je to manualny objektiv vyzera ze bakeh ma krasny , da sa verit tomu? su skusenosti? Viem sa knemu dostat k novemu za 120 euracov len neviem jak je to s manual ostrenim ci to sa da ci nie len ma laka ta cena
Toto sklo laka mnohych z nas a takmer kazdy si to rozmysli, ked ma ostrit manualne. Pri hlbke ostrosti par milimetrov je to problem aj s FF profi fotakom s velkym hladacikom. Ak ti nevadi velke mnozstvo nezaostreneho odpadu, tak za tie peniaze by som to zvazil. Ten, kto to predava asi prisiel na to, ze manualne zaostrit s tymto objektivom je skor vec nahody, ako pravidlo.
Nie nepredava to nikto je to z nemecka normalne z obchodu za nakupnu cenu a mozno aj menej to vyjde neviem presne zatial to mam odhadom od bratranca ale ratam ze bude aj menej kedzeprogramovatelna spust tam v obchode stoji 80 eur a ponukal mi to za nejakych 12 Ono to urcite neni kvalitne nejake ale ten vystup co je tam na odkaze co som daval neni vobec zly za tie \"par\"korun len chce to rucne sa prplikat asi
pozor na taky obchod, je vela obchodov, co ponujaku rozny tovar za polovicne ceny, zaplatis vopred a nic Ti nepride, alebo Ti pride v baliku nieco uplne ine ako si si objednal.
nie ako vravim on tam robi je nemec a normalne tam je zamestany on to predava ako vravim je to bratranec takze podvod nehrozi,,,len tam sa nevola ten objektiv samyang ale iny nazov ma a ofic stoji 254 jury ja len ze sa mi pacil bokeh na tom linku co tot o davalo aj ostrost nebola zla na pnu dieru
Nie podvod neni to na 100 percent bo bratanec je nemec a je zamestnany tam vo firme takze ich predava v pohode robi tam uz roky ja len ze vystup sa mi zdal az privelmi dobry za tie parkorun co to viem si zohnat ,krasny bokeh to ma na tom linku ak to je pravda. akurat to MF
Nie podvod neni to na 100 percent bo bratanec je nemec a je zamestnany tam vo firme takze ich predava v pohode robi tam uz roky ja len ze vystup sa mi zdal az privelmi dobry za tie parkorun co to viem si zohnat ,krasny bokeh to ma na tom linku ak to je pravda. akurat to MF
Upozorňujem na ešte jeden vážny problém. Na D90-ke a nižších modeloch Nikonu pri objektívoch bez vstavaného procesora nefunguje ani automatické meranie expozície (čo je myslím aj prípad tohto objektívu)
no pokial bude fungovat indikacia zaostrenia vo fotoaparate tak si myslim ze sa s manualnym ostrenim da zit v pohode,ak to ma aj CPU tak bude fungovat aj TTL v blesku,a na manual ostrenie je vraj dobry aj split focus screen ale to odskusane nemam
Testoval som ho. Objektiv je opticky vyborny, bokeh a kontrast su krasne. Ale to manualne ostrenie je des. Nie tym, zeby to bol principialne problem, ale tym, ze ostriaci prstenec je mizerny - ma kratky nahusteny chod. S delenou alebo matnou matnicou sa s tym da naucit, ale nie je to idealne. Ja si pockam na dalsiu verziu.
Testoval som ho. Objektiv je opticky vyborny, bokeh a kontrast su krasne. Ale to manualne ostrenie je des. Nie tym, zeby to bol principialne problem, ale tym, ze ostriaci prstenec je mizerny - ma kratky nahusteny chod. S delenou alebo matnou matnicou sa s tym da naucit, ale nie je to idealne. Ja si pockam na dalsiu verziu.
Krátky chod je problém väčšiny mových objektívov bohužiaľ, len pri nich ide o to aby mal AF motor krátku dráhu a rýchlo zaostril - na úkor presnosti často, škoda. Obyčajná stará plastová 50 F1,8 MkI je na ručné ostrenie oveľa pohodlnejšia ako nová Sigma 50 F1,4 za štvornásobok ceny (je to pol otáčky verzus štvť otáčky a to je sakra rozdiel...
Krátky chod je problém väčšiny mových objektívov bohužiaľ, len pri nich ide o to aby mal AF motor krátku dráhu a rýchlo zaostril - na úkor presnosti často, škoda. Obyčajná stará plastová 50 F1,8 MkI je na ručné ostrenie oveľa pohodlnejšia ako nová Sigma 50 F1,4 za štvornásobok ceny (je to pol otáčky verzus štvť otáčky a to je sakra rozdiel...
No len ten Samyang ziadne AF nema, je plne manualny, co do ostrenia aj clony, takze pre kratky ostriaci kruzok nema ospravedlnenie. Napada ma iba ze pouzili nejake hotove komponenty pre ine objektivy... Navyse je to 85/1.4 a tam je presne zaostrenie kriticke. Na vzdialenost 5 metrov je hlbka ostrosti radovo v centimetroch.
Ad ostrost, na 2.8 je uz ostry mimoriadne, na 1.4 a 2.0 takisto az-az, vzhladom k cene nehovoriac.
Samyang - 85mm-1.4 ?
je to manualny objektiv vyzera ze bakeh ma krasny , da sa verit tomu?
su skusenosti?
Viem sa knemu dostat k novemu za 120 euracov len neviem jak je to s manual ostrenim ci to sa da ci nie len ma laka ta cena
Ono to urcite neni kvalitne nejake ale ten vystup co je tam na odkaze co som daval neni vobec zly za tie \"par\"korun len chce to rucne sa prplikat asi
ja len ze sa mi pacil bokeh na tom linku co tot o davalo aj ostrost nebola zla na pnu dieru
ja len ze vystup sa mi zdal az privelmi dobry za tie parkorun co to viem si zohnat ,krasny bokeh to ma na tom linku ak to je pravda.
akurat to MF
ja len ze vystup sa mi zdal az privelmi dobry za tie parkorun co to viem si zohnat ,krasny bokeh to ma na tom linku ak to je pravda.
akurat to MF
mozno ti to pomoze
Komplet test.
http://picasaweb.google.com/sapphire.boy2/NikkorPolarBokehComparison?feat=flashslideshow#5318473581901498530
http://picasaweb.google.com/sapphire.boy2/NikkorPolarBokehComparison?feat=flashslideshow#5318473581901498530
Ad ostrost, na 2.8 je uz ostry mimoriadne, na 1.4 a 2.0 takisto az-az, vzhladom k cene nehovoriac.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa