaky vplyv na fotenie v interieri ?
Dakujem
Zaujimalo by ma ci je to nejaka chyba ked ho budem mat nonstop nasadeny na Tamrone 17-50mm alebo to nicomu neublizi.
Je nejake zhorsenie ked mam nasadeny najprv CPL filter a potom mam na neho nasadeny este UV filter (sigma) ?
Dakujem
Dakujem
ale ak ti to nevadi nos ho tam stale
neuvedomoval som si ze to zhorsuje kvalitu ked budu 2 nahodene
Aspon som zase o nieco mudrejsi
UV mam stale nasadeny len kvoli ochrane
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky