ahojte,niesom profik,da sa povedat amater,dneska som s mojim nikon D5000 a nasadenym objektivom Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) Macro bol fotit snowboard fest , led som prisiel bolo sero , neskor sa zotmelo , mal som aj externy blesk , fotil som v programe "S" , fotky su strasne , som bol zklamany z mojej neschopnosti asi by to chcelo iny objektiv ? alebo neviem , poradte .. dakujem
... prve dva mam, Tamron som skusal ... je fajn, ale pomalsi. Sigma je vraj rychlejsia, ale zoomy od Sigmy mavaju problemu s BF/FF. Javelin mal Tamron a ma Sigmu ... skus sa spytat jeho
... alebo je tu este nova SIgma 50-150/2.8 OS ... na APS-C ekvivalent 75-225, ale ta neviem ako je dostupna a skusenosti s nou tu asi nema nik ...
... prve dva mam, Tamron som skusal ... je fajn, ale pomalsi. Sigma je vraj rychlejsia, ale zoomy od Sigmy mavaju problemu s BF/FF. Javelin mal Tamron a ma Sigmu ... skus sa spytat jeho
... alebo je tu este nova SIgma 50-150/2.8 OS ... na APS-C ekvivalent 75-225, ale ta neviem ako je dostupna a skusenosti s nou tu asi nema nik ...
... dam ti (zadara) este jednu radu ... popri tom studiu fot s objektivom co mas zanre / situacie na ktore ma .... niet nic horsie ako sa zasit pri nete a \"fotit\" spoza klavesnice
podobnu skusenost mi povedal i dodo bb, ten skusal D700 a D3, nakoniec sa koli tomu rychlejsiemu AF rozhodol predat novsiu D700 a kupit D3. Asi pomalsia bude i ta D5000 s rychlostou ostrenia
D5000 bude za D700 zaostavat este riadne. na svadby D700 AF modul uplne staci, ale na rychlu akciu, hlavne sport urcite nie. Preto som ja nemenil, aj ked s prichodom novych D4 a D800 sa uvidi
D5000 bude za D700 zaostavat este riadne. na svadby D700 AF modul uplne staci, ale na rychlu akciu, hlavne sport urcite nie. Preto som ja nemenil, aj ked s prichodom novych D4 a D800 sa uvidi
myslis tych D4 a D800 co boli predstavene minuly tyzden? poznam zopar ludi co im klapli zuby naprazdno (... predam Dx,Dxxx lebo cena po prihode noviniek padne a kupim novy model ....)
fotil som podla mna celkom rychly sport (slalomove preteky) a podstatne je v pripade d700 batery grip a rychle odtriaci objektiv. batery grip je dolezity pre viacero snimkov(8fr/sec) lyziara ktory sa objavi v zornom uhle dlheho ohniska na zlomok sekundy.Nezaznamenal som vsak obmedzenia v rychlosti AF,ale nemam to osobne porovnane s inym ff,.Ale z toho fotenia mam vela vydarenych a ostrych \"kuskov\"
fotil som podla mna celkom rychly sport (slalomove preteky) a podstatne je v pripade d700 batery grip a rychle odtriaci objektiv. batery grip je dolezity pre viacero snimkov(8fr/sec) lyziara ktory sa objavi v zornom uhle dlheho ohniska na zlomok sekundy.Nezaznamenal som vsak obmedzenia v rychlosti AF,ale nemam to osobne porovnane s inym ff,.Ale z toho fotenia mam vela vydarenych a ostrych \"kuskov\"
Tiez som tam bol (a tiez som zo Sabinova ako kolega co zakladal tuto temu). Ja som puzil moj --Canon 50D - dobry fotak na sport (6.3 obr/s; vynikajuce vysledy na vyssich hodnotach ISO napr 1600 uplne bez sumu a zvlada toho aj viac na APS-C snimac; zatesnene telo proti vlhkosti a prachu atd..) --Canon 50mm/1.4f --blesk YN 560
-bola to moja prva foto akcia toho druhu - co ma sklamalo ze ohrada od mostika bola na moju 50/1.4 dost daleko teda ziadne detailne fotecky jazdcov -potesujuci bol ale fakt ze fotak nemal problem robit technicky dobre fotky aj na najvyssich hodnotach ISO, plus do toho zapocitam aj fakt ze moj objektiv ma svetlost az 1.4f + UMS rychle ostrenie a teda fotil som do pohodi bez blesku aj ked sa uplne zotmelo a bolo to velmo dobre po tech stranke (ziaden sum a rozmazane fotky) no na take akcie ked sa neda dostat priamo k mostiku treba teleobjektiv napr 70-200 (samozrejme treba dodrzat podmienku dobrej svetlosti obejtivu aspon 2.8f a ked ma este aj stabilizaciu obrazu - super; az na cenu ) teda pripajam sa ku kolegom co ti radia na take akcie skor 70-200 / 2.8 - a nemas problem (samozrejme aj zrkadlovku ktora dokaze robit dobre fotky aj na vysokych hodnotach ISO; aspon 1600)
-hej este ten blesk chcel som si polozit pod mostik a odpalovat/fotit na dialku spoza ohrady - fotky by boli dobre, len ma nechceli pustit k mostiku polozit si tam blesk trebalo mi vybavit volajaku priepustku. A tak som skusil nasadit na telo a fotit - dosah mal perfektny jazdec osvetleny na 20m perfektne ale kedze snezilo je jasne aky problem nastal..
minuly rok na Skoc sy v meste Kremnica
moje D700+bg (inak 7fps ) vs. kamaratova D3s, obaja 24-70/2.8 af-s, stojac medzi mostikom a doskociskom, AF-C, burst obaja na 7fps, svetla bolo este habadej, obloha jednoliata sed, a skusali sme chytit zospodu lyziarov. on chytil cca 2/3 - 3/4, ja 1/5. proste nevedelo to v tej rychlosti zaostrit, pritom boli chlapci farebni ako kanarici.
myslis tych D4 a D800 co boli predstavene minuly tyzden? poznam zopar ludi co im klapli zuby naprazdno (... predam Dx,Dxxx lebo cena po prihode noviniek padne a kupim novy model ....)
nie, tie, ktore pridu v lete ale D800 to vyzera az na buduci rok ((
moje D700+bg (inak 7fps ) vs. kamaratova D3s, obaja 24-70/2.8 af-s, stojac medzi mostikom a doskociskom, AF-C, burst obaja na 7fps, svetla bolo este habadej, obloha jednoliata sed, a skusali sme chytit zospodu lyziarov. on chytil cca 2/3 - 3/4, ja 1/5. proste nevedelo to v tej rychlosti zaostrit, pritom boli chlapci farebni ako kanarici.
No, ja som v tom ze ostrenie na D700 je prebrane z D3. Aspon to tak vsade pisu. Neskusal si si s kamosom tie fotaky na chvilu vymenit? Mozno proste tvoj kamos vie tych lyziarov lepsie \"chytat\". Neviem, s D3s som iba skusal fotit, neporovnaval som ju s D700, na to nebol cas.
No, ja som v tom ze ostrenie na D700 je prebrane z D3. Aspon to tak vsade pisu. Neskusal si si s kamosom tie fotaky na chvilu vymenit? Mozno proste tvoj kamos vie tych lyziarov lepsie \"chytat\". Neviem, s D3s som iba skusal fotit, neporovnaval som ju s D700, na to nebol cas.
Mam D3s aj D700. D3s ma citelne lepsi AF ako D700 ...
Mam D3s aj D700. D3s ma citelne lepsi AF ako D700 ...
\"citelne lepsi\" znamena? To je siroky pojem lepsi-spolahlivejsi lepsi-rychlejsie reaguje na zmeny pohybu lepsi- rychlo zaostri na pohybujuci objekt lepsi- v zlych svetelnych podmienkach dokaze rychlo zachytit objekt lepsi-v malo kontrastnych podmienkach dokaze rychlo, spolahlivo ostrit lepsi- v 3d trackingu je spolahlivejsi .....?
\"citelne lepsi\" znamena? To je siroky pojem lepsi-spolahlivejsi lepsi-rychlejsie reaguje na zmeny pohybu lepsi- rychlo zaostri na pohybujuci objekt lepsi- v zlych svetelnych podmienkach dokaze rychlo zachytit objekt lepsi-v malo kontrastnych podmienkach dokaze rychlo, spolahlivo ostrit lepsi- v 3d trackingu je spolahlivejsi .....?
- je rychlejsi a presnejsi - lepsie reaguje na zmenu pohybu - D3s je vesobecne lepsia v horsich svetelnych podmienkach
... skratka mam s nou vacsie percento dobrych zaberov ako s D700 ...
Aky objektiv zvolit do tmy ?
1. Nikkor 70-200/2.8 VR II
2. Nikkor 70-200/2.8 VR
3. Sigma 70-200/2.8
4. Tamron 70-200/2.8
1. Nikkor 70-200/2.8 VR II
2. Nikkor 70-200/2.8 VR
3. Sigma 70-200/2.8
4. Tamron 70-200/2.8
www.ephoto.sk/uzivatel/uzivatel-464993960297/fotografie/128966/motocross-panning/
Asi pomalsia bude i ta D5000 s rychlostou ostrenia
--Canon 50mm/1.4f
--blesk YN 560
-bola to moja prva foto akcia toho druhu - co ma sklamalo ze ohrada od mostika bola na moju 50/1.4 dost daleko teda ziadne detailne fotecky jazdcov
-potesujuci bol ale fakt ze fotak nemal problem robit technicky dobre fotky aj na najvyssich hodnotach ISO, plus do toho zapocitam aj fakt ze moj objektiv ma svetlost az 1.4f + UMS rychle ostrenie a teda fotil som do pohodi bez blesku aj ked sa uplne zotmelo a bolo to velmo dobre po tech stranke (ziaden sum a rozmazane fotky) no na take akcie ked sa neda dostat priamo k mostiku treba teleobjektiv napr 70-200 (samozrejme treba dodrzat podmienku dobrej svetlosti obejtivu aspon 2.8f a ked ma este aj stabilizaciu obrazu - super; az na cenu
-hej este ten blesk
moje D700+bg (inak 7fps
Mimochodom: teoria hovori 8snim/sek
http://www.digineff.cz/art/titulka/080811nikon_d700.html
http://www.oehling.cz/inshop/digitalni-nikon-1/nikon-d700-telo-[id-168595].html
http://www.fotoaparat.cz/article/10676/3
V tej poslednej som nasiel vetu: \"S rychlostí snímání také souvisí systém automatického ostření, který byl také přebrán z modelů D300 a D3.\"
moje D700+bg (inak 7fps
Neviem, s D3s som iba skusal fotit, neporovnaval som ju s D700, na to nebol cas.
Neviem, s D3s som iba skusal fotit, neporovnaval som ju s D700, na to nebol cas.
lepsi-spolahlivejsi
lepsi-rychlejsie reaguje na zmeny pohybu
lepsi- rychlo zaostri na pohybujuci objekt
lepsi- v zlych svetelnych podmienkach dokaze rychlo zachytit objekt
lepsi-v malo kontrastnych podmienkach dokaze rychlo, spolahlivo ostrit
lepsi- v 3d trackingu je spolahlivejsi
.....?
lepsi-spolahlivejsi
lepsi-rychlejsie reaguje na zmeny pohybu
lepsi- rychlo zaostri na pohybujuci objekt
lepsi- v zlych svetelnych podmienkach dokaze rychlo zachytit objekt
lepsi-v malo kontrastnych podmienkach dokaze rychlo, spolahlivo ostrit
lepsi- v 3d trackingu je spolahlivejsi
.....?
- lepsie reaguje na zmenu pohybu
- D3s je vesobecne lepsia v horsich svetelnych podmienkach
- lepsie reaguje na zmenu pohybu
- D3s je vesobecne lepsia v horsich svetelnych podmienkach
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa