tak sa potom ospravedlnujem,ale ak som sa ja spravne docital tak 1.8D ma dobru kresbu na clonach 4-8,kdezto 1.4G na 2,8 - 4,5 nako tak,ale nemozem povedat lebo s tym nemam osobnu skusenost, ale 1.4G ma 9 lamelovu clonu cize bude mat krajsie rozostrenie,zalezi na co to chces ci na krajinu alebo na portret ?
Staci ked si das vyhladat vo fotkach 50/1,4 alebo 50/1,8 a najde ti kopec vysledkov, vidis co sa da s tym nafotografovat. Ked pozries forum, napr. vo vlakne Aky objektiv k D200, alebo objektiv k D700 sa to omielalo nedavno. Fotografia s 50/1,4AF-D - www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/159277/domace-kino/
tak sa potom ospravedlnujem,ale ak som sa ja spravne docital tak 1.8D ma dobru kresbu na clonach 4-8,kdezto 1.4G na 2,8 - 4,5 nako tak,ale nemozem povedat lebo s tym nemam osobnu skusenost, ale 1.4G ma 9 lamelovu clonu cize bude mat krajsie rozostrenie,zalezi na co to chces ci na krajinu alebo na portret ?
ked mas d90, tak ti bude bohate stacit aj 1.8, ta ma praveze ostrejsiu kresbu v strede, 1.4 je ostrejsia na bokoch, rychlejsie ostri, ked mas peniaze a je ti to jedno, zober 1.4.. mne osobne by stacila aj 1.8
vsetko zalezi od finacii.......ja osobne fotim uz dva roky 50mm 1.8.....D90....a na tento objektiv nedam dopustit......fotim vacsinou na clone 2.8 a som neskutocne spokojny.....
Mal som 50 1,8 bez motorceka na D90 ale predal som ho. Bol mi uz zbytocny k 35 1,8 a 85 1,8. Inak to bol v tom case ked som ho mal ako jediny ultrasvetelny objektiv moj najoblubenejsi objektiv a kludne som fotil aj na otvorenu clonu, ostrost mi stacila. Pouzival som ho uplne na vsetko. Ale myslim, ze na portrety je 85 1,8 este lepsia ako 50-tka.
Ja som ho kupil dnes, prave na portrety (atelier, ulica) a zatial je to super (2 testovacie zabery)... postupne nahradzam zoom objektivy pevnymi ohniskami...
Ktory objektiv odporucate?
Nikon AF 50/1,8 D
alebo
Nikon AF-S 50/1.4 G
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie