Zdravím, ktorý základný zoom odporúčate na 40D z širokej palety sigiem a nikonov (s clonou 2,8) az po canony v rovnakej cenovej hladine (s clonami okolo 4 ale s IS) okolo tych 500€ Pouzitie - portret, reportaz, krajina, sem tam street... ------------------------------------------------- Pokukujem po sigme 24-70 2,8 bez HSM za 500, do uvahy prichadza aj tamron 17-50 s VC (stabil.), popr. este nejaka sigma 17-70 2,8-4, ci tamron 28-75 2,8 a od canonu origo 17-85 4-5,6 a ostal este tamron 17-50 nestabilny ------------------------------------------------- Mate skusenosti s niektorym z tychto objektivo? ci nebodaj poznate lepsi v tej istej cenovej hladine? Za vsetky rady tipy budem vdacny
tento tamron by som urcite kvoli ostreniu v tejto triede neodporucal. periferne krizove body na 40d-60d ti premeni na ciarove. jedine ak by staci AF system na 450d.
Sigmu 24-70 2,8 a Tamron 28-75 2,8 by som škrtol hneď, lebo nie sú dosť široké. A do zoznamu by som naopak zaradil Canon EF-S 15-85mm f/3,5-5,6 IS USM. Je síce trochu nad tvoj limit, ale od svojho predchodcu (17-85IS) by mal byť lepší po všetkých stránkach...
jeden z objektívov, ktoré používam na 50D je Tamron 17-50/2,8 bez VC...som spokojný...tu asi ťažko má niekto všetky tie objektívy, ktoré si menoval, nečakaj objektívne porovnanie ...najlepšie, keď si vyhľadáš fotky podľa objektívov a porovnáš si sám...a ešte odporúčam stránku http://recenzie.hladacik.sk/
ja by som bral prave tamron 28-75. je sice malo siroky, ako spominaju kolegovia, je to vsak urcitym sposobom vyzva naucit sa komponovat aj trochu inak. v minulosti neboli zdaleka take moznosti ako teraz, a fotografie sa robili tiez vyborne (jednym dychom dodavam, ze prakticke skusenosti nemam, paci sa mi vsak pomer cena/vykon podla snimkov, ktore su na internetoch, ako aj buduca pouzitelnost na pripadny FF).
na krajinky by som si nechal 18-55 (hoci je to len plastak, po pricloneni je celkom pouzitelny, aj ked nie vyborny - skusal som ho na krstneho 450D) alebo 17-40 (ten ma vela ludi a su s nim spokojni).
Ta 17-40 sa tu niekde predavala bazarova za 500, ale neviem neviem ako s tym nejake portrety pofotim na clone 4, popr. by som musel kupit este 50-1,8 a to by ma uz vyslo 600
Tak zatial to vyzera na tu 17-40 a chcel som sa spytat na nejake osobne skusenosti s fotenim portretov ako to vyzer atd...
17-40/4L je podľa môjho subjektívneho názoru veľmi dobré sklo a v niektorých situáciach je dokonca lepší ako 16-35-2,8 (napr. protisvetlo a rosah) Ale na druhej strane na portréty radšej pouťívam pevnú 50-tku (celá postava), alebo makráč 100/2,8 (tvár). Skús si za pár ojro kúpiť pevné sklo 50mm/1,8 a budeš čubrnet, čo z neho vylezie.
Zakladny zoom
Pouzitie - portret, reportaz, krajina, sem tam street...
-------------------------------------------------
Pokukujem po sigme 24-70 2,8 bez HSM za 500, do uvahy prichadza aj tamron 17-50 s VC (stabil.), popr. este nejaka sigma 17-70 2,8-4, ci tamron 28-75 2,8 a od canonu origo 17-85 4-5,6 a ostal este tamron 17-50 nestabilny
-------------------------------------------------
Mate skusenosti s niektorym z tychto objektivo? ci nebodaj poznate lepsi v tej istej cenovej hladine?
Za vsetky rady tipy budem vdacny
Ja mam ako zakladak na 40D 17-40/f4 L USM Ale je to bez IS a trosku drahsie
Skus nieco najst aj o : tokina 16-50/2.8
http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=286.0
na krajinky by som si nechal 18-55 (hoci je to len plastak, po pricloneni je celkom pouzitelny, aj ked nie vyborny - skusal som ho na krstneho 450D) alebo 17-40 (ten ma vela ludi a su s nim spokojni).
Na 40D je 17-55/2,8 lepsi ako 17-40/4 ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa