Zdravím, vlastním sony a6700 a chcel by som sa poradiť, hľadám nejaký macro objektív. Momentálne som na tamtron 17-70 a všímam si, že strašne veľa prechádzam do fotenia na macro režim. Chcel by som ale niečo z čoho by som vytiahol ešte viac v macre a zamerať sa viac aj na hmyz / včely, pavúky a podobne. Viete mi niečo odporúčiť nechem íst zatiaľ do niečoho veľmi komplikovaného čo sa nastavení týka ako je Laowa 25 ultra macro, ale skôr niečo bežnejšie. Vďaka za rady. Rozpočet ja okolo 300 eur, mohol by byť aj použitý objektív z bazáru
Normálny človek by zobral do ruky metlu a pavučina zmietol 😜 Fotograf radšej zoberie do ruky foťák. Ono pekný neporiadok môže byť krajší ako pekný poriadok 😉
To si vystihol! 😂😂😂
Druhý príklad toho, čo hovoríš: Rozbila sa nám váza z Ikey. Manželka ju chcela vyhodiť, ale ja som si všimol, že tam vznikli lomy pripomínajúce nejaké pohorie. Tak som si ju zachoval na makro-fotenie cez víkend 😄
Ja sa už neviem koľko dní pokúšam odfotiť peknú pavučinu čo máme na balkóne, ale nedarí sa mi, hlavne kvôli vetru 😅
Neveim kde byvas, ale posledne dni by uz nemali byt narazove vetry na Slovensku. Skus si dat na stativ, predostrit rucne kde je to ostre ked je slabsi vietor a cakaj ked zoslabne vietor a vtedy cvakni, maj pritom zapnuty zadny displej so zvacsenim kvapky a pod. kde ostris (Ja mam 5x a 10x zvacsenie), pripadne v jednej ruke drz kablovu spust alebo dialkovy spust a druhou mozes doostrovat prstencom na objektive. Do 20 minut by sa Ti mohol podaril zaber. P.S. Nachvilku sa odmlcim, ako pracujem z domu, som zabudol ze mam pracovat...
Neveim kde byvas, ale posledne dni by uz nemali byt narazove vetry na Slovensku. Skus si dat na stativ, predostrit rucne kde je to ostre ked je slabsi vietor a cakaj ked zoslabne vietor a vtedy cvakni, maj pritom zapnuty zadny displej so zvacsenim kvapky a pod. kde ostris (Ja mam 5x a 10x zvacsenie), pripadne v jednej ruke drz kablovu spust alebo dialkovy spust a druhou mozes doostrovat prstencom na objektive. Do 20 minut by sa Ti mohol podaril zaber. P.S. Nachvilku sa odmlcim, ako pracujem z domu, som zabudol ze mam pracovat...
Vďaka za tip!
Je pod povalou, privysoko pre statív - pokúšam sa to z ruky...
Ti poviem, čo sa v tých hororoch natrápia, kým tie umelé pavučiny vyrobia 🤩
Tomu som nikdy nerozumel preco take zlate zvieratka davaju do hororov, od detstva som rad pozoroval zvieratka a take drobne a neskodne ako su pavuky. Horory by mali byt o inych veciach. Mna napriklad neraz vydesilo ked dva statne sviatky/dni pracovneho pokoja po sebe pripadli na vikend (aj tento mesiac)...
Druhý príklad toho, čo hovoríš: Rozbila sa nám váza z Ikey. Manželka ju chcela vyhodiť, ale ja som si všimol, že tam vznikli lomy pripomínajúce nejaké pohorie. Tak som si ju zachoval na makro-fotenie cez víkend 😄
Su aj horsie veci, napriklad obnova historickych pamiatok. Clovek sa tesi ze maju zaujimavu patinu a Oni Ti to pred ocami zrenovuju! Mozno Ikea by mohla za zvysenu cenu predavat uz zaujimavo rozbite vazy!
Tomu som nikdy nerozumel preco take zlate zvieratka davaju do hororov, od detstva som rad pozoroval zvieratka a take drobne a neskodne ako su pavuky. Horory by mali byt o inych veciach. Mna napriklad neraz vydesilo ked dva statne sviatky/dni pracovneho pokoja po sebe pripadli na vikend (aj tento mesiac)...
😄
Rovnako si myslím. Ľudia nemajú radi pavúky len preto, lebo sú škaredé. To je nedostatočný dôvod na to, nenávidieť nejakého tvora a snažiť sa ho zabiť.
Pripomenulo mi to jeden vtip, ktorý bohužiaľ funguje len v Angličtine:
"My wife told me to take the spider out instead of killing him. Went out. Had a few drinks. Nice guy. He’s a web designer."
Su aj horsie veci, napriklad obnova historickych pamiatok. Clovek sa tesi ze maju zaujimavu patinu a Oni Ti to pred ocami zrenovuju! Mozno Ikea by mohla za zvysenu cenu predavat uz zaujimavo rozbite vazy!
"Zaujímavo pred-rozbité vázy pre fotografov. Akcia: Dnes len 40 EUR!" 😂😂😂
No ja Ti neviem, kolegyňa prítomnosť pavúka v kancli ocenila tým, že sa postavila na stôl a vrieskala...😆A my sme sa tvárili, že ho hľadáme ale v podstate sme si to užívali...zvlášť, keď mala sukňu😂
No ja Ti neviem, kolegyňa prítomnosť pavúka v kancli ocenila tým, že sa postavila na stôl a vrieskala...😆A my sme sa tvárili, že ho hľadáme ale v podstate sme si to užívali...zvlášť, keď mala sukňu😂
To si mi zase pripomenul túto komediálnu scénku:
https://youtu.be/GfDQuPuoPmU?t=33m37s
😄
Pôvodne som ju videl od nemeckej komičky Martiny Hill, ale jej video neviem nájsť a toto je vraj originál.
Macro objektív
Fotograf radšej zoberie do ruky foťák. Ono pekný neporiadok môže byť krajší ako pekný poriadok 😉
P.S. Nachvilku sa odmlcim, ako pracujem z domu, som zabudol ze mam pracovat...
P.S. Nachvilku sa odmlcim, ako pracujem z domu, som zabudol ze mam pracovat...
Je pod povalou, privysoko pre statív - pokúšam sa to z ruky...
Horory by mali byt o inych veciach. Mna napriklad neraz vydesilo ked dva statne sviatky/dni pracovneho pokoja po sebe pripadli na vikend (aj tento mesiac)...
Mozno Ikea by mohla za zvysenu cenu predavat uz zaujimavo rozbite vazy!
Horory by mali byt o inych veciach. Mna napriklad neraz vydesilo ked dva statne sviatky/dni pracovneho pokoja po sebe pripadli na vikend (aj tento mesiac)...
Rovnako si myslím. Ľudia nemajú radi pavúky len preto, lebo sú škaredé. To je nedostatočný dôvod na to, nenávidieť nejakého tvora a snažiť sa ho zabiť.
Pripomenulo mi to jeden vtip, ktorý bohužiaľ funguje len v Angličtine:
"My wife told me to take the spider out instead of killing him.
Went out. Had a few drinks. Nice guy. He’s a web designer."
https://x.com/Dadsaysjokes/status/1196528432538177536?lang=en
😄
Mozno Ikea by mohla za zvysenu cenu predavat uz zaujimavo rozbite vazy!
😄
Pôvodne som ju videl od nemeckej komičky Martiny Hill, ale jej video neviem nájsť a toto je vraj originál.
😄
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa