Fórum » Objektívy a filtre

Teleobjektiv pre Nikon DX

Nadzi
2014-03-31 22:24:07+02
Zdravim
mam v plane si zadovazit v blizkej dobe novy objektiv pre moju zrkadlovku Nikon D7100

chcel by som original no nebranim sa ani neznackovym objektivom k Nikonu a tam prave potrebujem poradit

zaujal ma vyrobca Tamron konkretne tento kus

http://www.megafoto.sk/Tamron-sp-150-600mm-f-5-6-3-di-vc-usd-pro-nikon

alebo ma zaujal original pre Nikon konkretne tento kus

http://www.megafoto.sk/Nikon-70-300mm-f4.5-5.6g-af-s-vr-zoom-nikkor

takze otazka znie ci mam ist do neznackoveho Tamronu ale zato velmi dobre vlastnosti a velke ohnisko
alebo ist do originalu ale zato takmer o polovicu lacnejsi a s horsimi parametrami

ak mate niaky dobry typ na pripadne lepsie teleobjektivy za podobnu cenu dajte mi prosim vediet dakujem

Nadzi
2014-03-31 22:33:06+02
pripadne som nasiel ocosi lacnejsi Tamron
http://www.megafoto.sk/Tamron-af-sp-200-500mm-f-5-6-3-nikon?utm_source=adpilot&utm_medium=cpc&utm_campaign=adpilot&utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting

Nadzi
2014-03-31 23:05:38+02
hej ale ide oto ze original nikor podobne objektivy idu od 1800 eur+
tak neviem kde je zakopany pes ci sa tie prachy platia iba koli znacke a inak je to rovnake.
ale zatial som rozhodnuty na 80 Tamron 150-600 a potom az ten slabsi original

Martin8101
2014-04-01 05:36:35+02
neverending story...
a) Cena je +/- meritkom kvality a teda vacsinou objektivy tretich stran nedosahuju v niektorych parametroch kvalitu objektivov original. Na druhej strane ich zase v niektorych parametroch mozu predcit. Su aj vynimky, zalezi to od toho, ako sa objektiv a niekedy aj konkretny kus vydari. Nakolko vsak tieto parametre nepoznas, lebo toho vela nastudovaneho nemas, tak Ti to moze byt jedno - pri objektivoch od 1000 € hore sa jedna o jemne rozdiely, ktore ty tvojim zaciatocnickym okom nerozoznas. Takze radim Ti, kup radsej Tamron, 70-300, nauc sa fotit a potom poskuluj po niecom dlhsom, drahsom, kvalitnejsom.
b) V prvom rade sa musis rozhodnut, co chces. Strielas od buka do buka, nikto nevie, co chces ist fotit. Wildlife, portrety, krajinky, akciu, sport, reportaz? Ved porovnavas dva objektivy, ktore su neporovnatelne (150-600 ma dvakrat vacsie ohniska...)
c) keby si venoval tolko casu citanim a fotenim, vedel by si, kam sa chces uberat, ktore poziadavky na objektiv mas a potom by si tu s uzivatelmi riesil len jemne nedostatky pripadne vyhody DVOCH POROVNATELNYCH OBJEKTIVOV

Nadzi
2014-04-01 11:24:22+02
No tak asi ked sa rozhodujem medzi Teleobjektivy tak stym nebudem fotit Makro nemyslis?
chcem fotit krajinku, sport, detaily architekturu zvierata atd skratka objekty ku ktorym je tazky pristup a nato mi zakladny objektiv nestaci ktory mam 18-105
a to bola tiez moznost ist do 70-300 ale nechcem o pol roka kupovat zase novy niesom milionar tak chcem nieco na dlhu dobu pretoze este musim kupit statiiv a tam pod 100 euro nechcem ist
ale viac menej som sa rozhodol pre ten Tamron 150-600
akurat co sa mi n elubi ze to nieje original ale zvyknem si
len som chcel v podstate vediet ci je lepsi drahsi neoriginal alebo lacnejsi original ale ekdze pises ze objektivy nad 1000 eur maju malo rozdielov a ako zaciatocnik si to nevsimnem tak mam vtom jasno.

ujosajner
2014-04-01 12:09:33+02
príspevok od: Nadzi
No tak asi ked sa rozhodujem medzi Teleobjektivy tak stym nebudem fotit Makro nemyslis?
chcem fotit krajinku, sport, detaily architekturu zvierata atd skratka objekty ku ktorym je tazky pristup a nato mi zakladny objektiv nestaci ktory mam 18-105
a to bola tiez moznost ist do 70-300 ale nechcem o pol roka kupovat zase novy niesom milionar tak chcem nieco na dlhu dobu pretoze este musim kupit statiiv a tam pod 100 euro nechcem ist
len som chcel v podstate vediet ci je lepsi drahsi neoriginal alebo lacnejsi original ale ekdze pises ze objektivy nad 1000 eur maju malo rozdielov a ako zaciatocnik si to nevsimnem tak mam vtom jasno.
priznavam, si pre mna prijemnym spestrenim dna. bud si tu zo vsetkych robis srandu alebo naozaj si milionar. za tie peniaze, ktore si do masiny dal a ktore este ides dat, si mohol mat plnoformatove telo a k nemu kvalitny pevny objektiv. nevies o foteni absolutne nic a vyhadzujes peniaze na blbosti, ktore este ani nevies, ci a ako vyuzijes. nepisal si nahodou pred dvomi tyzdnami, ze najblizsie 2 mesiace sa budes ucit o foteni a az potom budes investovat do vybavy?
naposledy ti dam radu: nevymyslaj sprostosti, fot s tym, co mas v ruke a nauc sa najprv aspon zaklady kompozicie. potom, ked prejde tak polrok a zacnes tusit, ako mas fotit, rozmyslaj o doplneni vybavy. a ked uz strasne chces teraz dalekohlad do vesmiru, tak si kup nejaky z bazaru a ked zistis, ze naozaj taky potrebujes, kup si sa strasne peniaze novy.

kasko
2014-04-01 12:32:24+02
Ked chces teleobjektiv, tak nerob kompromisy, kup rovno AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR - je to original a keby ti bolo zrazu vsetko blizko, tak urobit krok-dva vzad sa vzdy da Co sa tam budes trapit s ohniskom 300mm ci 600mm, ked mozes mat 800mm a budes kral.

Nadzi
2014-04-01 13:06:11+02
este sa peclivo rozhodnem

Džema
2014-04-01 13:50:08+02
Neverim ,ze mas 23 rokov.Toto je uz moc......

lukas_pd
2014-04-01 14:00:42+02
este sa peclivo rozhodnem
Všetci vieme, že nerozhodneš. proste kúpiš a bude

Nadzi
2014-04-01 14:06:19+02
Objektiv by mal byt cenovo umerny fotoaparatu alebo sa mylim?

Džema
2014-04-01 14:07:37+02
nie, tvojim skusenostiam

Marcel Rebro
2014-04-01 14:10:31+02
Nie. Je to rovnako ako s autami. Mal by byt nepriamo umerny velkosti tvojho ojojaka.

PS : ten 200/2 VR II co mam na profilovej fotky nie je moj, ale pozicany

Nadzi
2014-04-01 14:11:09+02
Nikon D7100 sa predáva v sete s už starším objektívom AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Preto sme sa rozhodli ho podrobiť testu, či ešte novému Nikonu a jeho vysokému rozlíšeniu „stačí“. S poľutovaním musíme povedať, že hoci to bol výborný seťák na D90 a D7000, pre D7100 je už potrebné sa pozrieť po niečom inom – minimálne AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR. 24 megapixelov 18-105-ke už nesvedčí a hlavne do rohov je to už doslova „blato“.

Navyse ja niesom fotogoraf tak dobry ze z hovna spravi luxus. preto cim lepsi objektiv aspon podla mna a logicky tym lepsie sa stym bude fotit alebo inak povedane lahsie sa stym bude fotit pre zaciatocnikov z viacerych napriklad uhlov

Marcel Rebro
2014-04-01 14:14:49+02
príspevok od: Marcel Rebro
Nie. Je to rovnako ako s autami. Mal by byt nepriamo umerny velkosti tvojho ojojaka.

PS : ten 200/2 VR II co mam na profilovej fotky nie je moj, ale pozicany
Oprava : Mal by byt rozmermi nepriamo umerny velkosti tvojho ojojaka.

Marcel Rebro
2014-04-01 14:17:13+02
Nikon D7100 sa predáva v sete s už starším objektívom AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Preto sme sa rozhodli ho podrobiť testu, či ešte novému Nikonu a jeho vysokému rozlíšeniu „stačí“. S poľutovaním musíme povedať, že hoci to bol výborný seťák na D90 a D7000, pre D7100 je už potrebné sa pozrieť po niečom inom – minimálne AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR. 24 megapixelov 18-105-ke už nesvedčí a hlavne do rohov je to už doslova „blato“.

Navyse ja niesom fotogoraf tak dobry ze z hovna spravi luxus. preto cim lepsi objektiv aspon podla mna a logicky tym lepsie sa stym bude fotit alebo inak povedane lahsie sa stym bude fotit pre zaciatocnikov z viacerych napriklad uhlov
Žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, si si toto neprečítal skôr ako si si ten objektív žiaľbohu kúpil.

Nadzi
2014-04-01 14:24:06+02
no tak mal som dve moznosti kupit uplne zaklad 55 alebo teda 105 a ta 105tka bude urcite stacit ked budem fotit v uzkych prostrediach a na male vzdialenosti pripadne casom este dokupim niaky sirokouhli a niaky teda teleobjektiv na dlhe vzdialenosti ide mi hlavne o velmi dobre detaily architektury zvierat a veci ku ktorym je tazko sa priblizit.

ujosajner
2014-04-01 14:54:06+02
no tak mal som dve moznosti kupit uplne zaklad 55 alebo teda 105 a ta 105tka bude urcite stacit ked budem fotit v uzkych prostrediach a na male vzdialenosti pripadne casom este dokupim niaky sirokouhli a niaky teda teleobjektiv na dlhe vzdialenosti ide mi hlavne o velmi dobre detaily architektury zvierat a veci ku ktorym je tazko sa priblizit.
no dobre, skusim uplne naposledy. preco sa vlastne najprv nechces naucit fotografovat a az potom nakupovat drahu techniku? ked chces fotit detaily architektury a zvierat, tak fot doma detaily nabytku a zariadenia alebo fot papagaja alebo psa alebo macku. na tom sa nauc komponovat, zaostrovat a upravovat fotky. ked to zvladnes, potom nakupuj dalekohlady a chod do lesa fotit jelene z kilometra.

ujosajner
2014-04-01 15:06:37+02

nebude sa s tym ani lepsie ani lahsie fotit. dolezite su v prvom rade tvoje schopnosti a aj keby si mal v rukach vlajkovu lod nikonu s najlepsim sklom na svete, nevylezie z toho nic normalne ak to neodfotis dobre ty. rozdiel oproti lacnym objektivom bude v technickej kvalite snimky, ale to neznamena, ze to bude lepsia fotografia.

Strana 1 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()