uf, ja som kupil AF-S 1,4 G, kresba na plnu dieru slabáá, a dokonca ho aj reklamujem. V slede fotiek spraví prvú dobrú, potom nasleduju 3 so žltým závojom premiestnujucim sa zhora smerom dole, 5 fotka celkom žltá a tmavá, 6ta fotka ok... Naštatie som na vadu prišiel hned ako som začal fotit tzn. o 2 dni po kúpe, tak ide na výmenu. Musím pochváliť prístup predajne megafoto, kde po telefonate a nasledom zaslani niekolkych záberov, mi bola okamzite navrhnuta vymena kus za kus (teda ziadne posudzovania a oprava) bez jedineho naznaku špekuliacii alebo neochoty. Este aby som sa vrátil k objektívu, velmi dobre vysledky zacina davat až od clony 2,8. Nižšie čísla sú skor ako rezerva pre zle svet. podmienky, kde je lepsie mat ako taky zaber ako presumene nic.. Mozno by som zobral miesto neho nejaku 1,8, ale tie nemaju motorček... beda nám, čo sme šetrili na telách...
nejake priklady vybrate pre ukazku, celu seriu opakujucich sa chyb som zmazal tak snad postaci na demostraciu toto . (PS. fotene na prioriteclony, f1,4, wb fix, ostraci bod fix stred., fotene hned za sebou v rezime single.
nejake priklady vybrate pre ukazku, celu seriu opakujucich sa chyb som zmazal tak snad postaci na demostraciu toto . (PS. fotene na prioriteclony, f1,4, wb fix, ostraci bod fix stred., fotene hned za sebou v rezime single.
Toto nie je chyba objektívu ale pravdepodobne blikajúceho žiarivkového osvetlenia foteného časom kratším ako 1/100s
Toto nie je chyba objektívu ale pravdepodobne blikajúceho žiarivkového osvetlenia foteného časom kratším ako 1/100s
Tiež by som sa prikláňal k tomuto vysvetleniu. Vyskúšať vonku pri dobrom a prirodzenom svetle.
Inak na plnú dieru by som nečakal perfektnú kresbu. Skúšal som Canon 50 f/1.2L a vyslovene ma prekvapil v zlom zmysle slova. Čo sa týka 50-ky, tak Nikon by ich mal mať lepšie ako Canon, ale aj tak by som pri 50-ke išiel do Sigmy.
Ktory objektiv odporucate?
Nikon AF 50/1,8 D
alebo
Nikon AF-S 50/1.4 G
Este aby som sa vrátil k objektívu, velmi dobre vysledky zacina davat až od clony 2,8. Nižšie čísla sú skor ako rezerva pre zle svet. podmienky, kde je lepsie mat ako taky zaber ako presumene nic.. Mozno by som zobral miesto neho nejaku 1,8, ale tie nemaju motorček... beda nám, čo sme šetrili na telách...
Inak na plnú dieru by som nečakal perfektnú kresbu. Skúšal som Canon 50 f/1.2L a vyslovene ma prekvapil v zlom zmysle slova. Čo sa týka 50-ky, tak Nikon by ich mal mať lepšie ako Canon, ale aj tak by som pri 50-ke išiel do Sigmy.
žiarivkove osvetlenie nemam v miestnosti..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa