Už zopár týždňov pokukujem po nejakej pevnej 50-tke, na Nikon Z. Na objektív Nikon 50/1,2S nemám peniaze, takže nad ním ani nerozmýšľam. Včera mi napadlo, že si pozriem nejaké videá na youtube, pretože mi v hlave vŕta objektív Nikon 50/1,4S, a našiel som tam jedno české video (takže človek aspoň všetkému rozumel), a bolo to porovnanie objektívov Nikon 50/1,8S, a 50/1,4S. Pri pozeraní tohto videa mi napadlo, že mám doma Nikon 50 mm f/1,4 AF-S NIKKOR G, ktorý som používal na zrkadlovkách. Ale kvôli jeho mäkkej kresbe, som nikdy pod clonu 2,2 na zrkadlovkách nešiel. Aj podľa recenzií je tento objektív na plne otvorenej clone mäkký... Keď som prišiel domov z roboty, zobral som Nikon Z6, nasadil adaptér, a Nikon 50 mm f/1,4 AF-S NIKKOR G. Nečakal som zázraky, ale moje prekvapenie bolo obrovské 😊. Na Z-tku je tento objektív krásne ostrý, a použiteľný aj na clone 1,4. Určite niektorí Nikonisti máte tento objektív doma. Vyskúšajte ho na Z-tku, a možno budete taktiež veľmi milo prekvapení. A v konečnom dôsledku som ušetril peniaze, aj keď tie dve 50-tky 1,8 a 1,8 na Zetko nie sú až také drahé. Budem rád, ak mi napíšete Vaše skúsenosti 😊.
Som sa pomýlil. Som myslel že som vo vlákne Sony, lebo práve mi Sony objektivy chodili po rozume. No ale čo to hovorí… Dostupnosť bazarovych Sony objektívov je väčšia ako dostupnosť pre Nikon Z. Lebo na Nikon Z som na bazari nic v svetelnosti 1.2, 1.4 nevidel.
No ale čo to hovorí? Že teda Nikon 50tky zo svetelnosťou 1.2 a 1.4 sú tak dobré že ich majiteľia nepredávajú? Alebo tak zlé že ich nekupujú aby ich potom nepredávali? Nehovorí to uplne nič...
To je úplne v poriadku a má to viacero dôvodov. Nemusíš sa báť nie je to tým že by Sony 50tka bola tak zlá že sa jej užívatelia systému hromadne zbavujú
I keď teda objektívne Nikon 50 1.8 S je oproti Sony FE 50 1.8 trochu iná liga. Ak si chcel naznačiť toto tak s tebou absolútne súhlasím.
Nikon Z, a objektív Nikon 50 mm f/1,4 AF-S NIKKOR G
Ja ako light zostavu nosím 28/2.8 a MC105
I keď teda objektívne Nikon 50 1.8 S je oproti Sony FE 50 1.8 trochu iná liga. Ak si chcel naznačiť toto tak s tebou absolútne súhlasím.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa