ahojte,niesom profik,da sa povedat amater,dneska som s mojim nikon D5000 a nasadenym objektivom Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro bol fotit snowboard fest , led som prisiel bolo sero , neskor sa zotmelo , mal som aj externy blesk , fotil som v programe "S" , fotky su strasne , som bol zklamany z mojej neschopnosti asi by to chcelo iny objektiv ? alebo neviem , poradte .. dakujem
Mas 2 problemy - pomale AF a pomaly objektiv. Testoval som pred rokom D3s vs D700 a aj D700 ma relativne pomaly AF na taketo podujatie v porovnani D3s.
Neviem, co si mal okrem \"S\"upermodu nastavene, ale ISO 1600 je podmienka, af-s objektiv by to chcelo, idealne f2.8, alebo svetelnejsi, pouzivat clonu 4 a otvorenejsiu.
Mas 2 problemy - pomale AF a pomaly objektiv. Testoval som pred rokom D3s vs D700 a aj D700 ma relativne pomaly AF na taketo podujatie v porovnani D3s.
Neviem, co si mal okrem \"S\"upermodu nastavene, ale ISO 1600 je podmienka, af-s objektiv by to chcelo, idealne f2.8, alebo svetelnejsi, pouzivat clonu 4 a otvorenejsiu.
podobnu skusenost mi povedal i dodo bb, ten skusal D700 a D3, nakoniec sa koli tomu rychlejsiemu AF rozhodol predat novsiu D700 a kupit D3. Asi pomalsia bude i ta D5000 s rychlostou ostrenia
Mozno nez rozmyslat nad tym, preco to nevyslo a akou technikou sa to da, je nutne si obcas povedat, ze niektore veci sa nafotit nedaju. Aj to je jedna zo schopnosti fotografa, vediet kedy nechat fotak v brasni.
No na také podmienky by som vyskúšal objektív 70-200/2.8 alebo niečo podobné. Najlepšie priamo od Nikonu. Svetelnosť 2.8 ti oproti svetelnosti 6.3 umožní skoro 5,5-krát kratšie časy alebo 5,5-krát nižšie ISO. Samozrejme aj ostrosť bude niekde inde.
Blesk je ďalšia kategória. Na mieste tých športovcov by som nebol nadšený, keby mi niekto blýskal do očí, aj keď na tú vzdialenosť to nebude problém. Ale radšej nebudem radiť, ako im lepšie blýskať do očí.
Na takychto podujatiach, ked ludia stoja za ohradou a neprekazaju a pre takyto typ zaberov sa kludne uzivis s pevnym svetelnym sklom (50mm, 85mm) a fotakom s lepsim vykonom na vysokom ISO. (prvy zaber 50mm, ISO 1600, bez blesku, druhy zaber myslim f/2.0, ISO 800, interny blesk (externy nemam))
Na takychto podujatiach, ked ludia stoja za ohradou a neprekazaju a pre takyto typ zaberov sa kludne uzivis s pevnym svetelnym sklom (50mm, 85mm) a fotakom s lepsim vykonom na vysokom ISO. (prvy zaber 50mm, ISO 1600, bez blesku, druhy zaber myslim f/2.0, ISO 800, interny blesk (externy nemam))
Mozno nez rozmyslat nad tym, preco to nevyslo a akou technikou sa to da, je nutne si obcas povedat, ze niektore veci sa nafotit nedaju. Aj to je jedna zo schopnosti fotografa, vediet kedy nechat fotak v brasni.
ono keby som bol pod mostikom rovno da sa , ale z takej vzdialenosti to bol blud a ja som sa tesil , ze ked kupim blesk to bude ine a dneska pri prvej skuske v ohni som zistil , ze nie tak som urobil potom presne co trebalo \"nechal fotak v brasni.\"
ono keby som bol pod mostikom rovno da sa , ale z takej vzdialenosti to bol blud a ja som sa tesil , ze ked kupim blesk to bude ine a dneska pri prvej skuske v ohni som zistil , ze nie tak som urobil potom presne co trebalo \"nechal fotak v brasni.\"
nevhodne pouzity blesk je super navod ako : - zabit uplne zaber ... strata plasticity, tiene, prepaly - dostat po papuli od performera ktoremu spravis flashom do usmevu radost
tiez som rozmyslal tam ist nieco pofotit, ale tak som si pozrel pocasie/cas.rozpis, tak som radsej ostal doma
velmi dobre si urobil ! hrozne podmienky na fotenie , v dialke a este vlocky v zabere , fuj , blud , po takych akciach rozmyslam ci som taky neschopny alebo co
Pokial takato akcia nie je na super osvetlenom stadione, tak sa foteniu s bleskom nevyhnes. Ja som tam mal 50mm, f/1.4 a letovky bez blesku s casmi 1/200 vychadzali tak okolo ISO 6400 na plnu dieru (uz si to velmi nepamatam). Aj to nestalo za vela. Treba ist blizsie k miestu, vhodne nakomponovat (nech to nie je iba clovek v tme), mat svetelny objektiv s rychlim ostrenim a extertny blesk. Alebo sa na to vykaslat a fotit cez den za dobreho pocasia
Aky objektiv zvolit do tmy ?
Asi pomalsia bude i ta D5000 s rychlostou ostrenia
Blesk je ďalšia kategória. Na mieste tých športovcov by som nebol nadšený, keby mi niekto blýskal do očí, aj keď na tú vzdialenosť to nebude problém. Ale radšej nebudem radiť, ako im lepšie blýskať do očí.
- zabit uplne zaber ... strata plasticity, tiene, prepaly
- dostat po papuli od performera ktoremu spravis flashom do usmevu radost
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie