Zdravím vás, poradte mi prosím vás, mám nikon D90 s objektívom 18-105, potom 50mm/1,14 a širokouhlý tamron... Najviac používam ten 18-105 a teraz mi manžel povedal že mi kúpi na vianoce nový objektív, že si mám vybrať... No chcela by som niečo také ako 18-105, no samozrejme lepšie, cena do 1000ečiek Fotím všetko asi okrem krajiniek, hlavne svoje deti, syna ktorý zápasí, tehotné kamošky a ich deti... Prosím o radu, ja sa vôbec nerozumiem do tých čísel čo su na objektívoch, viem čo si o mne myslíte....no dajte typy. Hlavne aby mal objektív zoom, nechcem pevne sklo, ked fotim syna na zápase z tribuny s pevnym veľa nenafotím.... ĎAKUJEM ZA VÁŠ ČAS
z tribuny toho moc so zakladnymi objektivmi do 1000€ moc nenafotis ... ale ak zakladak tak 16-85 (ale ci ten vyuzijes ked maas 18-105) a tele tamron 70-300, to by ti vysli aj oba do 1000€ ... alebo najsam by asi bolo 70-200 f4 ale to je iba tele ... doplnila by si si rozsah, ktory nemas ... a daju sa snim fotiit aj portery ... samozrejme z vacsej vzdialenosti alebo len detaily.
- cisla su jednoduche, cim vacsie cislo, tym mensi uhol zaberu - cim mensie cislo za "f" tym viac svetelny, mozes pouzit rychlejsi cas, alebo mensie ISO
ale najsam najlepsie ... si nastuduj co tie cisla znamenaju ako sa pomoc nich da ovplyvnit fotka a budes sa vediet rozhodnut aj sama ...
Základný objektív na Nikon D90
Fotím všetko asi okrem krajiniek, hlavne svoje deti, syna ktorý zápasí, tehotné kamošky a ich deti... Prosím o radu, ja sa vôbec nerozumiem do tých čísel čo su na objektívoch, viem čo si o mne myslíte....no dajte typy. Hlavne aby mal objektív zoom, nechcem pevne sklo, ked fotim syna na zápase z tribuny s pevnym veľa nenafotím....
ĎAKUJEM ZA VÁŠ ČAS
- cisla su jednoduche, cim vacsie cislo, tym mensi uhol zaberu
- cim mensie cislo za "f" tym viac svetelny, mozes pouzit rychlejsi cas, alebo mensie ISO
ale najsam najlepsie ... si nastuduj co tie cisla znamenaju ako sa pomoc nich da ovplyvnit fotka a budes sa vediet rozhodnut aj sama ...
ale ak naozaj iba nahrada za 18-105 je jediny najidealnejsi za rozumnu cenu 16-85
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/objektivy-telekonvertory-predsadky/objektivy-ii-parametre/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/objektivy-telekonvertory-predsadky/objektivy-iii/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/objektivy-telekonvertory-predsadky/objektivy-iv---vyber-podla-pouzitia/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa