Lollita: no ak peniaze za 85/1.2L II nie su problem tak si kup objektivy dva, ale 135/2 na crope bude pozitelna tak na hlavu s ramenami a este sa ja nabehas dozadu, takze radsej 50/1.4 alebo 50/1.8 II a k tomu 85/1.8
Lollita: no ak peniaze za 85/1.2L II nie su problem tak si kup objektivy dva, ale 135/2 na crope bude pozitelna tak na hlavu s ramenami a este sa ja nabehas dozadu, takze radsej 50/1.4 alebo 50/1.8 II a k tomu 85/1.8
Nad tou 50/1.4 som veru uvažovala,no nebudete náhodou zbytočné mať aj 50 aj 85. Chcem len jeden a radšej lepší.
Loliita: s vyhladom do buducnosti to zbytocne urcite nebude. Ak mas penazi dost tak mozes aj odporucanu vynikajucu EF 85/1.8 nahradit novou Sigmou 85/1.4 ale za dva tyzdne po foteni s akoukolvek 85-kou na APS-C budes na tomto fore zakladat nove vlakno: Aku 50-ku by ste doporucili k 500D pripadne nieco sirsie ?
Sachtikus: ako jediny objektiv ????? - nezmyselne sklo na APS-C !!!! Naco jej tu odporucas telefoto, pytala sa na portret nie na fotenie vtacikov , kaciciek a vevericiek
Sachtikus: ako jediny objektiv ????? - nezmyselne sklo na APS-C !!!! Naco jej tu odporucas telefoto, pytala sa na portret nie na fotenie vtacikov , kaciciek a vevericiek
ja uz i 8mm- fisheye Pod pojmem portret se toho schova mnoho, hlavne kdyz je tam ksicht Kazdy kdo chce \"portretni\" objektiv, by mel zaroven pripojit i par ukazek, aby se vedelo co si pod tim slovem vlastne predstavuje... detail, celek, polocelek... venku, vevnitr atd...
to je bomba - máš nádherný bokeh, len ateliér musí byť veľkosti telocvične
sa priznam ze aj ja som mal to sklo pozicane od kamarata fotil som v jednej rozbitej hale sestru no musel som ist az do druhem miestnosti aby som ju zmestil do hladacika ..ale fotky stali zato!!
Portrétny objektív
alebo ak planujes prejst na FF, tak zainvestovat do 135mm f/2 L ... akurat ten je na crope uz trochu dlhy
Pod pojmem portret se toho schova mnoho, hlavne kdyz je tam ksicht
Kazdy kdo chce \"portretni\" objektiv, by mel zaroven pripojit i par ukazek, aby se vedelo co si pod tim slovem vlastne predstavuje... detail, celek, polocelek... venku, vevnitr atd...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa